banner711

VATANDAŞLARIMIZIN 155'İ ARAMALARI HER ŞEYİ ÇÖZER

Kahramanmaraş Emniyet Müdür Yardımcısı Şeref Karakaya, Kurban Bayramı öncesi kalpazanlık ve dolandırıcılık olaylarına karşı emniyetin, bilgilendirme çalışması yaptığını söyledi. Karakaya, “Biz Türk milleti olarak devletimizin görevlisine güvenen ve seven bir milletiz. Ben, valiyim, savcıyım, polisim, kaymakamım ve hakimim gibi sözlerin doğruluğunu teyit etmek için mutlaka 155 hattını arayın istiyorum” dedi.

VATANDAŞLARIMIZIN 155'İ ARAMALARI HER ŞEYİ ÇÖZER

Karakaya, Hayvan Pazarı’nda gazetecilere yaptığı açıklamada, Kahramanmaraş Emniyet Müdürlüğü, bayram öncesinde piyasaya sahte para sürmek isteyenlere karşı vatandaşları uyararak dikkatli olmalarını istedi.

Sahte paraları piyasaya sürmek için uygun ortam arayan kalpazanlar, kurbanlık hayvanların satıldığı pazarları hedef seçtiğini belirten Karakaya, ''Sahte para şüphesi, dolandırıcılık şüphesi, kimlik ünvan kullanarak dolandırıcılık durumuyla vatandaşlarımızın karşılaştığında hemen ''155'' hattını aramalarını istiyoruz. Vatandaşlarımızın 155'i aramaları her şeyi çözer. Biz Türk milleti olarak devletimizin görevlisine güvenen ve seven bir milletiz. Ben, valiyim, savcıyım, polisim, kaymakamım ve hakimim gibi sözlerin doğruluğunu teyit etmek için mutlaka 155 hattını arayın. Çünkü dolandırıcılık olaylarında bu tür ünvanlar kullanılıyor. Bunların önüne geçmeye çalışıyoruz. Kurbanlık satan esnafımız, tanımadığı kişilere veresiye kurbanlık vermesin.''

Sahte para konusunda belediye ile irtibata geçerek kurban satışının olduğu yere sahte para makinesi talep ederek sahte para kullanımın önüne geçmeye çalışacaklarını da dile getiren Karakaya, resmi üniformalı devriye ekiplerinin sürekli olarak kurbanlık satışının yapıldığı yerde çalışmalarını yaparak olumsuzluklara mahal vermeyeceklerini kaydetti.

Karakaya, yankesicilik ve dolandırıcılık olaylarına karşı vatandaşları bilinçlendirmek adına Toplum Destekli Polisinin yaptırmış olduğu el broşürleriyle bütün olaylara karşı vatandaşları uyardıklarını belirtti.

Dolandırıcılık olaylarına karşı Türk Lirası ile alışveriş yapılmalı ve yabancı para tercih edilmemesini önereden Karakaya, ''Kurbanlık alırken pazarlık bile yapmadan yüklü miktarda para veren kişilere şüpheyle yaklaşılmalı. Fiyatı çok büyük olmayan hayvanların parasını büyük değerli banknotlar ile ödeyen kişilere karşı duyarlı olunmalı. Sahte olduğundan şüphelenilen paralar, gerçek paralarla karşılaştırılarak kabartma baskı ve filigran gibi güvenlik önlemleri incelenmeli. Sahte para verdiği anlaşılan kişilere, bu paralar iade edilmeyip, hemen güvenlik güçlerine bilgi verilmeli. Sahte para veren kişilerle ilgili eşkal bilgileri, kimlik bilgileri veya araç bilgileri olay yerine çağrılan güvenlik güçlerine bildirilmeli. Çünkü vatandaşımızın Kurban Bayramı'nda kurban olmasını istemiyoruz.''

Kahramanmaraş Hayvan Pazarı'nda vatandaşlarla ve hayvan satıcılarıyla bire bir görüşen Kahramanmaraş Toplum Destekli Polisi ekipleri de konuyla ilgili broşür bastırarak, kurbanlık satışı yapan besicilere ve vatandaşa dağıttı.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER