banner717

Yasa dışı yollardan yurt dışına kaçmaya çalışan 25 şüpheli yakalandı

Yasa dışı yollardan yurt dışına kaçmaya çalışan 25 şüpheli yakalandı

Edirne’de güvenlik güçlerinin düzenlediği operasyonlarda, yasa dışı yollarla yurtdışına kaçmaya çalışan toplam 25 kişi sınır bölgesinde yakalandı. Yakalanan şüphelilerden 14’ünün FETÖ terör örgütü üyesi, 3’ünün PKK/KCK terör örgütü üyesi olduğu, 8’inin ise kasten öldürme, hırsızlık ve uyuşturucu madde ticareti gibi çeşitli asayiş suçlarından arandığı bildirildi.

Edirne Cumhuriyet Başsavcılığı’nın koordinasyonunda, Edirne İl Jandarma Komutanlığı ve Edirne İl Emniyet Müdürlüğü ekiplerinin yürüttüğü çalışmalar kapsamında, son bir hafta içinde gerçekleştirilen operasyonlarla yakalanan 25 şüpheliden 8’i hakkında adli kontrol kararı verildi. Diğer şüphelilerin işlemlerinin sürdüğü öğrenildi.

Yetkililer, sınır güvenliğinin artırılmasının ve fiziki güvenlik tedbirlerinin uygulanmasının, terör faaliyetlerinin önlenmesi, düzensiz göçle mücadele ve suçluların yakalanması açısından büyük önem taşıdığını vurguladı.

Öte yandan, 1 Ocak - 6 Mart 2025 tarihleri arasında yalnızca Edirne-Kırklareli sınır hattında ve sınır kapılarında 887 göçmen kaçakçısı organizatörü, 652 terör örgütü mensubu (FETÖ ve PKK/KCK) ve 765 adli suçlu olmak üzere toplam 2 bin 304 kişinin yurtdışına kaçmaya çalışırken yakalandığı bildirildi.

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, operasyonlarda görev alan Edirne Valiliği, Edirne Cumhuriyet Başsavcılığı, Edirne İl Jandarma Komutanlığı ve Edirne İl Emniyet Müdürlüğü ekiplerini başarılı çalışmaları dolayısıyla tebrik etti.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER