Kahramanmaraş Valisi Mükerrem Ünlüer, 12 Şubat 1920’de kazanılan destansı zaferin 105. yıl dönümü dolayısıyla bir mesaj yayımladı. Mesajında, Maraş halkının işgalci güçlere karşı verdiği bağımsızlık mücadelesini ve bu mücadelenin Kurtuluş Savaşı’ndaki önemini vurgulayan Ünlüer, kahraman ecdadın mirasını gururla taşıdıklarını belirtti.
Vali Ünlüer, mesajında 21 Ocak 1920’de Maraş’ta başlayan direnişin, Sütçü İmam’ın ilk kurşunu ve Rıdvan Hoca’nın cihat çağrısıyla büyüyerek tüm şehri sardığını ifade etti. 22 gün süren destansı mücadelede kadın-erkek, genç-yaşlı demeden tek yürek olan Maraş halkının, 12 Şubat gecesi şehri düşmandan temizlediğini ve bu zaferin Kurtuluş Savaşı’nın ilk büyük kıvılcımı olduğunu vurguladı.
Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün, “Kendi kendini kurtaran şehir” diyerek onurlandırdığı Kahramanmaraş’ın, bağımsızlığı başkasından beklemeden, kendi gücüyle kazandığını belirten Ünlüer, bu zaferin Türkiye Büyük Millet Meclisi tarafından önce “Kırmızı Şeritli İstiklal Madalyası” ile onurlandırıldığını, ardından şehre “Kahraman” unvanı verilerek şanlı tarihinin taçlandırıldığını hatırlattı.
Vali Ünlüer, mesajında sadece kahramanlık destanlarını değil, 6 Şubat 2023’te yaşanan büyük deprem felaketini de hatırlatarak, bu acı günlerin birlik ve beraberlikle aşılacağına olan inancını dile getirdi.
Mücadele ruhunun hala dimdik ayakta olduğunu belirten Vali Ünlüer, Maraş halkının cesaretini, azmini ve vatan sevgisini gelecek nesillere aktarmanın önemine dikkat çekti.
Ünlüer, 12 Şubat Kurtuluş Bayramı’nı “Sönmez Bu Ocak” temasıyla kutlayacaklarını belirterek, tüm Kahramanmaraş halkına birlik ve beraberlik dolu günler diledi.