banner711

“YAŞLI DOSTU BELEDİYE“ HİZMETLERİYLE TAKDİR TOPLUYOR

EKİPLER, YAŞLILARININ EV TEMİZLİĞİNİ VE EV TADİLATINI YAPIYOR

“YAŞLI DOSTU BELEDİYE“ HİZMETLERİYLE TAKDİR TOPLUYOR










“YAŞLI DOSTU BELEDİYE" HİZMETLERİYLE TAKDİR TOPLUYOR

"Yaşlı Dostu Kent" ödülü sahibi Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesince bakıma muhtaç yaşlılara kişisel bakımdan ev temizliğine kadar bir çok alanda hizmet veriliyor.

Büyükşehir Belediyesince kentin farklı noktalarında açılan dinlenme salonlarından ücretsiz faydalanan yaşlılara çay ikram ediliyor, gazete okuma ve televizyon izleme imkanı sunuluyor.

Salondaki berberde saç ve sakal tıraşı olabilen yaşlılardan bakıma muhtaçlara banyo hizmeti veriliyor, kahvaltı ve yemek ikram ediliyor.

Belediye, kentin farklı noktalarında yalnız yaşayan yaşlıları da yalnız bırakmıyor. Tespit edilen adresleri belirli aralıklarla ziyaret eden belediye ekipleri, ev temizliği ve tadilat yapıyor. Ayrıca belediyenin "Şefkat Evleri" projesiyle yaptığı binalara 14 yaşlı aile yerleştirdi.

"Yaşlı dostu kent"

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesine bu çalışmalarından dolayı Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı,Türkiye Belediyeler Birliği, Sağlıklı Kentler Birliği ve Bursa Büyükşehir Belediyesinin iş birliğiyle düzenlenen "Yaşlı Dostu Kentler Sempozyumu"nda "Yaşlı Dostu Kent" ödülü verildi.

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Züver Çetinkaya, yaptığı açıklamada, sosyal belediyeciliğin gereklerini yerine getirmeye çalıştıklarını söyledi.

Kentin farklı semtlerinde 5 yaşlı dinlenme salonu bulunduğunu ifade eden Çetinkaya, yakın zamanda bu hizmeti ilçelere de götüreceklerini belirtti.

Yaşlıların, geçmişle gelecek arasında önemli bir köprü olduğunu vurgulayan Çetinkaya, "Yaşlılara nasıl davranırsak bizden sonraki gençler de bizlere öyle davranacaktır. Bu anlayışla onları geçmişin emanetleri olarak görüyoruz. Yaşlılarımızı rahat ettirebilmek için elimizden gelen bütün çabayı sarf ediyoruz. Dinlenme ve okuma salonlarından tıraş ve banyo hizmetlerimiz var. Banyo yapamayanları da hamama gönderiyoruz" diye konuştu.

Çetinkaya, Halk Sağlığı İl Müdürlüğü ile protokol yaparak yaşlıların sağlık durumlarının da yakından takip edildiğini anımsattı.

Yaşlıları evlerinde de ziyaret ettiklerini anlatan Çetinkaya, şöyle konuştu:

"Ev temizliği ve tamiratı yapıyoruz. Eğer ihtiyaçları varsa gıda yardımında bulunuyoruz. Aslında tüm bunları görev olarak adlandırıyoruz ancak bu hizmetlerin karşılığında aldığımız ödül bize moral verdi. Şimdi yeni konsept taziye evleri projemiz var. Bundan sonra yapacağımız taziye evlerinde yaşlılarımıza dönük dinlenme salonu yapacağız. Böylece taziye evleri sosyal belediyeciliğin karşılığını bulduğu bir hüviyete dönecek. Ayrıca aynı mekanda engellilere ve kadın aile danışma merkezlerine yer vereceğiz."

Belediyenin hizmetlerinden faydalanan 70 yaşındaki Zekeriya Sönmez ise uzun süreKocaeli'nde yaşadığını, 1999'da emekliye ayrıldıktan sonra memleketi Kahramanmaraş'a yerleştiğini anımsattı.

Zamanının büyük bölümünü belediyenin dinlenme salonunda geçirdiğini belirten Sönmez, "Burada çayımızı içip gazetemizi ve kitabımızı okuyoruz. Burası yaşlılar için bulunmaz bir nimet. Emeği geçenlerden Allah razı olsun" dedi.

Sönmez, devletin yaşlılara sunduğu hizmetlerden memnun olduklarını da vurguladı.

Hüseyin Dilbirliği de belediyenin, emekli ve yaşlılara büyük imkanlar sunduğunu söyledi.

Emeklilerin zamanının büyük bölümünü evde geçirdiğini anlatan Dilbirliği, "Belediyenin dinlenme salonlarından faydalanıyoruz. Burada kitap ve gazete okuma gibi imkanımız var" diye konuştu.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER