banner711

AK PARTİ GRUP BAŞKANVEKİLİ MAHİR ÜNAL’IN SEÇİM BEYANNAMESİ AÇIKLAMASI

330’UN ÜZERİNDE MİLLETVEKİLİNE ULAŞMAK İSTİYORUZ

AK PARTİ GRUP BAŞKANVEKİLİ MAHİR ÜNAL’IN SEÇİM BEYANNAMESİ AÇIKLAMASI

 AK Parti Grup Başkanvekili Mahir Ünal, "2015 seçimlerinin seçim beyannamesinde çok yeni, çol temel, özellikle adalet, yargı, hukukla ilgili çok güçlü toplumsal teklifler var" dedi.

2002 yılından bu yana AK Parti'nin seçim beyannamelerinin çok önemli olduğunu belirten Ünal, " AK Parti seçim beyannameleriyle topluma çok ciddi teklifler, öneriler ve vaatler sunmuştur. Bunun gerçekleştiğini her seçim sonrası ortaya koymuştur. 2015 seçimlerinin seçim beyannamesinde çok yeni, çol temel, özellikle adalet, yargı, hukukla ilgili çok güçlü toplumsal teklifler var. Çünkü biz yeni Türkiye'nin inşa sürecinde, bunu bir restorasyondan ziyade 12 yıldan beri devam eden gizli devrimin reformlarıyla birlikte güçlü bir sistem oluşuyor. Kültür alanında seçim beyannamelerimizde, kültürün daha çok alt yapısına dönük bugüne kadar beyanlarda bulunduk ama şimdi çok ciddi bir heyet bizim kültür politikalarımızın 2023'e dönük ayağını çok ciddi anlamda çalışıyor. Ekonomi, eğitim var. 2015 seçim beyannamesinin en kritik özelliği 2023 hedeflerinin gerçekleşmesi için bugün yapmamız gerekenler ve önümüzdeki 4 yıl yapacaklarımızı anlatıyor olması" ifadelerini kullandı.
2023 hedeflerini gerçekleştirmek için 8 yıl kaldığına işaret eden Ünal, "Onun için daha çok 2023 hedeflerini gerçekleştirmek için neler yapmamız gerektiğini yani Anayasa'dan siyasal sistem tartışmalarına, kültürden ihracata varıncaya kadar her alanda teklifler içeriyor" dedi.
"Bizim birinci önceliğimiz seçimler 330'un üzerinde milletvekiline ulaşmak" diyen Ünal, "Biz milletimizden Anayasa'yı değiştirecek çoğunluğu talep ediyoruz. Çünkü 2011'de millet Anayasa'yı değiştirme yetkisini tek başına bir partiye vermedi. 'Dördünüz bir araya gelin, uzlaşın, öyle değiştirin' dedi. Biz bunu denedik" şeklinde konuştu.
BAŞKANLIK SİSTEMİ TARTIŞMALARI
Başkanlık sistemine yönelik tartışmaları hakkında da değerlendirme yapan Ünal, "Cumhurbaşkanımız bunu hep güzel yaptı. Toplumun tartışması için öneriler getirdi. Şimdi Cumhurbaşkanımız toplumun önüne bir siyasal sistem önerisi getiriyor, başkanlık sistemi diyor. Başkanlık sistemi bir rejim değişikliği değildir. Başkanlık sistemiyle 'biz üniter devlet yapısını değiştirelim' demiyoruz. Bu sistemle bir siyasi sistem değişikliği öneriyoruz. Cumhuriyet rejimiyle, devletin üniter yapısıyla bir sorunumuz yok, olamaz da. Ama siyasal sistem önerisi olarak başkanlık sistemini önermemizin tek bir amacı var. Mevcut parlamenter sistemde seçim yoluyla 550 parlamenter seçilip parlamentoya geliyor. Sonra yasama organının içerisinden bir yürütme organı çıkarıyoruz. Bu yürütme organı eğer koalisyonsa yasama organını çalıştıramıyor. Güçlü bir iktidarsa bu defa yasama organı kilitleniyor. Biz 'seçmen parlamentoyu ayrı, yasama organını ayrı, yürütmeyi de ayrı seçsin' diyoruz. Bu ikisi arasında da bir denge sistemi koyalım. Bürokrasi hancı, siyasetçi yolcu olmayacak. Dolayısıyla daha hızlı daha dinamik, karar alma süreçleri ve risk alma süreçleri güçlü, keskin kuvvetler ayrılığı dediğimiz tam da teşekkül ettiği bir yapı ortaya çıkacak. Ama bunu muhalefet bizimle tartışmaya bile gerek duymuyor" ifadelerini kullandı. İHA

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER