Kahramanmaraş Huzurevi Yaşlı Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi sakinleri, ramazanın ilk iftarlarını devletin uzattığı "şefkat eli"yle hayatlarının geri kalanını geçirdikleri huzurevinde yaptı.
Kimi kendi isteği kimi ise hayat şartları gereği, huzurevinde kalan yaşlılar, bir kez daha ramazana "merhaba" dedi. Görevlilerin yardımıyla yaşamlarını sürdüren huzurevi sakinleri, bir ramazana daha kavuşmanın mutluluğunu yaşıyor.
Kahramanmaraş Huzurevi Yaşlı Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi'nde yaşayan 75 yaşındaki Mehmet İnekçi, yaptığı açıklamada, 7 aydır huzurevinde kaldığını, ramazana huzur içinde başladıklarını söyledi. Daha önce çiftçilik yaptığını, ancak yalnız kalınca huzurevine başvurduğunu anlatan İnekçi, "Tarlalarla çalışıyorduk. Hayvancılık yapıyorduk. Artık yalnız kalmıştım. Durumumu savcılığa bildirdim. Sonra buraya geldim. Burada çok mutluyum" dedi.
Sekiz yıldır huzurevinde ramazan ayını karşılayan Hatice Tüzün de hayatından mutlu olduğunu, 8 yıldır güzel ramazanlar geçirdiklerini belirtti. Devletin çatısının altında kötülük olamayacağını vurgulayan Tüzün, "Burada 8'inci ramazanı geçiriyorum. Her şey dört dörtlük. Ramazanda zorluk çekmeden bütün ihtiyaçlarımız karşılanarak geçiriyoruz. Eksik bir şeyimiz yok. Bütün ihtiyaçlarımız fazlasıyla karşılanıyor. Dua ediyoruz, sohbet yapıyoruz kendi aramızda. Böyle güzel bir ramazan geçiriyoruz. Ülkemizin huzuru için Allah'ımıza yalvarıyoruz" diye konuştu.
On altı yıldır huzurevinde kalan Mehmet Çalışır, dört yıl önce huzurevine yerleşen Mustafa Gül ve sekiz ay buraya gelen Şükran Taze de ilk iftarlarını yaptılar.
112'YE "İLK İFTARA NE YEMEĞİ YAPAYIM" İHBARI
Kahramanmaraş'ta, 112 Acil Servis Komuta Kontrol Merkezi'nde görevli personel, ilk iftarlarını telefon ve bilgisayarlarının başında açtı.
Günlük yaklaşık 5 bin ihbara cevap vermeye çalışan görevliler, ramazan ayınının ilk gününde de ilginç ihbarlarla karşılaşıyor. Yıl boyunca asılsız ihbarlardan dert yanan görevliler, iftar saatine yakın ihbar patlamasıyla karşı karşıya kalıyor."İlk iftara ne yemeği yapayım" gibi ilginç sorularla karşılaşan görevliler, her şeye rağmen insan sağlığı için hizmet etmekten mutluluk duyuyor.
Komuta merkezi doktoru Ökkeş Alkışçı, bir doktor ve 9 acil tıp teknisyenin görev yaptığı merkezde günde yaklaşık 5 bin telefon ihbarı geldiğini söyledi. Asılsız ihbarlara dikkati çeken Alkışçı, "Ramazan ayının ilk gününde iftara yakın saatte ihbarlarda patlama oluyor. Gün içerisinde bu kadar ihbar olmuyor ama her ramazan ilk gününde vakalarda artış yaşanıyor. Bunların dışında 'ilk iftarda ne yemeği yapayım' diye arayanlar veya 'telefonum çekiyor mu?' diye arayanlar bizleri yoruyor."
Acil Tıp Teknisyeni Canan Kanlıduman ise ailesinden ayrı ilk iftar yaptıklarını söyledi. Ramazan ayının ilk günü olduğu için yoğunluklarının bir hayli fazla olduğunu vurgulayan Kanlıduman, "Asılsız ihbar bizi meşgul ediyor. Bunlardan biri de dağda çobanlık yaptığını söyleyen kişi. Saat sormak için aradığını söylüyor" diye konuştu. (AA)