banner711

KİPAŞ İHRACATINI YÜZDE 50 ARTTIRMAYI PLANLIYOR

Kipaş Satış ve Pazarlama Grup Direktörü Murat Arıöz “Bu yıl 20 milyon Euro’luk boya-terbiye yatırımını tamamladık. Böylece işletmelerimizde son teknolojiyi kullanarak, modern üretim hattı kurduk” diye konuştu. Arıöz, ayrıca ek yatırımların devreye girmesi ile yılsonuna kadar üretimde yaklaşık yüzde 20 artış öngördüklerini açıkladı.

KİPAŞ İHRACATINI YÜZDE 50 ARTTIRMAYI PLANLIYOR
 KİPAŞ İHRACATINI YÜZDE 50 ARTTIRMAYI PLANLIYOR

Denim iplik ve kumaş üretimi yapan Kipaş, boya terbiye işletmesi için teknoloji yatırımı yaptı. Söz konusu yatırımlar ile oluşturulan çeşitli koleksiyonlarla ihracatlarını yüzde 50 artırmayı ve yurt içinde de kaplamalı farklı indigo renkleri ile pazarı korumayı hedeflediklerini kaydeden Kipaş Satış ve Pazarlama Grup Direktörü Murat Arıöz “Bu yıl 20 milyon Euro’luk boya-terbiye yatırımını tamamladık. Böylece işletmelerimizde son teknolojiyi kullanarak, modern üretim hattı kurduk” diye konuştu. Arıöz, ayrıca ek yatırımların devreye girmesi ile yılsonuna kadar üretimde yaklaşık yüzde 20 artış öngördüklerini açıkladı.

Tekstil grubunda modern iplik ve mensucat işletmeleri ile üretim yaptıklarını ileten Murat Arıöz, yeni dönemde denim ve mensucat üretiminde yüzde 100 kapasite artışı planladıklarını belirtti.

Arıöz, Kahramanmaraş’taki fabrika inşaatımız devam ediyor. Son teknoloji ile donatılan modern tesisimizin makine kurulumu da 2017 yılı sonu itibariyle bitecek. Böylece denim üretimimiz yıllık 100 milyon metreye ulaşacak” dedi.

“İhracattaki performansla bu yıl hedeflerimize ulaştık”

Kipaş Mensucat’ın 2015’te 50 milyon metre kumaş ürettiğini ve bunun yüzde 50’sini denim kumaşın oluşturduğunu belirten Murat Arıöz, 2015’te 660 milyon TL ciro elde ettiklerini kaydetti. Söz konusu ciroya ulaşmalarında ihracata yönelik çalışmaların etkili olduğunu söyleyen Arıöz, “Bu yıl iç pazarda yaşanan olumsuzluklardan dolayı daralma yaşansa da ihracatta yakaladığımız satış temposu ile hedeflerimizi yakalamış bulunuyoruz.” İfadesini kullandı. Global pazarda denim kumaşın tüketildiği bütün pazarlarda yer alma hedefiyle çalışmalarına devam ettiklerini vurgulayan Arıöz “İhracat yaptığımız ülkelerin başında Almanya, Fransa, Portekiz, İtalya, İspanya, ABD, Brezilya, Arjantin, Paraguay, Avustralya, Çin, Güney Kore, Fas, Tunus, Kolombiya, Bangladeş, Romanya ve İran geliyor” diye konuştu. Yeni denim grupları olan ‘Lumix’ konseptinde yüksek kullanım performansını yakaladıklarını ifade eden Murat Arıöz, bugün itibariyle satışlarında yeni ürünlerinin büyük pay oluşturduğunu söyledi. Bu ürünlerin hem kadın hem de erkek grubuna hitap ettiğini dile getiren Arıöz, Lumix konseptinde ki ürünlerin yanı sıra tencel, modal, viskon ve pamuk karışımlı ürünlerin satışının da kayda değer arttığını aktardı.

“ Denim her dönemde kullanılabilecek bir ürün”

Denimin tek bir alan üzerine düşünülemeyeceğini, herkesin kendi düşüncesine ve tarzına uygun ürün bulabildiğini vurgulayan Murat Arıöz, “ Denim oldukça geniş alanda kullanılıyor. Kısa vadeli dönemlerde trendler farklılık gösterebilir; ancak denimin temeli olan her ortama uygunluk, çok fazla ütü ve yıkama gerektirmeyen, kullanımı ve bakımının kolay olması gibi özellikleri nedeni ile her zaman tercih edilebilecek. Denim kumaşta hangi trend olursa oluşursa oluşsun çevre açısından sürdürülebilirlik anlayışı öne çıkmaya başladı” şeklinde konuştu.

Öte yandan yaptıkları işbirlikleri ve 2020 Kyoto Protokol’ü doğrultusunda hareket ettiklerini belirten Arıöz, üretimlerini ve makine parklarını da bu çerçevede yenilendiklerini açıkladı. Sürdürülebilir üretim anlayışı ile faaliyet gösterdiklerini belirten Arıöz; organik, BCI ve Recycle ürünlerin imalatta ki paylarının giderek arttığını söyledi. Sektörün sorunlarına da değinen Murat Arıöz, özellikle menşei değiştirilerek ithal edilen kumaşlardan dolayı haksız rekabet oluştuğunu ve bundan dolay sıkıntı yaşadıklarını bildirdi. Ayrıca; İran, Ortadoğu ve Rusya pazarlarında ki daralmaların sektörü olumsuz etkilediğini kaydeden Arıöz, “ Döviz kurlarında ki dalgalanmalar ve komşu ülkeler de yaşanan ekonomik-siyasi belirsizlikler nedeniyle Ortadoğu’da Pazar kaybı söz konusu” diye konuştu.

Güncelleme Tarihi: 04 Aralık 2016, 23:59
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER