Vali Mükerrem Ünlüer başkanlığında gerçekleştirilen Güvenlik Bilgilendirme Toplantısı’nda, 2025 yılı Şubat ayına ait asayiş ve güvenlik verileri kamuoyuyla paylaşıldı.
Toplantıya, İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Ali Gemalmaz ve İl Emniyet Müdürü Nurettin Gökduman da katıldı. Terörle mücadeleden uyuşturucu operasyonlarına, asayiş olaylarından trafik denetimlerine kadar birçok önemli konu ele alındı.
Şubat ayında terör örgütlerine yönelik toplamda 32 operasyon düzenlendi. PKK/KCK’ya karşı 13, FETÖ’ye yönelik 12, DEAŞ’a karşı 4 ve diğer örgütlere yönelik 3 operasyon gerçekleştirildi. Bu operasyonlarda toplam 23 kişi gözaltına alındı.
Şehir genelinde işlenen suçlarda önemli bir düşüş yaşandı. 2024 yılının aynı döneminde 690 olan asayiş olayları, 2025 Şubat ayında yüzde 11 azalarak 611’e geriledi. Mal varlığına karşı işlenen suçlar yüzde 29 oranında azalarak 239’dan 169’a düştü. Güvenlik güçleri, olayları aydınlatma oranını yüzde 99 seviyesine çıkardı.
Uyuşturucu ile mücadelede şubat ayında 31 operasyon düzenlenerek 453 kişi gözaltına alındı, 39 kişi tutuklandı. Operasyonlarda bonzai, metamfetamin, esrar ve sentetik haplar ele geçirildi. Organize suçlarla mücadele kapsamında ise bir çete çökertildi, 26 kişi gözaltına alınırken, 20 kişi tutuklandı.
Trafikte yapılan denetimler yoğunlaştırıldı. Kontrol edilen araç sayısı geçen yıla göre yüzde 14 artarak 185 bin 317’ye ulaştı. Trafik ihlalleri nedeniyle işlem yapılan araç sayısı ise yüzde 129 artarak 22 bin 330’a yükseldi.
Göç denetimleri kapsamında 30 binden fazla kişinin kimlik kontrolü yapıldı. Bin 152 düzensiz göçmen tespit edilerek sınır dışı işlemleri başlatıldı.
Toplantıda konuşan Vali Ünlüer, şehirde huzur ve güvenliğin sağlanması için gece gündüz çalışmaya devam edeceklerini vurgulayarak, “Suç ve suçlulara göz açtırmayacağız” mesajını verdi.