Hurç, Göksun'un tarihi İpek Yolu üzerinde yolların kesiştiği bir bölgede bulunduğunu anımsattı. Hurç, Göksun'un tarihi geçmişi ve stratejik konumu olmasına rağmen, bu gün gelişmişlik noktasında hak ettiği noktada olmadığını savundu.
Hurç, şöyle konuştu: ''Kahramanmaraş son yıllarda memnuniyet verici bir biçimde doğal gaz, sağlık, sanayi gibi her türlü devlet desteğine kavuşmuştur. Bunun yanında komşu ilçemiz Elbistan, şeker fabrikası ve kömür işletmelerinin gerekli yatırımlarıyla il görünümüne kavuştu. Diğer yandan Afşin, kurulan termik santralleri ile ekonomik güce ulaştı.
Tüm devlet ve özel sektör yatırımlarından mahrum kalan ilçemizle bu merkezler arasındaki ekonomik, sosyal ve kültürel denge her geçen gün Göksun aleyhine daha da bozulmaktadır. Her şeye rağmen çalışmalarımıza devam ediyoruz. Bizim amacımız geçmişte olduğu gibi ilçemizi cazibe merkezi haline getirmektir.''
Hurç, öncelikle Göksun Kahramanmaraş kara yolunun tamamlanması ve ilçeyle bağlantılı olan yerleşim yeri yol ağlarının günümüz şartlarına uygun hale getirilmesi gerektiğini ifade etti.
Göksun'un ekonomik hayatiyetini devam ettirecek ve cazibe konumunu her zaman muhafaza etmesini sağlayacak önemli yollardan birinin Göksun Andırın kara yolu olduğuna dikkat çeken Hurç, şunları kaydetti: ''Bilindiği üzere bu yol güzergahı, Mama Krallığı, Asur, Hitit, Roma, Bizans, Selçuklu ve Osmanlılardan günümüze kadar ipek yolu ve askeri harekat yolu olarak kullanıldı. Bu yol Çukurova'nın yanı sıra Suriye başta olmak üzere Ortadoğu ülkeleriyle Doğu Karadeniz, İç Anadolu, Doğu Anadolu ve Kafkasya'yı birbirine bağlayan en kısa, en güvenilir ve en ucuz güzergahtır. Bu yolun yapımı ile bu bölgelerdeki yeraltı kaynakları ile tarım ve sanayi ürünleri en kısa zamanda hedefine ulaşacak, başta ilçemiz olmak üzere coğrafyamızın ekonomik potansiyeli hissedilir oranda artacaktır.''
Hurç, yol ağlarının en kısa zamanda yatırım planına alınarak yapılması için girişimlerde bulunduklarını, tamamlandığında ise Göksun'un yeniden cazibe merkezi olacağını da sözlerine ekledi.