Avrupalılar karar almışlar, ve görüşme müzakerelerini durduracaklarmış. Bu haberden sonra kimilerini bir korku sardı, kimileri ülkenin batabileceğini bile söyledi. Ama ülkenin lideri "elinizden geleni geri koymayın" dedi, iyi ki öyle dedi. Doğrusu sevindim bu tavra, mutlu oldum.
Ne dersiniz, olmasa mıydık yoksa. Ben oldum arkadaş, ben sevindim. Zira tam 53 yıldır bizi o kapıda bekletenlerin kapısında beklemek benim fena zoruma gidiyordu.
Dünkü zalimler.
Dünkü katiller diyeceğim "ama" bu günde katiller. Bu günde dünyanın her yanında "ve özellikle orta doğuda" terör örgütleri onların silahlarını kullanıyorlar. Orta doğuda savaşanlar,ümmetin çocuklarını öldürenler, topraklarını gasp edenler onların kendileri.
Ama kendi insanlarını ölümden uzak tutmak adına örgütleri savaştırıyorlar bizimle, ve orta doğunun başka ülkelerinde.
Evet uzun etmeden sözü,kimin ne diyeceğine aldırmadan, kimi partilere, partici adamlara aldırmadan, kimi gazetecilerin ne dediğine, veya "bu konuda uzman sanılan" adamların ne diyeceğine aldırmadan "canı cehenneme" diyorum Avrupa'nın.
Hem de dualar eşliğinde diyorum diyeceklerimi "canı cehenneme" birleşmiş milletlerin.
Nato'nun canı cehenneme. Canı cehenneme "onlar ile yapılan" bütün anlaşmaların.
Bir daha diyelim "Avrupa'nın canı cehenneme" ebediyen.
Cani cehennem Amerika'nın da.
Almanya'nın da...
İngiltere'nin de...
Onlara medeni ülke diyenlerin de canı cehenneme, bu anlaşmalar bozulursa "ülke batar" diyenlerin de.
O ülkelerin her biri, İngiltere, Fransa, Almanya, ve diğerleri "öldürdükleri katlettikleri" insanların cesetleri üstüne yükselen ülkeler değil mi:
Onların her biri yüz yıllardır mazlum devletler, mazlum insanları sömüren, ülkeleri talan eden ülkeler değil mi.
İnsanları köle etmek, ve köle gibi kullanmak için "her türlü zulme" imza atanlar değiller mi?
Amerika katil değilse "kim katil" bu dünya da.
İngiltere katil değilse "kim katil" yeryüzünde. Ve hala bir çok ülkeyi sömürge olarak kullanmıyorlar mı?
Savaş kalıntılarının, insan cesetlerinin, göz yaşlarının üstüne inşa edilen bu "kan emici vampirlerin her biri" hala dünya da savaşların olmasını istemiyorlar mı. Bunların silahı değil mi, örgütlerin elinde ölüm kusan çocuklara.
Kalkmışlar bizim ülkemize yön vermeye çalışıyor, ve "eğer bizi dinlemezsen" sana şunu, şunu yaparız diye tehdit ediyorlar.
Kim bu işlere üzülüyorsa zalimler dendir, hainler dendir.
Ne diyor sayın Kılıçdaroğlu. Ey Avrupa "bir kişiye kızıp" seksen milyonu cezalandırma. Yazıklar olsun. Senin bir kişi dediğin adam zaten onların derdi. Onlar da biliyorlar "o bir kişi giderse" Türkiye her şeyi kabul eden bir ülke olacak.
Biz toprakları "Amerika tarafından elinden alınan"kızıl derilileri unutmadık unutmayacağız. Afganistan'ın bu hale getirenleri de unutmayacağız. Irak'ı Suriyeyi de.
Unutanlardan olmayacağız "teröristlerin ellerindeki silahı" kimlerin verdiğini de.
Bizi batılılara pazarlayan alçakları da unutmayacağız.
Köle tüccarlarını unutmayacağız. Unutmayacağız bu ülkeyi batılılara şikayet eden zavallı yaratıkları da, mesela Can Dündar denilen alçağı.
Ne demiş bakan Mehmet şimşek. Efendim Avrupa 528 milyon insanı refah ve huzur içinde yaşatan bir topluluk muş, onlar ile arayı düzeltmek gerekmiş.
Tamam da. Ya onların öldürdüğü milyonların hesabını kim verecek, köle edilmek için yollarda ölen milyonların günahı ne olacak. Hala sömürge yaptıkları ülkelerin insanlarının alın teri ne olacak?
Bunları görmemek, bunları dile getirmemek nasıl bir insani duruştur.
Nasıl bir iman etmektir, Müslümanım demektir?
O mazlumların hatırı ne olacak, uğradıkları zulüm ne olacak, ellerinden alınan toprakların, yer altı kaynaklarının hesabı ne olacak?
Bu bir güce tapınma değil midir?
Güce tapınmayı insan kalbi onaylar mı? İslam onaylar mı, güce tapınmayı?
Canı cehenneme zalimlerin. Birleşmiş milletlerin canı cehenneme. Ve Amerika'nın da canı cehenneme.
Kim gücü kutsuyor sa, onların da canı cehenneme.
Gelin batılıların ne dediğini değil, birleşmiş milletlerin ne dediğini değil, Almanya'nın Fransa'nın ne dediğini değil "bu konularda Allah'ın ne dediğini" gündeme taşıyalım.
Ne dersiniz?
Allah bu işlere karışmasın mı, diyenlerdeniz yoksa?
Mehmet KAYA