banner711

ULUSLARARASI SELÇUKLU DÖNEMİNDE MARAŞ SEMPOZYUMU DEVAM EDİYOR

Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanlığı Kültür ve Turizm Şube Müdürlüğü’nce gerçekleştirilen sempozyum 18 Kasım 2016 Cuma günü aşksam saat 19.45’te Sempozyum Değerlendirme Oturumu ile sona erecek.

ULUSLARARASI SELÇUKLU DÖNEMİNDE MARAŞ SEMPOZYUMU DEVAM EDİYOR
 ULUSLARARASI SELÇUKLU DÖNEMİNDE MARAŞ SEMPOZYUMU DEVAM EDİYOR

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi tarafından gerçekleştirilen Uluslararası Selçuklu Döneminde Maraş Sempozyumu bugün de devam ediyor.

Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanlığı Kültür ve Turizm Şube Müdürlüğü’nce gerçekleştirilen sempozyum 18 Kasım 2016 Cuma günü aşksam saat 19.45’te Sempozyum Değerlendirme Oturumu ile sona erecek.

Necip Fazıl Kısakürek Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen sempozyum Eshab-ı Kehf Salonu ile Afşinbey Salonu’nda devam ediyor.


17 Kasım 2016 Perşembe günü yapılan açılışın ardından birinci oturum gerçekleştirilmişti.

Eshab-ı Kehf Salonu’nda başlayan II. Oturum Prof. Dr. İlyas Gökhan başkanlığında gerçekleştirildi. Bu oturumda Prof. Dr. Filiz Kılıç; “Sultan I. Alâeddin Keykubad’ın Çinçin Kalesi’ni Fethi Üzerine Yazılan Şiirin Çözümlenmesi”, Doç. Dr. Abdullah Kaya; “Selçuklular Dönemi Ermeni-Moğol Münasebetleri; Kahramanmaraş Bölgesi”, Doç. Dr. Ergalı Esbosınov; “Sovyet Rus Kaynaklarında Selçuklular” , Yrd. Doç.Dr. Seyhun Şahin; “I. Haçlı Seferinin Norman Şefleri Bohemund ve Tancred’ın Maraş’taki Faaliyetleri” konularında bildirimlerini sundular.



Afşin Bey Salonu’nda gerçekleştirilen I. Oturum ise Prof. Dr. Mehmet Ersan başkanlığında gerçekleştirilirken, Prof. Dr. Selahattin Döğüş; “Anadolu Selçuklularının Türkmen Siyaseti”, Doç. Dr. Mustafa Alican; “Ortaçağ Arap Kaynaklarına Göre Maraş”, Yrd. Doç. Dr. Kürşat Koçak; “Selçuklu Devri Kahramanmaraş Yöresinin Türkleşmesinde Bozkır Türk Kültürünün Etkisi” ve Yrd. Doç. Dr. Fatma İnce; “Selçuklu Hâkimiyeti Esnasında Malatya Ermenileri-Selçuklu İlişkileri” konularında bildirilerini sundular.

Afşin Bey Salonu’nda II. Oturum ise Prof. Dr. Remzi Kılıç başkanlığında gerçekleştirilirken,

Prof. Dr. Mehmet Ersan; “Türk Hâkimiyetinden Önce Maraş ve Yöresinde Ermeni Faaliyetlerine Dair Bir Değerlendirme”, Doç. Dr. Nevzat Topal; “Niğdeli Kadı Ahmed’e Göre Eshab-ı Kehf ve Yeri Üzerine”, Yrd. Doç. Dr. Nilay Ağırnaslı; “Philaretos’un Maraş ve Çevresine Hâkim Olmasında Rol Oynayan Unsurlar” ve Dr. Arif Sarı; “Selçuklu’dan Osmanlıya Dulkadirli Türkmenlerinin Yayıldıkları Coğrafyaya Genel Bir Bakış” konularında bildirgelerini sundular.

Eshab- ı Kehf Salonu’nda  III. Oturum ise Prof. Dr. Filiz Kılıç başkanlığında gerçekleştirilirken, Prof. Dr. Ahmet Eyicil; “Maraş'ın Türkler Tarafından Fethi, I. ve II. Kılıç Arslan Dönemi”, Doç.Dr.Cavid Qasımov; “Maraş ve Çevresinde Haçlı İdaresi Rus Tarihçilerinin Araştırmalarında”, Doç. Dr. Emin Toroğlu; “Selçuklu Döneminde Maraş Yöresinde Yollar”, Yrd. Doç. Dr. N. Zahide Aydın; “I. Mesud'un Maraş'ı Fethi” ve Yard. Doç. Dr. Mustafa Akkuş; “Moğol İstilası ve İlhanlılar Döneminde Maraş Bölgesi” konularında bildirgelerini sundular.

Afşin Bey Salonu’da III. Oturum Başkanı Prof. Dr. Ejder Okumuş’un başkanlığında,  Prof. Dr. Remzi Kılıç; “I. Haçlı Seferinde Kayseri-Maraş Yolu Üzerinde Göksun ve Havalisi Olayları”, Doç. Dr. Ayşe Dudu Kuşçu; “Selahaddin Eyyubi Zamanında Maraş Üzerinde Selçuklu-Eyyubi Mücadelesi”,  Yrd. Doç. Dr. Hasan Arslan - Uzm. Kemalettin Koç; “Ağaçeri Türkmenlerinin Selçuklu Döneminde Maraş ve Çevresindeki Faaliyetleri” ve Yrd. Doç. Dr. Fatma Çapan; “Doğu Roma İmparatorluğu(Bizans) Döneminde Maraş ve Stratejik Önemi” konularında bildirgelerini sundular.


18 Kasım 2016 Cuma günü ise her iki salonda da 9 oturum daha gerçekleştirilecek ve sempozyum sonuç değerlendirmesi oturumu ile sona erecek.

Sempozyumda akademisyenler tarafından sunulan bildirgeler toplanarak kitap haline getirilecek.









Güncelleme Tarihi: 19 Kasım 2016, 03:42
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER