ÖĞRENCİLER MADO ÇİFTLİĞİNİ GEZDİ
Kahramanmaraş’ın ve bölgenin en büyük çiftliği olma özelliğine sahip MADO çiftliğinin bu haftaki konukları öğrenciler oldu.
Bölgenin en büyük çiftliği olma özelliğini taşıyan MADO’da öğrenciler doya doya hayvanlarla hasret giderdiler.
Türkiye’nin sayılı çiftliğinden olan SAANEN melezleştiren bunu da markalaştırarak dondurmasını Mado Beyazı ismini veren MADO sözleşmeli çiftçilik uygulaması başlatarak çiftçilere dağıtımına başladı.
Kahramanmaraş’ın Türkoğlu ilçesine bağlı Kılılı Beldesinde keçi çiftliği kuran ve saanen keçisi ile Halep keçisini melezleştirip çiftçilik projesini başlattı.
MADO çiftliğinde salep orkidesi 2000’li yıllarda ekimine başlayıp çeşitli ARGE çalışmaları sonucunu almaya başladı. Endemik Salep Bitkisi Mado Beyazı sütü ile özel karışım yapılarak Dünyanın en lezzetli dondurması tüm dünyada satılmakta.
MADO çiftliği bilindiği gibi bir çok devlet erkanına ev sahipliği yaparken bu haftaki konukları ise Final Dershanesi öğrencileri oldu.
MADO çiftliğini gezen öğrencilerin bir kısmı hayvanlardan korkarak uzaklaşmaya çalışınca dondurmanın üstadı olarak bilinen MADO Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Kanbur çitliği tanıtarak öğrencilere hayvan sevgisi hakkında dersler verip hayvanların öcü olmadığını anlatarak ‘kedinin esas adını “püsük”. Köpeğin adının ise “it” olduğunu anlatarak öğrenciler hem güldürdü hem düşündürdü.
Çiftlikte bulunan özellikle deve kuşlarını ilk defa gördüklerini söyleyen öğrenciler, hayvanlara yem vererek daha sonra çiftlikte bulunan diğer hayvanlarla kaynaşıp çiftlik girişinde korktuğu hayvanlara elleri yem vererek hayvan sevgisini tadıp çiftlikten mutlu şekilde ayrılırken MADO çiftliğindeki organik sebze, meyve, süt, yoğurt, tereyağ, bal gibi doğal olarak üretilen gıdalardan tadıp kendi elleri ile organik meyveleri toplarlarken hayatlarında ilk defa tavuk, horoz, gaz, ördek yumurtalarını toplayarak organik ürünleri tadıp sonunda MADO Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Kanbur’un hayvancılık dersini dinleyip hayvan sevgisini öğrendiler.