Kahramanmaraş merkezli depremlerin sonrasında ağır hasarlı binaların yıkım çalışmaları devam ederken, ayrıştırılan demirlerin alınıp, molozların kaldırılmaması tepki çekti.
Asrın felaketi olarak adlandırılan Kahramanmaraş merkezli 7,7 ve 7,6 şiddetindeki depremlerin ardından kentte ağır hasarlı binaların yıkım çalışmaları devam ediyor.
Kentte bazı ağır hasarlı binanın yıkım çalışmaları tamamlanırken, ayrıştırılan demirler alındıktan sonra molozların kaldırılmaması tepkilere neden oluyor.
İsmetpaşa Mahallesi ve Azerbaycan Bulvarı üzerinde yıkım çalışmaları tamamlanan bazı binaların molozlar kaldırılmayarak adeta moloz tepeleri oluşmasına neden oldu.
Kaldırılmayan molozlarla ilgili tepki gösteren vatandaşlar şunları kaydetti:
“Yıkım ihalelerini yapanlar, firmaları denetlenmiyor. Yıkımın ardından demirleri ayrıştırarak alıp gidiyorlar ancak molozlar burada kalıyor. Rüzgarın şiddetini artırdığında toz bulutları bizlerin sağlığını tehdit etmeye devam ediyor. Biran önce bu molozların kaldırılmasını ve yıkım çalışmalarının denetlenmesini istiyoruz.”
YIKIMI YILAN HİKAYESİNE DÖNDÜ
Adana merkezli 5,5 şiddetindeki ve Kahramanmaraş’ta da hissedilen depremin ardından gözler yeniden ağır hasarlı binaları çevrildi.
Yıkım çalışmalarının tabiri caizse ‘kaplumbağa’ hızıyla ilerlemesi ağır hasarlı binaların riskini daha da artırdı.
Adana’daki depremin ardından ağır hasarlı binaların yakınında ikamet eden vatandaşları tedirgin etti.
Onikişubat ilçesindeki yıkım çalışmalarının uzun sürmesi ve yolun uzun süredir kapalı olması da ayrıca tepki çekti.
Ağır hasarlı olan Baş Köşe apartmanının yıkım çalışmaları kapsamında Tekerek Bulvarı üzerinde bulunan yolun yaklaşık 20 gündür kapalı olması vatandaşların tepkisine neden oldu.