Şalvar Güreşlerine rekor katılım

Şalvar Güreşlerine rekor katılım

Türkiye Geleneksel Güreşler Federasyonu Başkanvekili Şahin Hopur, “Güreşlerimize 553 sporcu katılımıyla bu sene yaptığınız Şalvar ve Karabucak güreşlerinin rekor katılım oldu.” dedi.

Türkiye Geleneksel Güreşler Federasyonu tarafından Kahramanmaraş’ta düzenlenen Bekir Böke Şalvar Güreşi Türkiye Şampiyonasına 81 ilden 553 sporcunun katılımıyla rekor kırıldı.

Hartlap Mahallesinde düzenlenen Bekir Böke Şalvar Güreşi Büyükler Şampiyonasına Türkiye'nin 81 ilinden 553 sporcunun katılımıyla gerçekleştirilen şampiyona, kıyasıya mücadelelere sahne olurken güreş severlere unutulmaz bir gün yaşattı.

Türkiye Geleneksel Güneşi Federasyonu Başkanvekili Şahin Hopur, “2024 yılı faaliyet programımızda bulunan Şalvar Güreşi Büyükler Türkiye Şampiyonası'nı rahmetli şampiyon güreşçimiz Bekir Böke adına yapmaktan onur ve şeref duyduk. Bugün burada güreşlerimize 553 sporcu katılımıyla bu sene yaptığınız Şalvar ve Karabucak güreşlerinin rekor katılımı oldu. Bugünkü güreşçimizin bir özelliği de şudur. Batı köylerimiz, Bertiz ve Ilıca tarafından olan köylerimizden Kulüp Güreşçisi olmayan sadece o köyde bugün Er meydanına çıkan sporcularımız kendi aralarında yarışacaktır. Sadece köy güreşçilerinde 200 civarında katılım olmuştur. Müsabakalarımızın kazasız, belasız geçmesini Cenabı Allah'tan niyaz ediyorum. Türkiye Şampiyonamıza ortak olan işbirliği yapan Onikişubat Belediye Başkanımız Hanifi Topbaş'a teşekkür ediyor.” diye konuştu.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER