banner711

Kahramanmaraş'ta drone denetimi

Kahramanmaraş'ta drone denetimi

Kahramanmaraş Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı Trafik Tescil ve Denetleme Şubesi ve Bölge Trafik Denetleme Şubesi ekipleri, 01 Ekim ile 24 Aralık tarihleri arasında, şehir genelinde trafik güvenliğini artırmak amacıyla drone ile denetim gerçekleştirecek. Bu denetimlerin ana hedefi, trafiğin yoğun olduğu güzergahlar, kavşaklar ve kritik trafik noktalarında kurallara uyulup uyulmadığını havadan izlemek. Özellikle sürücülerde "Her an denetleniyor olma" duygusunu pekiştirerek trafik ihlallerinin ve kazaların önüne geçilmesi amaçlanıyor.

Son dönemde artan trafik kazalarını ve ihlalleri azaltmak için Drone kullanımı, yerden yapılan denetimlerin aksine daha geniş bir görüş açısı sunarak, sürücülerin kural ihlallerini anında tespit etme imkanı sağlaycak. Özellikle emniyet kemeri kullanımı, hız ihlalleri, hatalı sollama ve kırmızı ışık ihlali gibi sürücülerin sıklıkla ihlal ettiği kurallar, bu havadan yapılan denetimlerde daha kolay tespit edilebiliyor.

Emniyet Müdürlüğü’nden yapılan açıklamada, Bu denetimler kapsamında, Dronelar trafikte düzeni bozabilecek tehlikeli davranışları anında tespit edileceği ve denetim süresince, hem şehir içi yollar hem de şehirlerarası güzergahlar sürekli kontrol altında tutulacak. Özellikle trafiğin yoğun olduğu saatlerde ve bölgelerde bu denetimlerin daha sık yapılacağının altı çizildi.

Ayrıca, sürücülerin trafik kurallarına azami özen göstermesi gerektiği konusunda uyarılarda bulunan Emniyet Müdürlüğü yetkilileri, Bu dönemde kurallara uymayanlara ciddi para cezalarının uygulanacağını ve drone denetimleriyle elde edilen verilerin, trafik güvenliğini daha da iyileştirmek ve gelecekte benzer denetimlerin nerelerde yoğunlaştırılması gerektiği konusunda önemli bilgiler sağlayacağı ifade edildi.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER