YAŞAM

Kahramanmaraş’ta 250 bininci konutun anahtarları teslim edildi

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, depremlerden etkilenen 11 ilde şu ana kadar 250 bin konutun anahtarlarını hak sahiplerine teslim ettiklerini belirterek, bu önemli kilometre taşının Kahramanmaraş’ta atıldığını duyurdu.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev’in katılımıyla gerçekleşen törende, 250 bininci konutun anahtarı Kahramanmaraş’ta depremzede bir aileye teslim edildi.

Bakan Kurum, “Kahramanmaraş’ta verdiğimiz sözü tutmanın gururunu yaşıyoruz. Bugün burada sadece bir anahtar değil, milyonlarca insanın umutlarını teslim ediyoruz. Nereden bakarsanız bakın, 1 milyon kardeşimizi güvenli ve sağlıklı yuvalarına kavuşturduk,” dedi.

Kahramanmaraş, hem teslim edilen konut sayısı hem de yeni projelerle yeniden ayağa kalkıyor. Kent genelinde 2025 yılı sonuna kadar toplam 153 bin bağımsız bölümün tamamlanması hedefleniyor. Şu ana kadar 68 bin 406 konut ve iş yeri hak sahiplerine teslim edildi.

Bakan Kurum, Hatay’daki incelemeleri sırasında yaptığı açıklamada, Kahramanmaraş’ın deprem sonrası yeniden yapılanma sürecinde örnek şehirlerden biri haline geldiğini vurguladı. “Bir ay içinde 300 bininci konutun anahtarlarını da Malatya’da teslim edeceğiz. Ama bu sürecin simge kenti Kahramanmaraş oldu. 6 Şubat'ta verdiğimiz sözü ilk önce burada yerine getirdik” dedi.

“Birileri görmesin, duymasın. Bizim milletimizle olan bu mutluluğumuza ortak olmasın. Ama biz Kahramanmaraşlı kardeşlerimizle el ele 11 ili ayağa kaldıracağız,” diyen Kurum, yılsonunda tamamlanacak projelerin ardından sessizliğin değil, emekle kurulan yuvalarda yazılan mutluluk hikâyelerinin konuşulacağını ifade etti.

Sadece konut değil, çevresel projelerin de hızla sürdüğünü belirten Bakan Kurum, Asi Nehri’ni kirletmeyecek şekilde atık su arıtma tesislerinin ve doğal sit alanı olarak ilan edilecek Milleyha Kuş Cenneti gibi çevre projelerinin de halkla buluşturulacağını söyledi.