banner711

KADINLAR EN IYİ YÖRESEL YEMEK IÇİN YARIŞTI

Büyükşehir Personel Lokali'nde yapılan yarışmada 105 kişi, tatlı ve şerbetler, çorba, etli yemek ile pilav ve börekler olmak üzere 4 kategoride kıyasıya mücadele etti.

KADINLAR EN IYİ YÖRESEL YEMEK IÇİN YARIŞTI
 KADINLAR EN IYİ YÖRESEL YEMEK IÇİN YARIŞTI
Kahramanmaraş
 Büyükşehir Belediyesi tarafından kentin kurtuluş etkinlikleri kapsamında düzenlediği yemek yarışmasında 105 kadın, en iyi yöresel yemeği hazırlayıp dereceye girmek için çaba gösterdi.



Büyükşehir Personel Lokali'nde yapılan yarışmada 105 kişi, tatlı ve şerbetler, çorba, etli yemek ile pilav ve börekler olmak üzere 4 kategoride kıyasıya mücadele etti.



Jürinin seçimde zorlandığı yarışmanın sonunda tatlı ve şerbetler kategorisinde kıvrım tatlısı ile 
Hatice Kaya, çorba kategorisinde tirşik çorbası ile Fahriye Göktürk, etli yemek kategorisinde mumbar dolması ile Aliye Kılavuz, pilav ve börek kategorisinde ise Berrin Hüdayioğlu birinci oldu.



Büyükşehir Belediye Başkanı 
Fatih Mehmet Erkoç, ödül töreninde yaptığı konuşmada, 12 Şubat kurtuluş gününü etkinliklerle canlı tutmaya çalıştıklarını söyledi.



Kahramanmaraş'ın gastronomisinde önemli yer tutan lezzetlerin yarışmayla sergilendiğini ifade Erkoç, "Kahramanmaraşlı hanımefendilerin babaannelerinden, ninelerinden öğrenmiş oldukları bu el emeği göz nuru yemekleri, lezzetleri burada tattık. Kendilerine teşekkür ediyoruz. 
Kahramanmaraş Cumhuriyet kurulmadan 12 Şubat'ta bir ülkeyi yenerek ülkenin istiklal meşalesini ateşlemiştir. Sütçü İmam kurtuluş mücadelesinde ilk kurşunu sıkandı. Yine 15 Temmuz'da, alçak teröristlere ülkeyi işgal etmek isteyen emperyalizmin uşakları, asker kıyafeti giymiş alçak teröristlere de yine Sütçü İmam'ın torunu Kahramanmaraş'tan Niğde'ye göç etmiş Ömer Halisdemir aynı ruhla karşı koymuş ve onlara canı mücadele etmiş ve bu teröristlerin önemli bir adamını öldürerek kendisi de şehit olmuştur. Bu ruhu Kahramanmaraş'ın her noktasında her köşesinde görebilirsiniz. Ben buradan Türkiye'deki tüm vatandaşlarımızı 12 Şubatta Kahramanmaraş'a davet ediyorum." diye konuştu.




"180 çeşit yemeği olan bir şehir"



Aşçılar Derneği Yönetim Kurulu Başkanı 
Fikret Özdemir ise Kahramanmaraş mutfağının dünya çapında bir mutfak olduğunu vurguladı.



Türk mutfağının, dünya çapında beğenilen birinci, ikinci ve üçüncü sıradaki ülkelerle yarışan bir mutfak olduğunu, 
Kahramanmaraş'ın da bu güzel lezzetleri sunan bölgelerde yer aldığını dile getiren Özdemir, Kahramanmaraş'ın dünya çapında yenebilecek, tanıtılabilecek çok çeşit yemeğinin bulunduğunu kaydetti.



Uluslararası şeflerin bugün 
Kahramanmaraş'ın yöresel yemeklerini seçtiğini anlatan Özdemir, "Biz Kahramanmaraş'ımızın mutfağının kıymetini bilerek daha iyi yerlere getirebiliriz. Artık yemek dünyada bir trend olmuştur. Bu trenler arasında Kahramanmaraşmutfağı neden olmasın diyoruz. Kahramanmaraş mutfağını destekliyoruz. 180 çeşit yemeği olan bir şehrin yemeklerini tanıtmak bizler için bir onurdur." ifadelerini kullandı.



Konuşmanın ardından dereceye giren kadınlar altın ödülüyle ödüllendirildi.

Güncelleme Tarihi: 05 Şubat 2017, 22:53
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER