banner711

ÖZ, "ANADOLU ALTINI" ORTADOĞU'YA DİREKT İHRAÇ EDİLECEK

"ORTADOĞU ALTIN VE MÜCEVHERAT FUARI", KUYUMCULARI UMUTLANDIRDI

ÖZ,

 Kahramanmaraşlı kuyumcular, Ortadoğu'ya dolaylı gerçekleştirilen ihracatı direkt yapmak için kolları sıvadı.

Kuyumculuk sektörünün önemli merkezlerinden Kahramanmaraş'ta açılan "Ortadoğu Altın ve Mücevherat Fuarı", bu açıdan kuyumcuları umutlandırdı. Dünyanın 13 ülkesinden fuara gelen katılımcılarla bağlantı kurmak isteyen Anadolu esnafı, fırsatı değerlendirmek istiyor.
Kahramanmaraş Kuyumcular Odası Başkanı Mustafa Öz, yaptığı açıklamada, kentin 500 üretici firma ve 120 vitrin kuyumcusu ile sektöre damga vurduğunu söyledi.
Sektörde İstanbul'dan sonra Türkiye'de ikinci sırada yer aldıklarını belirten Öz, Kahramanmaraş'taki üretim sektörünün 80 ilin iki katından fazla olduğunu ifade etti.
Kahramanmaraş'ta üretilen ürünlerin Türkiye'nin her bölgesine dağıtıldığına işaret eden Öz, "Ürünlerimiz Türkiye'nin en ücra köşesine kadar gidiyor. Özellikle bu fuarda yurtdışından katılımcılarla bağlantı kurmak istedik. Kuzey Irak'tan 300 firma var. Dubai'den de alıcı firmalar burada. Alıcılarla önemli iş çıkartmak istiyoruz" dedi.
Fuarları uluslararası organizasyonlara çevirmek istediklerini dile getiren Öz, bu yıl biraz zamanlama sorunu yaşadıklarını, fuar alanının biraz küçük geldiğini ancak önümüzdeki yıl bu sorunun ortadan kalkacağını kaydetti.
Anadolu'da üretilen altının Ortadoğu'ya ihracının önünde hiçbir engel olmadığının altını çizen Öz, şöyle devam etti:
"Hep tanıtım eksikliğimiz vardı. Artık bu kabuğu kırmak istiyoruz. Kahramanmaraş'tan zaten Ortadoğu ülkelerine ihracat yapılıyor. Ama dolaylı yoldan, İstanbul ayağı ile yapılıyor ama biz Kahramanmaraş'tan Ortadoğu'ya direkt ihracat yapmak istiyoruz. Alım heyetleri buradaki firmalarla buluştukları zaman bu ihracatın önünü açacağız. Altın ihracatıyla ilgili eğitim ve destek konusunda kurum olarak ne gerekiyorsa yapacağız."
Altın fiyatlarına da değinen Öz, altının her kriz döneminde en büyük sığınma limanı olduğunu dile getirdi.
Altına yatırım yapanların uzun vadeli düşündüklerinde hiçbir zaman zarara uğramadıklarını belirten Öz, altının hem aksesuar olarak kullanıldığını, hem de ihtiyaç olduğunda nakde çevrilebildiğine dikkati çekti.
- Altın elbiseye ilgi
İstanbul'dan fuara katılan kuyumcu Merdan Güldan da altın elbiselere özellikle Dubai'den talep olduğunu belirtti.
Fuarda Kahramanmaraş'a özel yöresel kıyafet sergilediklerini ifade eden Güldan, "Yaklaşık 2 bin 500 parçadan oluşan elbisenin fiyatı 350-400 bin lira civarında. Katılımcılar altın elbiseye yoğun ilgi gösteri-yor" şeklinde konuştu. AA

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER