guncel46.com

Görgel, “Kuzey ilçelerimizin katı atık sorununu çözüme kavuşturuyoruz”

YAŞAM

Kuzey ilçelere kazandırılan Entegre Katı Atık Tesisi’nin yapım ilgili açıklamalarda bulunan Büyükşehir Belediye Başkanı Fırat Görgel, “Kuzey ilçelerimizde evsel atıkların depolanması ve geri dönüşümüyle alakalı uzun süredir sorunlar vardı. İnşallah bu projemizle katı atık sorunumuzu çözecek ve vahşi depolamaya son vermiş olacağız. Frit 2 kapsamında yüzde 95 hibe ile hayata geçireceğimiz bu projenin maliyeti 18 Milyon Euro. Bugünkü rakamla 685 Milyon TL. Şehrimize hayırlı olsun” dedi.

Yeni Kahramanmaraş’ın imar ve inşası noktasında altyapıdan ulaşıma, yeşil alandan sosyal donatılara, üstyapıdan turizme tüm alanlarda yatırımlarını artırarak sürdüren Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi, daha yeşil ve temiz bir Kahramanmaraş için çevreci yatırımlarına da devam ediyor. Bu kapsamda Büyükşehir Belediyesi, Dünya Bankası ve İller Bankası iş birliğiyle hayata geçirilen Kuzey İlçeler Entegre Katı Atık Tesisi’nin inşası büyük bir hızla sürüyor. Yüzde 95 hibe ile şehre kazandırılan tesisin tamamlanıp hizmete alınmasıyla birlikte Afşin, Ekinözü, Elbistan, Göksun ve Nurhak’ın uzun yıllardır süregelen katı atık bertaraf sorununu çözüme kavuşturulacak. Toplam 685 Milyon TL’lik yatırımla hayata geçirilen tesisin 2025 yılı sonuna kadar tamamlanması hedefleniyor.

“2025 Yılı Sonuna Kadar Hizmete Alınacak”

Yüzde 95 hibe ile hayata geçirilen tesisin tamamlanmasıyla kuzey ilçelerin katı atık sorununun tamamen çözüme kavuşturulacağını belirten Büyükşehir Belediye Başkanı Fırat Görgel, “Bir taraftan yeni Kahramanmaraş’ı imar ve inşa ederken bir taraftan da şehrimizi daha nitelikli bir hale getirmeye çabalıyoruz. Çevre duyarlılığı tüm ülkemizin gündeminde olduğu gibi Kahramanmaraş’ımızın da önceliklerinden bir tanesi. Bu noktada çeşitli projelerimiz var. Kuzey İlçeleri Entegre Katı Atık Tesisi de bunlardan bir tanesi. Kuzey ilçelerimizde evsel atıkların depolanması ve geri dönüşümüyle alakalı uzun süredir sorunlar vardı. İnşallah bu projemizle katı atık sorunumuzu çözecek ve vahşi depolamaya son vermiş olacağız. Ayrıca çevre ve görüntü kirliliğinin de önüne geçeceğiz. Proje kapsamında inşa edilecek düzenli depolama sahası, çöp sızıntı suyu arıtma tesisi ve transfer istasyonlarıyla düzensiz depolama alanlarının rehabilitasyonu ve taşınma işlemleri gerçekleştirilecek. Frit 2 kapsamında yüzde 95 hibe ile hayata geçireceğimiz bu projenin maliyeti 18 Milyon Euro. Bugünkü rakamla 685 Milyon TL. Bu hibenin sağlanmasına öncülük eden Sayın Cumhurbaşkanımıza ve Bakanlığımıza teşekkür ediyoruz. İnşallah Entegre Katı Atık Tesisimizi 2025 yılının sonuna kadar tamamlamış olacağız. Şehrimize hayırlı olsun” cümlelerini kaydetti.

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.