guncel46.com

OTİZM MASAYA YATIRILDI

GÜNDEM

EĞİTİM OTİZMİN EN ÖNEMLİ YOLUDUR

 Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi Sağlık ve Sosyal İşler Dairesi Başkanlığı Engelliler Şube Müdürü Mehmet Fatih Akşam, Otizmin farkında olduklarını ve bundan dolayı da farkındalık yaratmak istediklerini,  Türkiye’de Otizmli bireylerin sayısında artış olduğunu, eğitim otizmin en önemli yolu olduğıunu söyledi.  Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi Dünya Otizm günü dolayısıyla düzenlediği konferansta Otizm'i masaya yatırdı.
OTİZM KONUSUNDA AİLELER BİLGİLENDİRİLDİ
Necip Fazıl Kısakürek Kültür Merkezi'nde gerçekleştirilen konferansta KSÜ Tıp Fakültesi Çocuk ve Ergen Psikiyatrisi Ana Bilim Dalı Başkanı Yrd. Doç. Dr. Hatice Altun ile Özel Eğitim Uzmanı Mehmet Küçükgöz, Otizmi anlatarak aileleri bilgilendiler.
Konferansın açılış konuşmaları bölümünde kürsüye gelen Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi Sağlık ve Sosyal İşler Dairesi Başkanlığı Engelliler Şube Müdürü Mehmet Fatih Akşam, Otizmin farkında olduklarını ve bundan dolayı da farkındalık yaratmak amacıyla böyle bir konferansı düzenlediklerini söyledi.
EĞİTİM OTİZMİN EN ÖNEMLİ YOLUDUR
Şube Müdürü Akşam yaptığı konuşmasında; "Ülkemizde otizmli bireylerin sayısında son dönemlerde artış olduğu görülmektedir. Eğitim otizmin en önemli yoludur. Erken tanı ve özel eğitimle otizmli çocuklar hayatlarında büyük fark oluşturmak, sağlıklı gelişim gösteren akranlarıyla birlikte aynı eğitimi alması mümkündür. Bu bağlamda Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi olarak otizmin farkındayız ve onların yanındayız diyor, konferansta bizleri bilgilendirecek hocalarımıza şimdiden teşekkür ediyor ve hepinize hoş geldiniz" diye konuştu.
Açılış konuşmasının ardından konferansta sunum yapacak hocaları kısa özgeçmişlerinin okunmasının ardından ilk olarak kürsüye KSÜ Tıp Fakültesi Çocuk ve Ergen Psikiyatrisi Ana Bilim Dalı Başkanı Yrd. Doç. Dr. Hatice Altun geldi.
Yrd. Doç. Dr. Altun Otizmin çocuklardaki belirtilerinden, görülme sıklıklarından, erken teşhis gibi konulara değinerek katılımcıları bilgilendirdi.
OTİZM FİLMİ GÖSTERİLDİ
Daha sonra Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi tarafından hazırlanan kısa bir otizm filmi gösterildi ve arkasından Özel Eğitim Uzmanı Mehmet Küçükgöz kürsüye geldi.
Otizmin belli başlı bir tedavi yönteminin bulunmadığına dikkat çeken Küçükgöz, otizmin ancak eğitimle düzeltilebildiğine vurgu yaptı.
Küresel açıdan otizmi ele alan Küçükgöz dünya genelinde otizmin durumunu gözler önüne sererek otizmli çocukların değişik eğitim programlarına aileleri ile birlikte katılmaları gerektiği üzerinde durdu.
 OTİZMLİ AİLELER
Daha sonra otizmli bir çocuğunu aldıkları eğitimler sayesinde düzeldiğini ifade eden anne Gül Çimen konuşarak otizmli çocuğu olan bir annenin durumunu dile getirdi ve neler yapılması gerektiğini söyledi.
Konferansın sonunda KSÜ Tıp Fakültesi Dekan Yardımcısı Doç. Dr. Mustafa Çelik ve Engelliler Şube Müdürü Mehmeh Fatih Akşam, sundukları konferanstan dolayı Altun ve Küçükgöz'e birer çiçek takdim ettiler.
Konferansa Halk Sağlığı Müdürü Ahmet Yener, KSÜ Tıp Fakültesi Dekan Yardımcısı Doç. Dr. Mustafa Çelik, Pazarcık Kaymakamlığı Yazıişleri Müdürü Abdurrahman Akbaba, Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi Sağlık ve Sosyal İşler Dairesi Başkanlığı Engelliler Şube Müdürü Mehmet Fatih Akşam ile aileler katıldı.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.