banner717

Büyükşehir, Miniklerin Ramazan neşesini etkinlikleriyle katlamaya devam ediyor

Büyükşehir, Miniklerin Ramazan neşesini etkinlikleriyle katlamaya devam ediyor

Büyükşehir Belediyesi, Ramazan ayının son haftasında da çocuklara yönelik kültürel ve eğitici etkinliklerine hız kesmeden devam ediyor. NFK Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen tiyatro gösterisi ve atölye çalışmalarıyla minikler hem eğlendi hem öğrendi.

Ramazan ayının son haftasına girilirken Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi, “Kahramanmaraş’ta Ramazan Çok Güzel” temasıyla sürdürdüğü etkinlikler kapsamında çocuklara özel birbirinden eğlenceli ve öğretici programlar düzenlemeye devam ediyor. Necip Fazıl Kısakürek Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen etkinlikler arasında, geleneksel gölge oyununun sevilen karakterlerini sahneye taşıyan “Karagöz ve Hacivat Mahallemize Geldi” adlı tiyatro gösterisi ile çocukların hayal dünyasını geliştirmeye yönelik “Ahşap Cami Yapım Atölyesi” yer aldı. Etkinliklere aileleriyle birlikte katılan çocuklar, hem keyifli anlar yaşadı hem de yeni beceriler kazandı.

Sahne Maraş Tiyatro Okulu tarafından sahnelenen Karagöz ve Hacivat oyunu, salonu dolduran minik izleyicilere neşe dolu anlar yaşattı. Geleneksel değerlerin eğlenceli bir dille aktarıldığı gösteri, çocukların kahkahalarıyla renklendi. Öte yandan Ahşap Cami Yapım Atölyesi'nde ise minikler kendi cami maketlerini yaparak el becerilerini geliştirirken, grup çalışmaları sayesinde paylaşma ve iş birliği duygularını pekiştirdi.

Etkinlikler yalnızca çocukların değil, ailelerin de beğenisini kazandı. Etkinlik sonunda memnuniyetlerini dile getiren ebeveynler, çocuklara yönelik bu tür faaliyetlerin çok kıymetli olduğunu belirterek, Büyükşehir Belediyesine teşekkür etti.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER