banner711

BÜYÜKŞEHİR’DEN ENGELLİ FARKINDALIĞI KONFERANSI

Tıp Fakültesi Öğrencileri Birliği Başkanı Fatma Nur Gerekli, böylesine anlamlı bir organizasyonda yer almaktan oldukça memnun olduklarını ifade ederek, engellileri anlamanın en güzel yolunun empati olduğunu söyledi.

 BÜYÜKŞEHİR’DEN ENGELLİ FARKINDALIĞI KONFERANSI
 BÜYÜKŞEHİR’DEN ENGELLİ FARKINDALIĞI KONFERANSI

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi engellilere yönelik farkındalık eğitimlerine aralıksız olarak devam ediyor.

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi Sağlık ve Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığı Engelliler Şube Müdürlüğü tarafından gerçekleştirilen farkındalık konferansına engelli ailelerin yanı sıra Tıp Fakültesi öğrencileri de katıldı.


Kültürpark’ta düzenlenen konferansın açılış konuşmasında ilk olarak kürsüye gelen Tıp Fakültesi Öğrencileri Birliği Başkanı Fatma Nur Gerekli, böylesine anlamlı bir organizasyonda yer almaktan oldukça memnun olduklarını ifade ederek, engellileri anlamanın en güzel yolunun empati olduğunu söyledi.


Daha sonra söz alan Engelliler Şube Müdürü Mehmet Fatih Akşam ise Engelliler Şube Müdürlüğü olarak engellilere 7 gün 24 saat hizmet verdiklerini kaydederek, engellilerin evlere hapsolmak yerine sosyal hayata karışmaları için çaba sarfettiklerini söyledi.

Konuşmacı olarak kürsüye çıkan Engelliler Şube Müdürlüğü Psikolojik Danışmanı Samettin Akagündüz, Engelli Farkındalığı ve Engellilerle İletişim konusunda katılımcıları bilgilendirdi.

Engellilerle iletişim kurmanın yanı sıra onlara karşı davranış biçimlerine de yer veren Psikolojik Danışman Akagündüz: “Bir engelliye yardım etmeden önce onun yardıma ihtiyacı olup olmadığına bakmanın yanı sıra önce o engelliden izin alınması gerekmektedir. Koltuk değnekleri ile yürüyen bir engelliye haberci arkasından yaklaşıp koluna yapışmak ve yardımcı olmaya çalışmak ona yardımdan ziyade eziyet olur. Hem rencide olur hem de korkar. Bunun yerine ona yaklaşarak yardımcı olup olunmayacağı sorulmalı ve böylece yardım edilmelidir” diye konuştu.


Engellilere yardımın sadece maddi veya manevi olarak yapılmayacağına da dikkat çeken Akagündüz: “Görme engelli kardeşlerimizin kullandığı kaldırımlar üzerindeki yüzey yapışma yürüme bantlarını işgal edersek, bu onlara yapılan en büyük kötülük olur. Bedensel engelli kardeşlerimizin kullanacağı engelliler geçişlerine araba park etmek veya o tür alanları işgal etmek en büyük haksızlık olur. Arabamızı park ederken veya kaldırımları işgal edeceksek buralardan engelli kardeşlerimizin de geçiş yapacağını unutmayarak hareket etmeliyiz. Bu dikkatli, davranışımız onlara yapılacak en büyük yardımdır” diye konuştu.

Katılımcılardan gelen sorulara cevap veren Engelliler Şube Müdürü Mehmet Fatih Akşam, engelliler şube olarak bastırdıkları broşür ve kitapçıklarla engellilerin haklarına yönelik çalışma yaptıklarını ifade ederek, engelli vatandaşların haklarını bilmeleri gerektiğini söyledi.

 

Güncelleme Tarihi: 16 Ocak 2017, 04:40
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner706