banner711

İŞLETMELERİN SÜRDÜRÜLEBİLİRLİĞİ KONUSUNDA

TKDK K.MARAŞ EĞİTİM DÜZENLEDİ

İŞLETMELERİN SÜRDÜRÜLEBİLİRLİĞİ KONUSUNDA











İŞLETMELERİN SÜRDÜRÜLEBİLİRLİĞİ KONUSUNDA TKDK K.MARAŞ EĞİTİM DÜZENLEDİ

Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu (TKDK) tarafından desteklenen projeler kapsamındaki faydalanıcılarımız ve potansiyel faydalanıcılara yönelik “işletmelerin sürdürülebilirliği” eğitimleri için Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Eğitim Yayım ve Yayınlar Dairesi Başkanlığı ile Kurumumuz arasında işbirliği protokolü imzalanmıştır.


Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumundan hibe desteği alarak kurulmuş olan işletmelerin 5 yıl süresince faaliyetlerini sürdürmeleri, hem Kurum ile yapılan sözleşme gereği, hem de desteklerin ilgili sektörde planlanan hedeflere ulaşılmasında ekonomiye katkı sağlamaları için gereklidir. Bu nedenle, desteklenen işletmelerin sürdürülebilirliği 5 yıl süresince takip edilmektedir.

Kahramanmaraş İl Koordinatörlüğü toplantı salonunda Ziraat Mühendisliği Fakültesi Dekanı Ali Kaygısız, Zootekni Mühendisi Doç. Dr. Yavuz Gürbüz, İlçe Tarım Müdürlüğü Veterineri Abdurrahman Öner, Hayvancılık birlik başkanları, İl Koordinatörü Ahmet Cemil CEYHAN’ın ev sahipliğinde daha önce kurumumuza “Süt Sığırcılığı” sektöründe proje sunmuş yatırımcılar, danışman firma temsilcileri ve kurum personelinin katılımıyla düzenlenen toplantıda sektör sorunları  masaya yatırıldı.

Kurum tanıtım filmi sonrası İl Koordinatörü Ahmet Cemil CEYHAN açılış konuşmasında “TKDK kurumu  olarak 2011 yılında elde edilen akreditasyon sürecinden 15. Başvuru Çağrı dönemi de dahil olmak üzere süt üretim sektöründe 11000 adet proje faaliyete başlamıştır. Faaliyete başlayan işletmeler ülkemiz istihdamına 45000 kişiyi işbaşı yaptırarak katkı sağlamaktadır. IPARD I programında sektör limitlerini bitiren yatırımcılarız, IPARD II programında sanki sektör limitlerini kullanmamış gibi yine proje başvurusunda bulunabileceklerdir. Yeni programın ilk müjdesini sizlerle burada paylaşmış oldum.  Kurum olarak proje inceleme aşamalarında şahit olunduğu üzere sürdürülebilirlik kavramı oldukça ihtimamlı olarak incelenmektedir. Yatırımcılarımızın karşılaşabileceği sektörel  ya da finansal tüm sorunlar hakkında olabilecek tüm olumsuzlukları bertaraf ederek yatırımlara onay verilmektedir.

 İşletmelerin enerji ihtiyaçlarını karşılamak, destek olmak için yenilenebilir enerji yatırımlarına destek verilecektir. Yenilenebilir enerji konusunda belirli şartlar oluştuğunda proje onay yetkisini de kurum olarak kullanabilme hakkını elde ettik.

Yine önümüzdeki günlerde uygulaması başlayacak olan IPARD II programında Tarım ve hayvancılık konusunda sektörde yüksek maliyetler içeren makinaların kullanımını kolaylaştırabilmek için “Makine Parkları” oluşturulması desteklenecektir.

Veteriner Abdurrahman Öner sütçülük konusunda detaylı teknik bilgiler paylaştıktan sonra Ziraat Mühendisliği Zootekni hocası Doç. Dr. Yavuz Gürbüz hayvancılıkta dengeli ve yeterli beslenme, ekonomik olarak verimli dengeli bir rasyo gerekliliği konularına değindi. İl Koordinatörü CEYHAN; İşletmeler, akademisyenler ve kurum birlikteliğinin devamlı sürdürülmesi gerektiğine değinerek  toplantıyı tamamladı.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER