Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Öğretmeni Yusuf Babayiğit, Kızılayın yurt geneinde büyük depoları olduğunu, felaket anında en hızlı bir şekilde felaket yerine ulaştığını, Kızılay sadece yurt içinde değil, başka ülkelerde ki felaketzedelere de yardımlar sağladığını söyledi.
Kahramanmaraş’ın Pazarcık İlçesi Yatılı Bölge Ortaokulu tarafından düzenlenen Kızılay Haftası kutlamaları Yatılı
Bölge Ortaokulu Konferans Salonunda saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunması ile başladı.
Kutlamalara Kaymakam Mehmet Boztepe, Emniyet Müdürü Fırat Güneş, Milli Eğitim Müdürü Mehmet Çilo, Kızılay Pazar-cık Şubesi Başkanı Mehmet Eskigün, okul müdürleri, davetliler ve öğrenciler katıldı.
Günün anlam ve önemini belirten konuşmayı Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Öğretmeni Yusuf Babayiğit yaptı. Babayiğit, Kızılay'ın, ilk olarak 1868 yılında Osmanlı Yaralı Askerlere Yardım Cemiyeti adı altında kurulduğunu, 1877 yılında Hilal-i Ahmer adını aldığını, Cumhuriyet döneminde derneğin adının, Atatürk tarafından Kızılay olarak değiştirildiğini belirterek, Cemiyetin adının 28 Nisan 1935'te Türkiye Kızılay Cemiyeti, 22 Eylül 1947'de Türkiye Kızılay Derneği olarak kabul edildiğini dile getirdi.Bu tarihten sonra da resmi tüzel kişilik olarak varlığını korumuş ve beyaz zemin üzerine kırmızı hilal şeklinde kendisini temsil etmiştir diyen Babayiğit, "Kızılay Derneği; savaş, deprem, sel baskını, yangın ve salgın hastalık gibi felakete uğrayanlara, çadır, battaniye, yiyecek ve giyecek gibi yardımlar yapar. Bu felaketlerde yaralananlar için geçici hastaneler kurar. Kızılay'ın açtığı aşevlerinde, yoksul, kimsesiz ve düşkün yurttaşlara yiyecek ve içecek dağıtılır. Kızılay'ın yurt genelinde büyük depoları vardır. Felaket anında, en hızlı bir biçimde felaket yerine ulaşır. Bütün yardımlarını, yardımsever insanların yaptığı bağışlarla ve devletin sağladığı katkılarla yapar. Kızılay sadece yurt içinde değil, başka ülkelerde ki felaketzedelere de yardımlar sağlar.
Kızılay'ın en çok düzenlediği bağışlardan bir tanesi kan bağışıdır. Sağlığımızda kan bağışının ne kadar önemli bir olay olduğunu hepimiz fark etmiş ve yaşamışızdır. Kan ihtiyacı ilanları ile de yaşamaktayız. Bu günün bir ünite kan bağışçısı yarının bir ünite kanına muhtaç olabilir. Bütün bunlardan dolayı da en azından kan bağışından uzak kalmamamız bir zorunluluk arz etmektedir." dedi.
Öğrencilerin Kızılayla ilgili şiirler okumasının ardından Kızılay tanıtım videosu katılımcılara sunuldu.
Müzik Öğretmeni Bahar Yıldız'ın davetlilere müzik ziyafetinin ardından, yapılan ikramlarla program sona erdi.