guncel46.com

Kahramanmaraş 8. Uluslararası Kitap ve Kültür Fuarı açıldı

KÜLTÜR SANAT

Kahramanmaraş 8. Uluslararası Kitap ve Kültür Fuarı’nın açılış töreninde konuşan Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Prof. Dr. Fahrettin Altun, “Kitap fuarlarına gösterilen ilgi, okuma, yazma ve üretme konusundaki canlılık verilere de yansıyor. Nitekim bundan yirmi yıl önce ISBN sayılarına baktığımızda yıllık 9 binin altında olan bu sayının, bugün tam on katına çıktığını görüyoruz. Kitap giderek değerli bir kültürel meta halini alıyor. Bugün açılışını gerçekleştirdiğimiz fuar da bunun bir göstergesi.” dedi.

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi tarafından bu yıl 8’incisi düzenlenen Uluslararası Kitap ve Kültür Fuarı’nın açılış töreni gerçekleştirildi. Kahramanmaraş Fuar Merkezi’nde (KAFUM) gerçekleştirilen açılış töreninin onur konuğu olarak katılan Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Prof. Dr. Fahrettin Altun, Kahramanmaraş için önemli bir etkinlik olan 8. Uluslararası Kitap ve Kültür Fuarı’nın açılışını gerçekleştirdiklerini belirtti.

Uluslararası Kitap ve Kültür Fuarı’nın ‘Sezai Karakoç’a Saygıyla’ temasıyla yapılıyor olması da ayrı bir öneme sahip olduğunu dile getiren Altın, “Kahramanmaraş’ımız yazarlar, şairler ve arifler şehridir. Yedi Güzel Adam’ın şehridir. Kitap medeniyetin baş tacıdır. Zira ilim medeniyetimizin asli unsurlarından bir tanesi ve ilmin taşıyıcı unsurlarından birisi de kitaptır. Kütüphaneler yine medeniyetimizin ve toplumsal hayatımızın önemli bileşenlerinden bir tanesi. Kitap fuarı da bu asli sürecin günümüze yansıyan parçalarıdır. Kitap fuarlarının günümüzde kurumsallaştığını görmek kültür ve ilim dünyamız açısından büyük bir gurur vesilesi. Kitap fuarlarından yayınevlerinin eserlerini okurlarla buluşturması, yazarların kitapseverlerle bir araya gelmesinin çok önemli olduğunu düşünüyorum.” diye konuştu.

Altun, “Kitap fuarlarına gösterilen ilgi, okuma, yazma ve üretme konusundaki canlılık verilere de yansıyor. Nitekim bundan yirmi yıl önce ISBN sayılarına baktığımızda yıllık 9 binin altında olan bu sayının, bugün tam on katına çıktığını görüyoruz. Bu veriler söylenenin aksine okumak hala gündelik hayatımızın önemli bir unsuru olarak varlığını devam ettiriyor. Okuma oranları azalmıyor aksine artıyor. Kitap giderek değerli bir kültürel meta halini alıyor. Bugün açılışını gerçekleştirdiğimiz fuar da bunun bir göstergesi.” dedi.

Büyükşehir Belediye Başkanı Hayrettin Güngör, 8 yıl önce başlatılan ve bugüne kadar devam eden kitap fuarının her geçen yıl daha fazla ziyaretçi ağırladıklarını söyledi.

Kahramanmaraş 8. Uluslararası Kitap ve Kültür Fuarı’na 210 yayınevi, 350 yazar ve şair kitapseverlerle bir araya geldiğini hatırlatan Güngör, şunları kaydetti:

“Çeşitli konferanslar ve paneller düzenlenecek. Ayrıca şehrimizin ve Anadolu’nun çok değerli isimlerinden Nuri Pakdil, Sezai Karakoç, Rasim Özdenören ve Mevlana İdris’i de çeşitli panel ve konferanslarla anacağız. Bugün programa katılarak bizleri onurlandıran Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Sayın Prof. Dr. Fahrettin Altun’a teşekkür ediyorum. Kahramanmaraş’ımız birçok şeyin olduğu gibi şiir ve edebiyatın da başkenti. Şiir ve edebiyatın başkentine yakışır etkinlikler düzenlemeye gayret ediyoruz. Bu kapsamda iki yıldır Uluslararası Şiir ve Edebiyat Günleri düzenliyoruz. İnşallah bu sene de Aralık ayında üçüncüsünü gerçekleştireceğiz. Şehrimizi şiir ve edebiyat alanında UNESCO Yaratıcı Şehirler Ağı’na dahil etmek için yoğun çaba sarf ediyoruz. İnşallah UNESCO’ya dahil olarak şehrimizin şiir ve edebiyat alanındaki mevcut potansiyelini ulusal ve uluslararası arenada daha tanınır hale getireceğiz.” dedi.

Açılış töreninde Vali Ömer Faruk Coşkun, MHP Kahramanmaraş Milletvekili Sefer Aycan, KSÜ Rektörü Prof. Dr. Alptekin Yasım, ilçe belediye başkanları, kurum müdürleri, STK temsilcileri ve çok sayıda kitapsever de yer aldı.

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.