banner711

KURTULUŞ ETKİNLİKLERİ ELBİSTAN’DA…

Kahramanmaraş’ın düşman işgalinden kurtuluşunun 98. Yıldönümü kutlama etkinlikleri çerçevesince Büyükşehir Belediyesi tarafından ‘Çanakkale’den 12 Şubat’a İstiklal Ruhu’ konulu konferans Elbistan’da düzenlendi.

 KURTULUŞ ETKİNLİKLERİ ELBİSTAN’DA…

 KURTULUŞ ETKİNLİKLERİ ELBİSTAN’DA

Kahramanmaraş’ın düşman işgalinden kurtuluşunun 98. Yıldönümü kutlama etkinlikleri çerçevesince Büyükşehir Belediyesi tarafından ‘Çanakkale’den 12 Şubat’a İstiklal Ruhu’ konulu konferans Elbistan’da düzenlendi.

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi tarafından Elbistan Misak-ı Milli Konferans Salonu’nda gerçekleştirilen konferansa konuşmacı olarak Tarihçi Yazar Mehmet Işık katıldı.

Kur’an-ı Kerim Tilaveti ile başlayan program, saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile devam etti.

Programın açılış konuşmaları bölümünde kürsüye gelen Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi Elbistan İlçe Koordinatörü Ali Mazhar Türk, Kahramanmaraş’ın milli mücadelede gösterdiği üstün başarıdan dolayı Türkiye Büyük Millet Meclisi tarafından Kırmızı Şeritli İstiklal Madalyası ile taltif edildiğini ifade ederek, bir devletin ordusuna karşılık bir şehir halkının kıt-kanat imkanlarla nasıl başarıya ulaştığını gelecek nesillere aktarmak adına bu tür programları düzenlemeye devam edeceklerini söyledi.

Maraş Milli Mücadelesinin tarihi yeniden yazdırdığına dikkat çeken tarihçi Yazar Mehmet Işık, “Maraş Harbi Türk tarihinin yeniden yazılmasına vesile olan olağanüstü bir direniş örneğidir. Fransız işgali altında kalmış olan Maraş, Kurtuluş Savaşı’nda gösterdiği emsalsiz kahramanlığı ile sonsuza kadar bayrağı, inancı ve kültürü ile bu ruhu tüm dünyaya ispatlamış güzide bir şehirdir. 1918-1919 ve zaferin kazanıldığı 1920 yılı -ki işgal yılları- kan ve gözyaşı, dualar ve sonrasında kazanılan bir zafer. 12 Şubat ruhunun şaha kalktığı dönemdir. O gün 12 Şubat ruhunun uyandığı gündür. 12 Şubat ruhu Kurtuluş Savaşı’nı öğrenmek, Türk Milleti’nin özelliklerini, özgürlüğüne olan düşkünlüğünü, azmini vatan, millet, din ve bayrak aşkını tarih şuurunu kazanmak demektir. Maraş’ın Kurtuluş Savaşı’nda verdiği bağımsızlık mücadelesinin arkasındaki manevi ruh, günümüze tevarüs etmiş olan bağımsız yaşama ülküsüyle yoğrularak genlerimize kodlanan milli kültür ve ahlakımızın asalet ve ilkelerinden oluşmaktadır” diye konuştu.

Konferansın ardından Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi ile Kahramanmaraş Halk Ozanları Kültür ve Dayanışma Derneği’nin ortaklaşa düzenledikleri programda Kahramanmaraşlı aşıkların okudukları ağıtlar salonda duygu dolu anlar yaşanmasına vesile olurken, ozanlar atışmalarda bir hayli ter döktüler. Kahramanmaraşlı şairlerin birbirinden güzel okudukları şiirlerle Şiirin ve Edebiyatın Başkenti Kahramanmaraş’a yakışır bir program oldu.

 

Güncelleme Tarihi: 05 Şubat 2018, 01:31
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER