15 Temmuz Milli Birlik ve Demokrasi günü

15 Temmuz Milli Birlik ve Demokrasi günü

Kahramanmaraş’ta 15 Temmuz Milli Birlik ve Demokrasi günü nedeniyle etkinlik düzenlendi.

Kortej yürüyüşüyle başlayan etkinlikler, Necip Fazıl Kültür Merkezi önünde devam etti. Saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasının ardından Kur'an-ı Kerim okundu, şehitler için dua edildi.

Kahramanmaraş Valisi Mükerrem Ünlüer, “Bugün, milli birlik ve beraberliğimizin bir kez daha perçinlendiği, Türk halkının güçlü direnişinin destanlaştığı, özgürlüklere sahip çıkma azminin unutulmaz bir simgesi, dünya toplumlarına ve devletlerine ders veren Milli İradenin Zaferinin, Milletin Zaferinin, Demokrasinin Zaferinin, Milletimizin verdiği büyük ve onurlu mücadelenin 8. yıl dönümü. Bugün yine milletin iradesine, demokrasisine, birlik ve beraberliğine, kasteden hain FETÖ’ye, Kahramanmaraş’ta ve tüm Türkiye’de en ağır darbenin vurulduğu gündür. Ülkenin en önemli kurumlarına sızmış hainlerin saltanat sevdaları uğruna nasıl da en acımasız birer katil olduğunu o gece hep birlikte gördük.” dedi.

Ünlüer, “Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın o gece yaptığı çağrı üzerine ellerinde bayraklarıyla meydanlara, hava limanlarına koşan Aziz Milletimiz göğsünü mermilere, tanklara siper etmiş ülkesine ve demokrasisine güçlü bir şekilde sahip çıktığını tüm dünyaya haykırmıştır.” şeklinde konuştu.

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Fırat Görgel, 15 Temmuz gecesi verilen şanlı mücadelenin asırlar boyu unutulmayacak ve nesiller boyu dilden dile bir destan gibi anlatılacak bir dönüm noktası olduğunu söyledi.

Türk milletinin 15 Temmuz’da yüreğindeki imandan aldığı güçle akşam güneş batarken, başlayan darbe girişimini sabah güneşin doğuşuyla birlikte akamete uğratarak işte böyle bir destan yazmıştır diyen Görgel, şunları kaydetti:

“Yaklaşık iki asırdır ayağa kalkmak istediği her dönemde bu milleti savaşla, bozgunculukla, darbeyle, vesayetle, terörle, siyasi istikrarsızlıkla, ekonomik krizle, sosyal çatışmayla dizleri üzerine çökertmeye çalışanlar, hamdolsun bu defa yine başaramadılar. Farklı dönemlerde farklı kisveler altında sahnelenen sinsi oyun, 15 Temmuz gecesi milletimizin iman dolu göğsüne çarparak yerle yeksan oldu. Cumhuriyetimizin, milli iradenin üstünlüğü temeli üzerinde payidar olacağını, 85 milyon hep birlikte 15 Temmuz gecesi dosta-düşmana bir kez daha ispatladık. Bizler de Kahramanmaraş’ın caddelerinde, sokaklarında demokrasiye sahip çıkmak için günlerce birlik içinde omuz omuza verdik. 15 Temmuz gecesi gördük ki son sözü top-tüfek değil iman belirlemiş, yürek belirlemiş, inanç belirlemiştir.”

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER