Kahramanmaraş Ticaret ve Sanayi Odası (KMTSO) Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Buluntu, “Tekstil İhtisas Organize Sanayi Bölgesiyle ilgili olarak burada şöyle yanlış bir algı oluşmasın. Buradaki 20 bin dönüm saha sanki Tekstil İhtisas Organize Sanayi Bölge Müdürlüğü’ne devroldu ve bunlarda 2 yüz, 3 yüz ve 5 yüz dönüm sanki birileri tarafından dağıtıldı ve bitirildi, diğer sektörlere yer kalmadı. Böyle bir şey yok.” dedi.
Buluntu, KMTSO 11. Olağan Meclis toplantısında yaptığı konuşmada, geçtiğimiz günlerde gündeme gelen ve Cumhurbaşkanı tarafından ilan edilen sanayi bölgesinin Tekstil İhtisas Organize Sanayi Bölge Müdürlüğü’ne devrolmadığını ve bu alanların birilerine dağıtıldığı yönündeki iddiaların yanlış olduğunu söyledi.
Kahramanmaraş’ta meydana gelen 6 Şubat depremlerinin yaşandığını hatırlatan Buluntu, “6 Şubat depremlerinin ardından bu şehirde artık birlik ve beraberlik zamanı. Şehir adına çok temkinli yaklaşılmalıdır. Burada gerek Ticaret ve Sanayi odamız olsun, gerek Organize Sanayi bölgeleri yönetimlerimiz olsun, teşebbüsler olsun, ciddi manada mücadele veriyor. Bu şehre daha neler katabilir? Neler kazandırabiliriz? Cumhurbaşkanlığı kararnamesiyle Tekstil İhtisas Organize Sanayi Bölge Müdürlüğü tahsis edilen arazinin yanındaki arazi sanayi alanı ilan edildi. Ama daha bunların hiçbiri gerçek tüzel kişiliğine kavuşmuş değil. Bizlere devredilmiş değil. Ne Ticaret ve Sanayi odasına ne de OSB Yönetimleri ilan edilen sanayi alanlarının hiçbiri daha bizim ukdemizde değil. Bunlarla ilgili hiçbir dağıtım yapılmadı. Bunlar planlandıktan sonra Bakanlığımız bu iş ve işlemleri bitirdikten sonra onların prosedürü belirlenecek ve ne şekilde dağıtım yapılacak? Hangi sektörlere tahsis edileceği ve parsel büyüklüklere, yapılacak imar planlarıyla belirlenecek. Tekstil İhtisas Organize Sanayi Bölgesiyle ilgili yanlış bir algı oluşmasın. Buradaki 20 bin dönüm saha sanki Tekstil İhtisas Organize Sanayi Bölge Müdürlüğü’ne devroldu ve bunlarda 2 yüz, 3 yüz ve 5 yüz dönüm sanki birileri tarafından dağıtıldı ve bitirildi, diğer sektörlere yer kalmadı. Böyle bir şey yok. Biz bugün özellikle meclis toplantımıza Sanayi ve Teknoloji İl müdürümüzü davet etmemizin sebebi de bu. Çünkü iş ve işlemlerin bakanlığımız adına kurum müdürlüğümüz yürütüyor. Gerekli bilgilerle bunlar sizlere aktaracaklardır. Birtakım açıklamalar yapılmadan önce veya bu konuyla ilgili veya ilgisiz, alakasız konuşmalar yapılmadan önce bizlerden bu konular ilgili bizim telefonla 7/24 açık her türlü konuda insanlar bizi arayabiliyor. Bir soru sorulsa bizden bilgi istenirse biz bunların tamamını gerekli ilgili mercilere aktarırız.” diye konuştu.
Tekstil İhtisas Organize Sanayi Bölge yerlerin devri konusunda açıklamalarda bulunan Buluntu, şunları kaydetti:
“Devirler konusunda buralar yasa ile yönetilen ve Sanayi Bakanlığı'nın tamamıyla birebir kontrolünde olan Organize Sanayi bölgeleri için konuşuyorum, yani burada rastgele bir iş ve işlem yapma lüksü hiç kimsede yok. Müteşebbis heyetinin yetkileri var. Devir işlemleriyle alakalı önümde hiçbir engel yok. Müteşebbis heyeti karar aldıktan sonra bu işlemler belli bir prosedür tabi devir işlemlerinde de herhangi bir muafiyet yok. Burada devri işlemleri yapıldı mı? Yapıldı. Şimdi bugün burada herkes birçok insan iş yerini kaybetti. Birçok insan birtakım maddi zorluklarla ve sıkıntılarla uğraşıyor. Burası normal seyrinde giden eski bildiğimiz Kahramanmaraş değil. Vefat eden insanlar var, şirketlerde birtakım değişiklikler var. Yönetimde değişiklikler var, bunların taleplerine biz yardımcı olmayacaksak biz o zaman bu yönetimlerde ne iş yapacağız. Tabi ki müracaat eden herkese ben yine söylüyorum. Aynı yardımı da yapacağız. Aynı şekilde onların yanında da durmaya devam edeceğiz. Tüm herkesin iş ve işlemlerinde biz elimizi değil, gövdemizi taşın altına koyduk ve koymaya da devam edeceğiz. Her türlü iş ve işlemler bakanlığımızın ukdesinde, denetime tabi ve kanun çerçevesinde de biz burada herkese yardımcı olmaya hazırız.” şeklinde konuştu.