guncel46.com

TÜBİTAK’TAN KSÜ ÖĞRENCİLERİNE DESTEK

GÜNDEM

TÜBİTAK’TAN KSÜ ÖĞRENCİLERİNE DESTEK

 TÜBİTAK’TAN KSÜ ÖĞRENCİLERİNE DESTEK

Bilimsel projeleri desteklemeye devam eden Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu’ndan (TÜBİTAK), Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi (KSÜ) öğrencilerinin hazırladığı 7 projeye destek geldi.




TÜBİTAK’ın Üniversitelerin Doğa Bilimleri, Mühendislik ve Teknoloji, Tıbbi Bilimler, Tarımsal Bilimler, Sosyal Bilimler ve Beşeri Bilimler alanlarında öğrenim görmekte olan lisans öğrencilerini projeler yoluyla araştırma yapmaya teşvik etmek ve lisans öğreniminde yapacakları araştırma projelerine kısmi destek vermek amacıyla kurduğu ‘Üniversite Öğrencileri Yurt İçi Araştırma Projeleri Destek Programı 2209-A” kapsamında, KSÜ Ziraat Fakültesi, Tarım Ekonomisi Bölümü Başkanı Prof. Dr. Cuma Akbay danışmanlığında: “Geri Dönüşümün Katkısı” projesi ile Esra Sağır, “Kayseri İlinde Gilaburunun Önemi ve Tüketimi Etkileyen Faktörlerin Analizi” projesi ile Buket Kuştepe; Öğretim Üyelerinden Doç. Dr. Emine İkikat Tümer’in danışmanlığında “Semt Pazarlarının Mevcut Durumu, Pazarlama Olanakları, Sorunları: Kahramanmaraş İli Örneği” projesi ile Recep Şahin, “Kahramanmaraş Şehir Merkezinde Ekmek İsrafını Etkileyen Faktörlerin Belirlenmesi” projesi ile Kubilay Burak Yavuz, "Kayseri'de Tıbbi ve Aromatik Bitkilerin Tüketimi ve Kullanım Amaçları” projesi ile Demet Kuştepe; Doç. Dr. Ahmet Şahin’in danışmanlığında “Kentleşme ve Sanayileşme Sürecinde Çiftçiler Açısından Toprağın Sosyo-Ekonomik Önemi: Kahramanmaraş İli Örneği” projesi ile Ebru Hançer ve Yrd. Doç. Dr. Mücahit Paksoy’un danışmanlığında “Yerel İncir Çeşitlerinin Üretim ve Pazarlama Olanakları: Kahramanmaraş İli Abbas İnciri Örneği” projesi ile Muhammed Palabıçak’tan oluşan 7 lisans öğrencisinin projelerini ‘2015- 1 ve 2.Dönem Desteklenen Projeler’ kapsamına katarak destekleme kararı aldı.

Kendisi de bir öğrenciye danışmanlık yapan KSÜ Ziraat Fakültesi Tarım Ekonomisi Bölüm Başkanı Prof. Dr. Cuma Akbay, konu ile ilgili yaptığı kısa açıklamada bunun ilk olmadığını bu başarıların artarak devam ettiğini ve edeceğini dile getirerek “Öğrencilerimize destek verildiği zaman, onların neler yapabileceğini görüyoruz. Geleceğin bilim insanlarını bu sıralardan hazırlamak ve onların başarılarına şahit olmak bizim için ayrı bir zevk, ayrı bir gururdur. Bize bu gururu yaşatan öğretim üyesi danışman arkadaşlarıma ve özellikle de öğrencilerimize teşekkür ediyorum.” dedi.

 

2209-A ÜNİVERSİTE ÖĞRENCİLERİ ARAŞTIRMA PROJELERİ DESTEK PROĞRAMI 2015 ( 1-2 DÖNEM)

İSİM

Konu

Danışman

Esra SAĞIR

Geri Dönüşümün Ekonomiye Katkısı

Prof. Dr. Cuma AKBAY

Buket KUŞTEPE

Kayseri İlinde Gilaburunun Önemi ve Tüketimi Etkileyen Faktörlerin Analizi

Prof. Dr. Cuma AKBAY

Ebru HANÇER

Kentleşme ve Sanayileşme Sürecinde Çiftçiler Açısından Toprağın Sosyo-Ekonomik Önemi: Kahramanmaraş İli Örneği

Doç. Dr. Ahmet ŞAHİN

Recep ŞAHİN

Semt Pazarlarının Mevcut Durumu, Pazarlama Olanakları, Sorunları: Kahramanmaraş İli Örneği

Doç. Dr. Emine İKİKAT TÜMER

Demet KUŞTEPE

Kayseri'de Tıbbi ve Aromatik Bitkilerin Tüketimi ve Kullanım Amaçları

Doç. Dr. Emine İKİKAT TÜMER

Kubilay Burak YAVUZ

Kahramanmaraş Şehir Merkezinde Ekmek İsrafını Etkileyen Faktörlerin Belirlenmesi

Doç. Dr. Emine İKİKAT TÜMER

Muhammed Ali PALABIÇAK

Yerel İncir Çeşitlerinin Üretim ve Pazarlama Olanakları: Kahramanmaraş İli Abbas İnciri Örneği

Yrd. Doç. Dr. Mücahit PAKSOY

 

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.