Kocatepe yaptığı açıklamada "Milli Bayramlarda her eve ve iş yerine "Bayrak" çağrısında bulundu.
Kahramanmaraşlıların Türk Bayrağına olan sevgisini de "Kurtuluş mücadelesinde gösterdiği kahramanlığı TBMM tarafından madalya ile tescil edilen tek il olan Kahramanmaraş'ın ve Kahramanmaraşlının vatan sevgisi, bayrak sevgisi ülkemizde ve dünyada örnek düzeydedir" sözleriyle ifade etti.
Evet Sayın Valim Kahramanmaraşlının bayrak sevgisi ve bayrağa olan düşkünlüğü Kurtuluş Savaşı mücadelesinin başlamasına neden olmuş ve kaleden indirilen Türk Bayrağı 22 gün süren kanlı mücadeleden sonra yeniden göndere çekilmiştir.
Sayın Valim bayrak sevginizin kabardığı şu günlerde size 23 Mart 2012 tarihli gazetemizin manşetini hatırlatmak istiyorum.
Başlık şöyle;
"BAYRAĞIMIZ YARIYA İNDİ"
Ara başlıklar ise;
"Geçtiğimiz günlerde yarıya indirilen Mercimek Tepedeki Türk Bayrağı Vatandaşların tepkisine neden oldu".
"Belediye yetkilileri Bayrağın yarıya indirilme sebebini makara arızası olarak açıkladı".
"Ve küçücük makarayı tamir edemeyen Belediye koskoca direği kaldırarak sorunu kökünden halletti".
Buradan o tarihteki gazetemizde yayımlanan yazının tamamını vermeyeceğim. (Basın Müdürlüğü arşivinden bu gazeteyi isteyebilirsiniz)
Kahramanmaraşlılar o tarihte Mercimek Tepede bulunan ve daha sonra indirilen Bayraklarına sahip çıkarak bunu gazetemiz aracılığı ile yetkililere duyurdu. Ne yazık ki başta siz olmak üzere yetkili diye tabir edebileceğimiz hiç kimseden bir ses çıkmadı.
O gün Türk Bayrağının indirilmesine göstermediğiniz ilgi ve alakayı bu gün "her eve ve işyerine bayrak" çağrısı yaparak göstermeniz bizleri çok şaşırttı ve bir o kadar da sevindirdi.
Bu yazımıza "ne alaka iyice saçmalamış Mercimek tepeye bayrağı belediye dikti gene belediye kaldırdı. Valinin bununla ne ilgisi var" diyenler olabilir ama iş öyle değil.
2893 sayılı Türk Bayrağı Kanununun uygulanmasına dair 85/9034 sayılı tüzüğün 12. Maddesi şöyle demektedir:
Madde 12 - 11 inci maddede sayılan günler, kurtuluş ve Atatürk'ü anma günleri dışında, Bayrak
çekilmesi veya konulması mahalli mülki amirinin müsaadesine bağlıdır.
(Bu tüzük maddesinden de anlaşıldığı gibi bir yerlere bayrağımızın konulması ve bunun bazı günler dışında çekili kalması valinin iznine bağlıdır. Aynı şekilde bizler yine konulan bayrağın kaldırılmasının da valinin iznine bağlı olduğunu düşünüyoruz.)
Kahramanmaraş Belediyesi bu maddeye göre şehrin muhtelif yerlerine Türk Bayrağını koyarken, mahalli mülki amiri olarak o tarihteki valinin müsaadesini almış mıdır? Bilmiyorum ama bayrağı direği ile birlikte kaldırırken Sayın Valimizden bu izini aldığını düşünmüyoruz.
Bu yüzden Sayın Valim biz bayrağımıza sadece milli bayramlarda değil her gün sahip çıkıyoruz. Sizden de bunu bekliyoruz. Mercimek tepede Abdulhamithan Camii yanında bir zamanlar dalgalanan Şanlı Bayrağımız sizin deyiminizle; "Bu vatanın bölünmez bütünlüğünü, özgürlük ve bağımsızlığımızı ne pahasına olursa olsun dünya var oldukça korumakta kararlı olduğumuzu" sadece milli bayramlarda değil her gün ifade etmekteydi.
Bizler 30 Ağustos'ta iş yerlerimize bayrağımızı asalım, sizden de mercimek tepesinde kaldırılan bayrağımızın yerine konması için devreye girerek gerekeni yapmanızı istirham ediyoruz.
Ayrıca bu yazımız önceki gün basın toplantısı düzenleyerek "Burası Kahramanların harman olduğu yerdir. Sakın polisimize, askerimize, bayrağımıza el uzatacak davranışlarda bulunmasınlar." Diyerek Suriyeli mültecileri uyaran, Hak ve Eşitlik Partisi İl Başkanı Ahmet Gebel'e ve Milliyetçilik, Vatan, Millet, Bayrak sevgisini kimseye bırakmayan, Şehit cenazelerinde en ön saflarda gördüğümüz Milliyetçi Hareket Partililere ithaf olunur. Bayrağımız Mercimek Tepeden indirildiğinde kendilerinin neden suskun kaldıklarını merak ediyoruz.