banner711

DEZAVANTAJLI GRUPLAR YEREL İŞGÜCÜ PİYASASI ÇALIŞTAYI

ÇETİNKAYA, PROJELER 10 İLDE VE 12 BELEDİYEDE YÜRÜTÜLMEKTEDİR

DEZAVANTAJLI GRUPLAR YEREL İŞGÜCÜ PİYASASI ÇALIŞTAYI

 










DEZAVANTAJLI GRUPLAR YEREL İŞGÜCÜ PİYASASI ÇALIŞTAYI

Kısa adı İSKEP olan İstihdam İçin Koordinasyon ve Eğitim Teknik Destek Projesi kapsamında Dezavantajlı Gruplar Yerel İşgücü Piyasası Çalıştayı Saffron Otel’de gerçekleştirildi.

Avrupa Birliği-Türkiye mali işbirliği kapsamında yürütülen insan kaynaklarının geliştirilmesi programı çerçevesince düzenlenen çalıştay açılış konuşmaları ile başladı.

İlk olarak kürsüye gelen Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Züver Çetinkaya, İSKEP Projesinin Türkiye’de sosyal içermenin gelişimine katkı sunulması, toplumun tüm kesimlerini içeren bir işgücü piyasası oluşması, yerel düzeyde sosyal uyum ve iyi yönetişimin geliştirilmesi hedefleri doğrultusunda uygulandığını söyledi.

Genel Sekreter Yardımcısı Çetinkaya yaptığı konuşmasında: “Proje 10 ilde ve 12 belediyede yürütülmektedir. Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi’nin yanı sıra Bursa, Diyarbakır, Kayseri, Şanlıurfa, Trabzon, Van Büyükşehir Belediyeleri ile Kars Belediyesi, Ankara-Altındağ ve Keçiören, Bursa-Yıldırım ve Mersin-Toroslar ilçe belediyelerinde eş zamanlı olarak yürütülmektedir.

Bugün burada dezavantajlı bireylerin istihdam edilebilirliklerini artırmak amacıyla “Dezavantajlı Gruplar Yerel İşgücü Piyasası Çalıştayı’nı gerçekleştirmek üzere bir aradayız. Çalıştayda Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi’nin hedef dezavantajlı grupları olan Engelli bireyler, yoksullar ve çalışan çocukların aileleri istihdam edilebilirliklerini arttırabilmek için iş piyasasının ihtiyaçlarına uygun dalları belirlemek üzere çalışmalar yapılacaktır” diye konuştu.


Genel Sekreter Yardımcısı Çetinkaya’nın ardından söz alan İSKEP Proje Koordinatörü ve Engelliler Şube Müdürü Mehmet Fatih Akşam, projenin başlangıcından bu yana gelinen süreci ve yapılan çalışmaları değerlendirdi.

Daha sonra kürsüye gelen İSKEP İstihdam Uzmanı Nurgül Öğüt, Kahramanmaraş İş Piyasası Analiz Raporunu açıklayarak bilgiler aktardı.

Açılış konuşmaları bölümünde son olarak kürsüye gelen İş-Kur İl Müdürü Ali Yüce ise İş-kur’un engelliler için yürüttüğü proje ve çalışmalardan bahsetti.

Resmi kurum ve kuruluş temsilcileri, firma temsilcileri, sivil toplum kuruluşları yetkililerinin katıldığı çalıştay da daha sonra Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dekanı Prof. Dr. İbrahim Örnek’in modaratörlüğünde soru cevap bölümüne geçildi.

Çalıştayın öğleden sonraki bölümünde ise çalıştaya katılanlar İSKEP Projesi kapsamında temsil ettikleri birimler adına neler yapılabileceği konularını görüştüler.

 


 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER