TÜRKİYE'NİN ÜÇÜNCÜ BÜYÜK CAMİSİ SOSYAL HAYATIN DA MERKEZİ
Kahramanmaraş'ta hayırseverlerin desteğiyle 18 yılda 500 ustanın alın teri dökerek yaptığı ve 5 yıl önce ibadete açılan Abdulhamithan Camisi, düzenlenen etkinlikler ve programlarla kentte adeta sosyal hayatın merkezi geline geldi.Özgün mimarisiyle Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın da dikkatini çeken Abdülhamithan Camisi, 46 metre yüksekliğindeki kubbesi, 81 metre yüksekliğindeki 4 minaresi ve 46 bin metrekare kapalı alanıyla Adana'daki Sabancı ve Ankara'daki Kocatepecamilerinden sonra Türkiye'nin üçüncü büyük camisi olma özelliğini taşıyor.
İstanbul'daki Çamlıca Camisi'ne de ilham kaynağı olan, 18 yılda 500 ustanın alın teri döktüğü ve hat işlemesi de bin 800 günde tamamlanan cami, 2011'de Regaip Kandili'nde ibadete açıldı. Külliye şeklinde inşa edilen cami, farklı imkanlarıyla sadece ibadet için değil düzenlenen sosyal programlarla vatandaşların sıkça ziyaret ettiği bir mekan oldu.
Onlarca hafızın yetiştiği Kur'an kursuna ve çeşitli kültürel etkinliklere ev sahipliği yapan cami, kendine özgü tasarımıyla da ziyaretçilerinin dikkatini çekiyor.
Dönemin Başbakanı Necmettin Erbakan'ın temelini attığı ve kentin dört tarafından gözükecek şekilde hakim tepeye yaptırılan cami, Büyükşehir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Erkoç'un direktifleriyle yapılan led aydınlatmalarıyla ayrı bir görsellik yaşatıyor.
Abdulhamithan Camisi Vakfı Başkanı Ömer Faruk Şirikçi, AA muhabirine, yaptığı açıklamada, caminin şehrin sosyal hayatında bir yer tutmasını istediklerini söyledi.
Caminin yalnızca ibadethane olarak kullanılmasından ziyade sosyal hayatın tam ortasında bir yerde durmasını arzuladıklarını dile getiren Şirikçi, "İnşaatını daha yeni yeni bitiriyoruz. İnşaat bitmedi diye faaliyetleri yarım bırakmadık. Bir yandan erkek Kur'an kursumuzun bütün ihtiyaçlarıyla ilgileniyoruz. Burada 67 çocuğumuz hafızlığa çalışıyor. Aşure, kutlu doğum, çocukların namaza başlaması, Suriyeli kardeşlerimiz için kurduğumuz kardeşlik sofraları tertip ediyoruz." diye konuştu.
Ayrıca yılın belirli mevsimlerinde farklı etkinliklerle de düzenlediklerini dile getiren Şirikçi, "Abdulhamithan Camisi yalnızca ibadethane olarak görülmesin, şehrin nabzı camide atsın istiyoruz. Yapılan etkinlikler ve ziyaretlerle bunu sağladığımızı düşünüyorum." dedi.
"Nikah salonu açmak istiyoruz"
Kent içinden ve dışarıdan camiye gezmek için gelenlerin olduğunu aktaran Şirikçi, gelen heyetlere camiyi gezdirdiklerini ve camiyle ilgili bilgiler verdiklerini anlattı.
Bu faaliyetleri artırarak devam ettireceklerini vurgulayan Şirikçi, şunları söyledi:
"Camimizin altındaki büyük bir alana bir de nikah salonu açmak istiyoruz. Büyük şehirlerimizde var, çalgısız ve nikahla düğününü tamamlamak isteyen insanlara bu imkanı sunabilmek istiyoruz. Uygulama için belediyelerimizle görüşüyoruz. Burada bir yandan kütüphane bir yandan taziye evleri faaliyet gösteriyor. Şehrimizin en görkemli yerinde gözüken camimizde son olarak Büyükşehir Belediyemizin yaptığı led aydınlatma da güzel görsellik katıyor."