İhracat konusunda, yıllardır verdikleri mücadelenin karşılığını yavaş yavaş almaya başladıklarını dile getiren Karaküçük, şöyle konuştu: ''İhracattaki artışı yeterli görmüyoruz. Ben inanıyorum ki, Kahramanmaraş sanayisi yeni yatırımları ve teşvikte beklediğimiz düzenlemelerin yapılmasıyla çok daha ileriye gidecek ve ülkemize ciddi katkılar sağlayacaktır. İhracatımızı geliştirmeye devam ediyoruz ama bir taraftan da dünyanın en yeni teknolojisini kullanarak kalite anlayışımızı ortaya koyuyoruz. 2011 yılı ihracatımız bir önceki yıla göre yüzde 37.7 oranında artarak, 748 milyon 707 bin dolara ulaştı.
Dünya krizle boğuşurken, ihracatımızın arttığı haberlerini insanımıza okutabildik. Kahramanmaraş'ta sanayi tesislerimiz artık kurumsallaşmaya önem veriyor. Dünya şirketi olma vasfını kendi bünyelerinde oluşturmaya çaba gösteriyorlar. Kurumsallaşma Kahramanmaraş sanayicisi için büyük öneme sahip. Bu başarımızı ancak kurumsallaşmayı tamamlayarak ileriye taşıyabiliriz.''
HEDEF, TÜRKİYE'NİN İLK 10 EKONOMİSİ
Kahramanmaraş'ın 2005 yılı ihracatının 234 milyon dolar olduğunu anımsatan Karaküçük, 2011 yılında 750 milyon dolara kadar gelen ihracatın iyi bir başarı olduğunu dile getirdi.
Kahramanmaraş ihracatının yıkıcı krizlere rağmen 6 yılda 3 kat büyüdüğünü anlatan Karaküçük, şunları kaydetti: ''Gelinen noktayı gören uzmanlar Kahramanmaraş'a hayranlıklarını gizleyemiyorlar. Çünkü bizler dünya krizle boğuşurken ihracatımızın arttığı haberlerini insanımıza okutabiliyorduk. 2023 vizyonu bizim için önemli bir çıkış noktası olacak. Önümüze de çok büyük hedefler koyduk. İnşallah 2023'te Kahramanmaraş'ın ihracatı 5 milyar dolar olacak. Bu bizim hedefimiz.''
Kahramanmaraş'ı Türkiye'nin en güçlü 10 sanayi kentinden biri haline getirmek istediklerini kaydeden Karaküçük, bu hedeflerin tutturulması halinde Kahramanmaraş'ın ismini dünyanın da duyacağını belirtti.
İhracatta 19. sırada bulunduklarını ifade eden Karaküçük, basamakları birer birer çıkarak istedikleri hedefe ulaşma gayreti içerisinde olacaklarını kaydetti.