guncel46.com

TOPLUM YARARINA PROGRAM ÇALIŞTAYI YAPILDI

GÜNDEM

SOSYAL HİZMET DESTEKLEME VE İSTİHDAM REHBERLİĞİ BİRİMİ (SHDİRB) KURULACAK

 İstihdam İçin Koordinasyon ve Eğitim Projesinde, Toplum Yararına Program Çalıştayı Kahramanmaraş’ta yapıldı.
Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi, İl Milli Eğitim Müdürlüğü, İŞKUR, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü, Sanayi ve Ticaret Odası yöneticileri ile paydaş temsilcilerin katıldığı çalıştay bir otelde gerçekleştirildi.
İstihdam için Koordinasyon ve Eğitim Projesi (İSKEP) 12 pilot belediyede yürütülüyor. Bu belediyelerde Türkiye Belediyeler Birliği’nin (TBB) gözetim ve rehberliğinde istihdam ve sosyal destek hizmetlerinin koordinasyonu ve sunulmasına yönelik bir model geliştirilerek dezavantajlı bireylerin işgücü piyasasına sürdürülebilir bir şekilde entegrasyonuna katkıda bulunulması hedefleniyor.
Proje kapsamında pilot illerdeki belediyeler bünyesinde Sosyal Hizmet Destekleme ve İstihdam Rehberliği Birimi (SHDİRB) kurulacak. Bu birimler ile paydaş kurumların işbirliğinde dezavantajlı kişilere yönelik rehberlik, danışmanlık, rehabilitasyon ve mesleki eğitim faaliyetleri gerçekleştirilecek. Yapılacak bu çalışmalarla söz konusu gurubun istihdam imkanlarını arttırmak üzere iş piyasasına girişlerini kolaylaştırmak ve zorlukları ortadan kaldırmak amaçlanıyor.
Kahramanmaraş’ta belirlenen hedef grupları, engelli kişiler, yoksul ve yoksullaşma riskiyle karşı karşıya olanlar ve çalışan çocukların aileleri oluşturuyor.
Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Züver Çetinkaya, çalıştayda yaptığı açış konuşmasında şunları dile getirdi: “Dezavantajlı denildiği zaman bu bizim gündemimize yeni yeni giren bir kavram. Daha üç-beş sene öncesine kadar bu kadar geniş bir kesimi kapsayan bir kavram kullanmıyorduk. Dezavantajlı grup denildiğinde ilk aklımıza gelen kelimenin olumsuz anlamından dolayı engelliler geliyordu. Fakat gördük ki dezavantajlı grup denildiğinde sadece engelliler yok işin içerisinde. Aile içi şiddete maruz kalmış insanlardan tutun da geçimini sağlayamayan, engelli olan veya toplumun bir takım dışlanmışlıkları yüzünden mağdur olan insanlar da var. Dolayısıyla biz dezavantajlı gruplara yönelik çalışma yapacaksak bu sadece bir belediyenin görevi veya sadece İŞKUR’un, Milli Eğitimin görevi değil. Dolayısıyla bütün kamu kurum-kuruluşları bu yetmez, bütün sivil toplum kuruluşları bu da yetmez, üniversitlerin iligili bölümleri bunları da katmak lazım.”
Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Züver Çetinkaya’nın yaptığı açış konuşmasının ardından yapılan sunumlarda toplum yararına programların kapsamı ele alındı.
Türkiye Belediyeler Birliği tarafından yürütülen projedeki pilot belediyeler şunlardan oluşuyor: Bursa, Diyarbakır, Kahramanmaraş, Kayseri, Şanlıurfa, Trabzon, Van Büyükşehir Belediyeleri ve Kars, Ankara Altındağ, Diyarbakır Sur, Mersin Toroslar, Bursa Yıldırım Belediyeleri. 
kayna: www.edeajans.com
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.