guncel46.com

Büyükşehir’in Dijital Kültür ve Turizm Envanteri’nin Lansmanı yapıldı

YAŞAM

Şehrin tanıtımı noktasında oluşturulan Dijital Kültür ve Turizm Envanteri’nin lansmanı gerçekleştirildi. Başkan Güngör, “Yaklaşık 3 yıldır üzerinde çalıştığımız Dijital Kültür ve Turizm Envanteri’nin hayata geçirilmesinde emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Bu uygulamanın şehrimizin tanıtımına,  turizmine ve kalkınmasına ciddi katkı sağlayacağını ümit ediyorum. Hayırlı olsun.” dedi.

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi tarafından, şehrin tarihi ve turistik mekanların, geleneksel el sanatlarının, gastronomisinin, kültür sanat envanterinin ve gastronomisinin tanıtımı noktasında oluşturulan “Dijital Kültür ve Turizm Envanteri” uygulamasının lansmanı gerçekleştirildi.

Şehrin gözde turizm mekanları arasındaki yerini almaya hazırlanan Çamlıca Sosyal Tesisleri’nde düzenlenen lansmanda, 66. Hükümet Tarım ve Orman Bakanı Prof. Dr. Vahit Kirişci, Büyükşehir Belediye Başkanı Hayrettin Güngör, Türk Parlamenterler Birliği Genel Başkanı Nevzat Pakdil, AK Parti İl Başkanı Cüneyt Doğan, kurum müdürleri,  STK temsilcileri, akademisyenler ve öğrenciler de yer aldı.

Programın açılış konuşmasını yapan Kültür, Spor ve Turizm Dairesi Başkanı Duran Doğan, Dijital Kültür ve Turizm Envanteri hakkında katılımcılara bilgiler aktardı. TPB Genel Başkanı Nevzat Pakdil ise, uygulamanın hayata geçirilmesinde emeği geçen herkese teşekkür etti.

Büyükşehir Belediye Başkanı Hayrettin Güngör, “Yaklaşık 3 yıldır üzerinde çalıştığımız Dijital Kültür ve Turizm Envanteri’nin tanıtım toplantısında bir aradayız. Öncelikle emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Bu uygulamanın şehrimizin tanıtımına,  turizmine ve kalkınmasına ciddi katkı sağlayacağını ümit ediyorum. Şehirlerin rekabet gücünü belirleyen en önemli noktalardan birisi de ziyaretçi potansiyelidir. Kahramanmaraş’ımız birçok şehre nasip olmayacak çok önemli doğal güzelliklere sahip. 600’ün üzerinde kültür varlığımız var. Kahramanmaraş’ımızın ziyaretçi potansiyeli yaklaşık 600 bin. Bu sayıyı artırmak için birçok yatırım hayata geçirdik. Hedefimiz ziyaretçi sayımızı nüfusumuzun 3 katına çıkarmak.” diye konuştu.

Başkan Hayrettin Güngör konuşmasının devamında, “Bugün bir arada olduğumuz Çamlıca Sosyal Tesisleri, 2 katlı toplam 900 metrekarelik kapalı servis alanına sahip bir alan. Bu tesisin günümüzdeki maliyeti toplam 100 Milyon TL. Bu nezih mekanı şehrimize kazandırmanın mutluğunu yaşıyoruz. Şairler Tepesi adıyla markalaştırdığımız tesis, şehrimizin en fazla ziyaretçi alan mekânlarının başında geliyor. Çınaraltı Tesisleri’ni yenilemek için projemizi hazırladık, ihalemizi yaptık ancak istekli çıkmadığı için inşasına başlayamadık. İnşallah 31 Mart’tan sonra gönül rahatlığıyla görevi devredeceğimiz Fırat Görgel kardeşimiz bu projeyi hayata geçirecektir. Göreve geldiğimizde Tarihi Kalemizi restore ederek hizmete açtık. Depremde hasar gören kısımların tadilatı noktasında da uygulamalar devam ediyor. Tarihi konaklarımızı da turizme kazandırmak için restorasyon projelerimizi hayata geçirdik. Eşsiz bir doğal güzelliğe sahip olan Ali Kayası’nda cam teras projemizi tamamlayarak hizmete açtık. Yeşilgöz’de çevre düzenlemelerimizi yaparak hemşehrilerimizin kullanımına sunduk” cümlelerini kaydetti.

Tanıtım toplantısında konuşan TBMM Tarım, Orman ve Köyişleri Komisyonu Başkanı Prof. Dr. Vahit Kirişci, “Öncelikle böylesine güzel ve nezih bir tesisi şehrimize kazandırdığı için Hayrettin Güngör Başkanımıza teşekkür ediyoruz. Bugün lansmanında bir araya geldiğimiz Dijital Kültür ve Turizm Envanteri’nin de şehrimize kazandırılmış çok önemli bir uygulama olduğunu düşünüyorum. Dijitalleşen dünyada bu tür yazılımlar şehirlerin tanıtımı noktasında çok kıymetli. Kahramanmaraş’ımızın tanıtımı noktasında çok önemli bir yerde olan bu envanterin oluşturulmasında emeği geçen herkese teşekkür ediyoruz.” dedi.

Protokol konuşmalarının ardından önceki dönem Tarım ve Orman Bakanı Prof. Dr. Vahit Kirişci, Başkan Hayrettin Güngör ve katılımcılar Çamlıca Sosyal Tesisleri’nde incelemelerde bulundu.

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.