Son dönemde tekstil alanında artan yatırımları ile Türkiye ve yöre ekonomisine büyük katkılar sağlayan Kahramanmaraş, KMTSO’nun (Kahramanmaraş Ticaret ve Sanayi Odası) önderliğinde, tekstilde iki dev organizasyona ev sahipliği yapmaya hazırlanıyor.
Tekstil Makineleri Fuarı
Kahramanmaraş Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Kemal Karaküçük, 23- 25 Ekim tarihlerinde, KMTSO’nun koordinatörlüğünde ECR Fuarcılık tarafından organize edilmekte olan Kahramanmaraş Tekstil Makineleri Fuarı hazırlıklarının sürdüğünü bildirdi. Karaküçük, fuarın amacının tekstil alanındaki teknolojik yenilikleri yerli üreticinin beğenisine sunmak olduğunu belirterek, şunları söyledi:
“Bugüne kadar milyarlarca dolarlık tekstil yatırımı yaparak, Türkiye ekonomisinde stratejik bir konuma gelen Kahramanmaraş’’ın tekstil makineleri fuarında, Avrupa’dan Çin’e, Amerika’dan Tayvan’a 219 yabancı tekstil makinesi üreticisinin stant açması Kahramanmaraş’ın bu sektörde dünya çapına yayılan bir isminin olduğunu çarpıcı bir şekilde kanıtlamaktadır.”
Uluslararası Tekstil Zirvesi
Bu fuarla aynı anda; 22-24 Ekim tarihlerinde II Uluslararası Tekstil Zirvesi’ni de gerçekleştireceklerini ifade eden Karakaküçük, “Tekstil sektörünün her yönüyle tartışılacağı II. Uluslararası Tekstil Zirvesi; ve bu kapsamda Odamızda yapılacak gala yemeği ile defile organizasyonu, Kahramanmaraş’ın artık ham ürün değil moda ürünleri ürettiğini tüm dünyaya gösterecektir” diye konuştu.
KMTSO Başkanı Kemal Karaküçük, bu dev organizasyonlarla, sektörün dünya devlerini burada ağırlamanın kendilerini hem cesaretlendirdiğini hem de tekstil sektöründe daha başarılı yatırımlara imza atma adına teşvik ettiğini bildirdi.
Tekstilin önemi
Karaküçük, tekstilin Kahramanmaraş’ın lokomotif sektörü olduğunu anımsatarak, şöyle devam etti:
“Bu itibarla, sektörün ihtiyaç duyduğu nitelikli işgücü piyasasının oluşması, mühendislik alanında özellikle Ar-Ge faaliyetlerinin geliştirilmesi bakımından Üniversitemizin Tekstil Mühendisliği Bölümü çok önemlidir. Biz de bu bölümü desteklemek ve öğrenci sayısını artırarak bölümün kapatılma riskini ortadan kaldırmak amacıyla Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi ile bir protokol kapsamında; Tekstil Mühendisliği’ne kayıt yaptıran 10 öğrenciye burs imkanı sağladık. Bunlara ilaveten, Üniversitemiz tarafından yurtdışı eğitimi, çift diploma, staj gibi olanaklar da getirilecektir.”
Savio, Polar E Premium Bobin Sarma Makinasının Türkiye Lansmanı KTM2014'te yapacak
23-25 Ekim 2014 Tarihinde Gerçekleştirilecek Olan KTM2014 Kahramanmaraş Tekstil Makineleri Fuarına katılan Savio, 72 Kafa Polar E Premium Bobin sarma makinasının lansmanını gerçekleştirirken, Fuarda Sirius büküm makinasını da sergileyecek. KTM2014 fuarı ile eş zamanlı gerçekleştirilecek olan Uluslararası Tekstil Sempozyumunda sponsor olan Savio S.P.A ayrıca Sütçü İmam Üniversitesi Tekstil Mühendisliğine'de Özel ürettiği makinasını bağışlayacak.
72 Kafa Polar E Premium Bobin Sarma Makinası
Polar E Premium otomatik bobin makinasının en önemli özelliği otomatik masura besleme, sisteminde olduğu belirtiliyor. Çiftli peg yükleme sistemi ile saatte 3000 adedi geçen kops besleme kapasitesi ile Polar E Premium ile küçük masuralarda kalın iplikler çalışmak sorun olmaktan çıktı ayrıca bu yükleme kapasitesi sayesinde sarım kafası adedi 72 kafa’ya kadar çıkarıldı.
Sirius Büküm Makinası
Savio’nun KTM 2014 Fuarında sergileyeceği diğer ürünü olan Sirius model two for one büküm makinesinin en önemli özelliği katlama makinesine gerek kalmadan katlama işleminide kendi bünyesinde yapması, böylelikle işçi ve enerji gereksiniminde önemli ölçüde azalma sağlıyor. Yeni jenerasyon çift büküm makinesi olan Sirius, yatırım maliyetlerini düşürmenin yanı sıra her çeşit iplik türü ile üretim gerçekleştirebiliyorKTM2014 Fuarı Makina Şovuna Sahne Olacak. İplik,Örgü ve Terbiyeden Sonra Dokuma Makinası...
İtema, R9500 Rapierli Dokuma Makinesini 23-25 Ekim’de düzenlenecek olan KTM 2014’te çalışır vaziyette sergileyecek.
Kahramanmaraş'da ve bölgede yapılan tekstil yatırımlarından önemli miktarda sipariş alan Itema R9500 Dokuma makinası KTM2014 Fuarında çalışır vaziyette sergilenecek.Geniş uygulama alanı ile R9500, İtema’nın belkemiğini oluşturuyor. Kullanımının kolay olması ve eşsiz dokuma kalitesini sağlaması açısı ve çok yönlü kullanım imkanı ile müşterilerine büyük kolaylık sağlıyor. İtema, basit ve kapsamlı New Common Platform (NCP) dizaynı ile tüm teknik parametrelerin kolaylıkla kontrol edilebildiği R9500 ile ana hareket, şanzuman ve rapier transfer sistemindeki radikal değişimlerde tutarlı, düşük titreşim değerleri ile yüksek devirler yapılmasına imkan sağlayan çok daha güçlü bir makineyi üretti.Uygun ekipman ve ayarlar ile değişken ihtiyaçlara hızlı ve kolay bir şekilde adapte edilebilirliği kanıtlayan R9500’ün teknik imkanları, tüm dünyada hak ettiği ilgiyi görüyor.
Ücretsiz Servisler ve Saatleri
Kahramanmaraş’ta Ziyaretçiler Dünyanın En iyilerini Bir Arada Görecek.
23-25 Ekim tarihlerinde düzenlenecek olan Kahramanmaraş Tekstil Makineleri Fuarı (KTM 2014) ücretsiz servis programı aşağıda bilginize sunulmuştur.
Son Rezervasyon Tarihi 21.10.2014 Ayrıntılı Bilgi İçin
->1. Adana ( Org. San Bölgesi ) Geliş: 09.30 / Dönüş 17:30
->2. Adıyaman ( Tic ve San Odası) Geliş: 09.30 / Dönüş 16:30
->3. Gaziantep (Org. San Bölgesi ) Geliş: 10.00 / Dönüş 19:30
->4. Kayseri (Org. San Bölgesi ) Geliş: 09.00 / Dönüş 16:30
->5. Malatya (Org. San Bölgesi ) Geliş: 09.00 / Dönüş 17:00
->6. Niğde (Org. San Bölgesi ) Geliş: 08.30 / Dönüş 15:30
->7. Osmaniye (Org. San Bölgesi ) Geliş: 10.30 / Dönüş 18:30