banner711

TYB KAHRAMANMARAŞ ŞUBESİNDEN OSMAN NALBANT İLE SÖYLEŞİ

Türkiye Yazarlar Birliği Kahramanmaraş Şubesi, “Osman Nalbant İle Söyleşi” programı düzenledi.

TYB KAHRAMANMARAŞ ŞUBESİNDEN OSMAN NALBANT İLE SÖYLEŞİ

 

TYB KAHRAMANMARAŞ ŞUBESİNDEN OSMAN NALBANT İLE SÖYLEŞİ

 

Türkiye Yazarlar Birliği Kahramanmaraş Şubesi, “Osman Nalbant İle Söyleşi” programı düzenledi.

 

Kahramanmaraş Öğretmenevi yanında bulunan ‘Kıraathane’de Kültür Bakanlığı Güzel Sanatlar Eski Genel Müdürü Osman Nalbant ile gerçekleştirilen söyleşi programını, TYB Kahramanmaraş Şube Eski Başkanı, Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Kamu Yönetimi Bölümü Öğretim Görevlisi İsmail Göktürk yönetti.

 

Samimi bir sohbet havasında gerçekleşen programda Osman Nalbant, oturumu yöneten Öğr. Gör. İsmail Göktürk’ün soruları üzerine musikiden medeniyete, kültürden irfana, tarihten edebiyata hatıratlar ışığında birçok konuya temas etti.

 

Kahramanmaraş İmam Hatip Lisesinde başlayan şuurlanmanın üniversite okumak için gittiği Ankara’da içinde bulunuğu muhitin etkisiyle doğru bir istikamete oturduğunu ifade eden Osman Nalbant, Fethi Gemuhluoğlun’dan Nuri Pakdil’e, Sezai Karakoç’tan İsmail Kıllıoğlu’na kültür, sanat, siyaset ve akademi camiasından daha birçok isimle yaşadığı hatıraları aktardı.

 

Toplum olarak Osmanlı mirasını hamaset düzeyinde taşıdığımızı, hakikatini incelikleriyle yaşayan insanı inşa etmeden medeniyetin yeniden ihya edilmesinin mümkün olmayacağını belirten Nalbant, sadece musikimizin künhüne vakıf olan insanın bile o medeniyetin inceliklerine temas edebileceğini ve böylelikle bu manada bir şahsiyet oluşabileceğini söyledi.

 

Bosna’ya bir ziyareti esnasında orada Osmanlı mirasının hala yaşandığını fark ettiğini ifade eden Osman Nalbant, yüzyıllardır serhat boylarında nice şehitler vererek ve en son da 90’lı yıllardaki savaşla ağır kayıplar yaşayarak 500 milyonluk hıristiyan dünyasının ortasında 2 milyonluk nüfusla İslam adına mücadele eden Boşnak kardeşlerimize karşı borçlu olduğumuzu belirtti.

 

“Medeniyetin ihyası mesuliyetini büyük projelerle değil, fert fert, küçük küçük eylemler gerçekleştirerek taşıyabiliriz.” diyen Osman Nalbant, kendisinin yazları Bosna’ya giderek Türkçe dersleri verdiğini, orayı ziyarete giden vatandaşlarımızın da turist gibi tarihi eserleri ya da tabiatı görmeye değil en azından Boşnak kardeşleriyle kucaklaşmaya onlara olan borcumuzu ödemek için bir şeyler yapmaya niyet ederek gitmeleri gerektiğini vurguladı.

 

Güzel Sanatlar Eski Genel Müdürü Osman Nalbant, Öğr. Gör. İsmail Göktürk ve tüm katılımcılara teşekkür eden Türkiye Yazarlar Birliği Kahramanmaraş Şube Başkanı Fazlı Bayram, bu gibi samimi programlar tertip etmeye devam edeceklerini söyledi.

 

Programda ayrıca Tanburî Yusuf Tarık Günaydın tarafından tanbur dinletisi icra edildi. Günaydın, Neyzen Aziz Dede’nin Uşşak Saz Semaisi ve Kemanî Ali Ağa’nın Şehnaz Peşrevi icrasıyla dinleyicilerin kulaklarının pasını sildi.

 

 

Güncelleme Tarihi: 03 Aralık 2018, 03:27
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER