guncel46.com

TOR, SAMİMİ ÇALIŞACAK BİR KOMİSYONA İHTİYAÇ VAR

GÜNDEM

MHP Kahramanmaraş Milletvekili Fahrettin Oğuz Tor, 15 Temmuz sonrasında 8 Kanun Hükmünde Kararname (KHK) çıkarıldığını hatırlatarak, 100 binden fazla kamu görevlisinin önce açığa alındığını, daha sonra bunlardan 65-70 bininin işine bir daha kamu görevine dönemeyecek şekilde son verildiğini anlattı.

 TOR, SAMİMİ ÇALIŞACAK BİR KOMİSYONA İHTİYAÇ VAR
MHP Kahramanmaraş Milletvekili Fahrettin Oğuz Tor, 15 Temmuz FETÖ darbe girişimi sonrasında kamu görevinden atılanlara yönelik itirazları inceleyecek tarafsız ve samimi çalışacak bir komisyona ihtiyaç olduğunu, asi halde kamu vicdanının tatmin olmayacağını söyledi.

Tor, düzenlediği basın toplantısında, 15 Temmuz sonrasında 8 Kanun Hükmünde Kararname (KHK) çıkarıldığını hatırlatarak, 100 binden fazla kamu görevlisinin önce açığa alındığını, daha sonra bunlardan 65-70 bininin işine bir daha kamu görevine dönemeyecek şekilde son verildiğini anlattı.

Darbe girişimi veya FETÖ ile hiçbir ilişkisi olmayan kamu görevlilerinin işlerine, somut ve kesin delil olmaksızın, bir takım zan ve kuşkularla son vermenin telafisi güç mağduriyetlere sebep olduğunu ve kamu vicdanını derinden sızlattığını ifade eden Tor, bazı kurumların ve yöneticilerin işten çıkarma yarışına girdiğini, bazı kişilerin "fırsat bu fırsat" diyerek kişisel hesaplarını gördüğünü, toplumda ve kamu kurumlarında ihbar, şikayet ve fişlemelerin had safhaya ulaştığını, toplumsal güvenin yok olduğunu gördüklerini ve bu durumdan endişe ettiklerini bildirdi.

Tor, "Oğlu kapatılan bir üniversiteye devam ettiği, torunu kapatılan bir cemaat okuluna gönderildiği, Bank Asya'da altın hesabı açtığı, evlenmeden önce eşinin Bank Asya'da hesabı olduğu için, 10-15 yıl önce işe girerken referansı FETÖ'cü diye kişilerin kamu görevinden uzaklaştırılması veya ihracı asla hukuki ve insani değildir, zalimliktir." dedi.

Hakkında yeterli derecede şüphe bulunan kamu görevlilerinin ilk etapta açığa alınması ve görevlerinden el çektirilmesi, akabinde kurumlardaki teftiş ve denetim kurulları marifetiyle idari inceleme ve soruşturmalar yapılması gerektiğini savunan Tor, zan altındaki kişilere mutlaka savunma hakkının tanınması ve tüm süreç dikkate alınarak adil bir karara varılmasını istedi.

İlk derece mahkemesi tarafından verilen karara itiraz veya temyiz incelemesinin bir üst mahkemede yapıldığını hatırlatan Tor, kararı veya cezayı veren makama yeniden başvuruda bulunmanın bir anlam ve etkisi olmayacağını ileri sürdü.

Tor, 65-70 bin kamu görevlisinin işine son veren KHK'lerin eki listeleri hazırlayıp nihai hale getiren bürokratlardan veya üniversite yönetimlerinden bir-iki ay önce yaptıkları işlemlere "yanlış yaptıysanız düzeltin" şeklinde talep ve beklentide bulunmanın gerçekçi görünmediğini belirterek, bakanlıklarda bakan yardımcıları başkanlığında kurulacak komisyonun atılan kişileri bire bir tanımadığını, toplumdaki endişeleri gidermeyeceğini söyledi.

"İtirazları inceleyecek tarafsız ve samimi çalışacak bir komisyona ihtiyaç vardır. Aksi halde kamu vicdanı tatmin olmayacaktır." görüşünü savunan Tor, kamu görevlilerinin terör örgütlerine ilişkin bağlantılarını tespitte ölçü ve kriter olarak KHK'lerde yer verilen "irtibat" ve "iltisak" ifadelerinin yol açtığı muğlaklığın bir an önce giderilmesi gerektiğini kaydetti.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.