banner717

RIDVAN HOCA VAKFI YENİ HİZMET BİNASI YOĞUN KATILIMLA, DUALARLA AÇILDI.

1998 yılından beri çalışmalarını Kahramanmaraş’ta yürüten Rıdvan Hoca Eğitim Kültür ve Dayanışma Vakfı yeni hizmet binasıyla, yeni projelerle vakıf hizmet merkezini açtı.

RIDVAN HOCA VAKFI YENİ HİZMET BİNASI YOĞUN KATILIMLA, DUALARLA AÇILDI.

RIDVAN HOCA VAKFI YENİ HİZMET BİNASI YOĞUN KATILIMLA, DUALARLA AÇILDI.

1998 yılından beri çalışmalarını Kahramanmaraş’ta yürüten Rıdvan Hoca Eğitim Kültür ve Dayanışma Vakfı yeni hizmet binasıyla, yeni projelerle vakıf hizmet merkezini açtı. Açılışa Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkan vekili Ramazan TUTLU, Onikişubat  Belediye Başkanı Hanefi MAHÇİÇEK, Onikişubat İlçe Milli eğitim Müdürü Enver GÖKŞEN, Gençlik Spor İl Müdürü Ali İhsan KABAKÇI, Maarif Müfettişleri Başkanı Fevzi KÜÇÜK, Şube Müdürleri, Onikişubat İlçe Müftüsü Abdullah DEMİR, Anadolu Platformu Başkanı Turgay ALDEMİR, Anadolu Platformu Yüksek istişare Kurulu üyesi Araştırmacı Yazar Ramazan KAYAN, çevre illerden ve şehirdeki diğer sivil toplum temsilcileri katıldı.

 Hacı Osman KILIÇ’ın Kuran-ı Kerim Tilaveti ve Cihad KILIÇ’ın Tevbe Suresi 17-21 ayetlerini okumaları ile başladı. Daha sonra Vakıf başkanı Osman KURTOĞLU misafirleri selamladı. KURTOĞLU konuşmasında özetle şunları söyledi:


“Kıymetli misafirler, Rıdvan Hoca Eğitim Kültür ve Dayanışma vakfımızın hizmet binasının açılışına hoş geldiniz.“Hürriyeti olmayan bir milletin Cuma namazı kılması caiz değildir.” diyerek Kahramanmaraş halkını Fransız işgalcilerine karşı direnişe çağıran ve mahalli kurtuluşu başlatan Ulu Camii İmamı Rıdvan Hoca anısına 1998 yılında kurulan vakfımız şehrimizin yerel bir vakfıdır. Ayrıca Türkiye genelinde Anadolu Eğitim ve Davet Gönüllüleri Platformu üyesidir.

              5 ve 14 yaş arası çocuklara yönelik manevi değerler eğitimi ihtiyacını karşılamak için Evde Karakter Eğitimi ile

               Temel ahlaki ilkeleri karakter haline getirmiş, medeniyet değerlerimizi kavrayan, ahlak ve kişiliğine güven duyulan, mücadeleci ve özgüven sahibi, bireyler yetiştirmek amacıyla Ortaöğretim Eğitimi ile

                Hayatın her alanında sorumluluk bilinciyle hareket eden iradesini kullanabilen, üniversite öğrencilerinin ilgi ve yeteneklerini keşfederek bu ilgi ve yetenekler doğrultusunda tarihini ve içinde yaşadığı toplumunu tanıyan, toplumun sorunlarına duyarlı, temel İslami bilgileri kavrayan, çevresine örnek olabilen, güzel ahlak sahibi bir gençliğin yetişmesi içi Anadolu Öğrenci Birliği ile

 “Gücünün yarısını dışarıda bırakan hiç bir çalışma başarılı olamazanlayışı ile ailenin eğitimini değer merkezli bir eğitim olarak düşünen,  Aileyi parçalamanın tesirini atomun parçalanmasından daha tehlikeli gören bir yaklaşımla Aile Eğitimi ile

                Yaz tatillerin başlamasıyla öğrencilere; zamanı doğru değerlendirme, eğlenerek öğrenme, planlı ve programlı çalışma alışkanlığı kazandırılması amacıyla Yaz Okulu ile

               Yardımlaşmak ibadettir” inancıyla, insanlar arasındaki yardımlaşma ve dayanışma duygusunu canlandırmak, güçlü olanın zayıf olandan mesul olduğu bilincini oluşturmak, “Komşusu açken kendisi tok yatan bizden değildir” düsturunu anlamak ve bunu çevremize en güzel bir şekilde anlatmak, veren el ile alan el arasında bir köprü olmak düsturuyla İyilik-Der ile

       Eğitim, yardım, kültürel ve sosyal içerikli çalışmaların hem uygulamasında hem de karar alma mekanizmalarında kadınlara sorumluluk vererek faaliyetlere katılımı sağlanmak amacıyla Akadder ile   

                       
Güzel ahlak çerçevesinde helal ve meşru yollarla kazanç elde etmelerini tavsiye ve teşvik etmek, üyeleri arasında kardeşlik bilincini oluşturarak her türlü paylaşımı sağlamak, yapılan faaliyetlere katkı sunmak amacıyla Anesiad (Anadolu Esnaf Sanayici ve İşadamları Derneği) ile birlikte faaliyetler yürütmektedir.

             Sözlerime son verirken vakfımızın yapımında maddi ve manevi desteğini esirgemeyen, başta Büyükşehir ve Onikişubat belediyelerimiz olmak üzere tüm kardeşlerimize, katılımlarından dolayı teşekkür ederim.

Daha sonra Rıdvan Hoca Vakfı Mütevelli Heyeti Başkanı Seyfi PINARBAŞI, bundan yü yıl önce emperyalizme direnen Kahramanmaraş halkına öncülük etmiş kahramanlarımızdan birini adıyla çıktığımız bu kutlu yolda bu bina inşallah bizlere ve bu şehre hayırlar getirsin. Dışardan şehrimize nereden girerseniz girin, her sokağında bir kahraman bir tarihi şahsiyet görürsünüz. Bu bazen Çakmakçı Sait olur cadde ile karşınıza çıkar bazen Muallim Hayrullah olur okul karşınız çıkar. Şehrin manevi liderlerinin öncülüğünde bizler de çalışmalarımızı yürüteceğiz. Allah bu bina ile imtihanımızı kolaylaştırsın. Hayırlara vesile kılsın.”

Kürsüye çıkan Anadolu Platformu Başkanı Turgay ALDEMİR ise” yüz yıl önce bu topraklarda ne yaşandıysa bugün Halep’te yaşanan odur. Emperyalistlerin 15 Temmuzda bu topraklarda kurguladıkları oyun da bunun bir parçası idi. Ancak kimsenin inkar edemeyeceği bir durum vardır ki o da 15 Temmuzda küresel güçlere direnen bu halkın direnişinde bu dernek ve vakıfların, cemaatlerin yadırganamaz bir katkısı vardır.”

Anadolu Yüksek İstişare Kurulu üyesi Ramazan KAYAN ise “Aliya İzzetbegoviç hapishane hayatı bittikten sonra eve gitmeden önce dava arkadaşlarını ziyaret etmiştir. Bu demektir biliyor musunuz? Bu mekânlar bizlerin evlerimizin iş yerlerimizin önündedir. Buralar bizlerin çalışırsak cennetidir. Öldükten sonra arkamızdan bileri kurtuluşa ulaştıracak mekânlardır. Bu gayrısız Allah rızası için çalışan bütün vakıf ve dernekler için de böyledir.”

Akçakoyunlu Mahalle Muhtarı Atilla KEBAPÇI da vakfımızın bu mahalleye yapılması münasebetiyle teşekkürlerini iletti. Bu binanın içinin doldurulması hususunda da mahalleliyi organnize edeceğini katkı sağlayacağını belirtti.

Onikişubat ilçe Müftüsü Abdullah DEMİR’in yaptığı dua ile açılış kurdelası kesildi.

 

Güncelleme Tarihi: 13 Ekim 2016, 23:40
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER