guncel46.com

TABLET BİLGİSAYAR ÇAĞINDA KONTEYNIRDA EĞİTİM

YAŞAM

Her yerde olduğu gibi Kahramanmaraş'ın da öncelikli sorunu eğitim

Tablet bilgisayarlarla eğitimin yapılacağı bir dönemde Kahramanmaraş merkezde bulunan Çakmakçı Sait İlköğretim Okulu'nun 405 öğrencisi yaklaşık 4 yıldır konteynırda eğitim görmeye devam ediyor. Okul inşaatının 2012-2013 eğitim ve öğretim yılına yetiştirileceği söyleniyor. 4+4+4 sistemi ile konteynır okul bu yıl ilk mezunlarını verecek gibi görünüyor. Hayırsever işadamların yaptığı okullar birer birer eğitim öğretime başladı ve başlıyor. Bir kısmının inşaatları da devam ediyor. Geçmişten gelen o kadar çok derslik eksiği var ki bir anda soruna çözüm bulmak da mümkün olmuyor. Çözüm için tüm Kahramanmaraşlılar'ın bu olayı sahiplenerek, tek vücut halinde hareket etmeleri gerekiyor. Daha önce Kahramanmaraş Belediyesi bir adet ilköğretim okulu yapmıştı. Fakat bu yeterli mi?  Değil. Kahramanmaraş Belediyesi'nin, diğer kurumları da yanına alarak okul yapımı işine ön ayak olması gerekiyor. Belediyelerin işi sadece yol, kaldırım yapmak, çiçek dikmek değildir. Yolu, kaldırımı her zaman yapabilirsiniz. Yol ve kaldırım yapımını erteleyebilirsinizama çocukların eğitimini erteleyemezsiniz. Geçtiğimiz 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nda her zaman olduğu gibi yine "geleceğimiz çocuklarımız" diye nutuklar atıldı. Tam da bu noktada çocukların da nutuklara  karşı "eğer biz sizlerin geleceği isek neden modern şartlarda eğitim almamız için okullar yapmıyorsunuz"sorma hakkı doğuyor.

Peki yetkililer bu soru karşısında "biz sizlere kaldırım yaptık, yol yaptık ve bakın refüjlere çiçekler diktik . Anneniz babanız istedi evinizin yolunu yaptık" demekle mi yetinecekler? Netice olarak bir şeyler diyecekler ama söyleyecekleri ile çocukları değil aslında kendileri kandıracaklar.

Tabii bazılarına sorarsanız okul belediyenin işi değil diyor. Bu da böyle düşünen kafalarındaki zihniyettir.

Geçtiğimiz günlerde Gaziantep Şehit Kamil Belediyesi'nin çalışmalarını anlatan mart-nisan tarihli  bir yayın elime geçti. Derginin kapağında ki başlıklardan biri "Eğitime tam destek sözü" idi. Bu söz dikkatimi çekti. Hemen derginin sayfalarını açtım. Dergideki yazısında Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu, eğitimdeki derslik ihtiyacını karşılamak amacıyla ilçelerinde okul hamlesi başlattıklarını, Gaziantep'in eğitimde son sıralarda kalmasına razı olmadıklarını ifade ediyordu.

Başkan Fadıloğlu,  eğitimdeki sıkıntıların en başında gelen derslik açığını kapatmak için meclisten aldığımız kararla her yıl 2 okul yaptıracaklarını vaat ediyordu. "Okul yapmak belediyenin işi değildir" diyenlere Fadıloğlu'nun sözleri önemle duyurulur. Ben de eğitim adına yaptıkları ve yapacaklarından dolayı Şehit Kamil Belediyesi'ni kutluyor, bu davranışın bizim belediyemize de örnek olmasını diliyorum.

 

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.