banner711

KAHRAMANMARAŞ’TA BİR İLK GERÇEKLEŞTİ

10 YAŞINDAKİ BİR HASTAYA DERİ NAKLİ YAPILDI

KAHRAMANMARAŞ’TA BİR İLK GERÇEKLEŞTİ

 Kahramanmaraş Necip Fazıl Şehir Hastanesi Yanık Tedavi Ünitesi Sorumlu Hekimi Genel Cerrahi Uzmanı Dr. Abdülkadir Ciğer, alev yanığı nedeniyle  her iki bacağında ikinci derece derin ve üçüncü derece yanığı olan bir kişiye Kahramanmaraş'ta ilk defa gerçekleştirilen bir operasyonla  deri grefti uygulamasını gerçekleştirdiklerini söyledi. 

Kahramanmaraş Necip Fazıl Şehir Hastanesi Yanık Tedavi Ünitesi tarafından ilimizde ilk defa 10 yaşındaki bir çocuğa yanıklı hastaya deri grefti uygulaması gerçekleştirildi.
Yanık Tedavi Ünitesi Sorumlu Hekimi Genel Cerrahi Uzmanı Dr. Abdülkadir Ciğer,  "Ünitemizde 17.08.2014 tarihinde alev yanığı nedeniyle  her iki bacağında ikinci derece derin ve üçüncü derece yanığı olan 10 yaşındaki erkek hastanın yapılan tedavisi sonrası granulasyon dokusu oluştu. Primer kapanmayacağı için ailesinin onayı ile K.Maraş ta ilk defa yanıklı hastaya splıt thickness skin graft (parsiyel kalınlıktaki deri grefti) yapmaya karar verildi.Parsiyel greftte epidermisin tamamı ve dermisin bir bölümü kullanılır. En yaygın ve kullanışlı deri greftidir. Avantajları; tutma şansı yüksektir, dermatom ile alındığı için kısa operasyon süresi ve geniş alana uygulama imkanı vermesi,greft kontraksiyonu azdır ve döner saha reepitelizasyonla iyileşir.Greft meshler cihazı kullanılarak meshleme yapılmıştır.Bu sayede greft alanının büyütülmesi,hematom drenajımızın mesher deliklerinden olması nedeniyle greftin tutma şansı yükselmiştir.Az bir greft ile çok daha fazla alan kapatıldığı için daha az donör saha ve daha az donör saha izi gibi avantajlar sağlar.Hastaya yapılan greft başarı ile sonuçlandı. Hastamız şifa ile kısa sürede taburcu edilerek normal hayata dönmesi sağlanmıştır. " dedi. 
 "Necip Fazıl Şehir Hastanesi Yanık Tedavi Ünitesi  hakkında da açıklamalarda bulunan Yanık Tedavi Ünitesi Sorumlu Hekimi Genel Cerrahi Uzmanı Dr. Abdülkadir Ciğer,  "Necip Fazıl Şehir Hastanesi Yanık Tedavi Ünitesi 15.12.2013 tarihinde 6 normal 4 yoğun bakım yatağıyla faaliyete geçmiştir. Şu ana kadar 165 hasta yatırılarak tedavi olmuştur.3100 hastaya poliklinik hizmeti verilmiştir. Ünitemizde bir uzman doktor 11 sağlık memuru ve hemşire görev yapmaktadır. Ünitemiz K.Maraş ve çevresine hizmet vermektedir. Yatak sayımızın yetersizliği nedeni ile zaman zaman hasta kabulünde sıkıntılar yaşadığımız için yatak kapasitesinin artırılması ve merkeze dönüşümü ile ilgili çalışmalar hızla devam etmektedir.
Kapasite artırımı çalışmaları kapsamında mevcut 10 yatak kapasitesinin üzerine 8 yatak daha ilave edilerek ünitemiz toplam 18 yatak kapasitesine çıkarılmıştır. Ayrıca ünitemizin Yanık Tedavi Merkezine dönüştürülebilmesi amacıyla yoğun bakım ünitemizde revizyonlar yapılmakta ve ünite içerisinde ameliyathane kurulumu yapılmaktadır.
Çalışmalarımız en kısa süre içerisinde tamamlanarak son teknolojik imkânlarla donatılmış Yanık Tedavi Ünitemizde her türlü yanık hastasına hizmet verilmeye başlanacak ve yanık hastalarımızın il dışına sevkleri en aza indirilecektir." İfadelerini kullandı.
Haber: Ali EVRAN

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER