Aslen Göksunlu olan ve babasının kurduğu Kengerspor Kulübü'nde güreş antrenörü babası ve ablası Büşra ile birlikte güreş yapan ve bu arada Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi (KSÜ) Beden Eğitim ve Spor Yüksek Okulu (BESYO) öğrencisi olan Merve Kenger, büyükler kategorisindeki ilk şampiyonasında bronz ile yetindi.
1. Avrupa Oyunları'nda ülkemizi temsil eden milli güreşçilerimiz Merve Kenger ve Elif Jale Yeşilırmak, bronz madalya kazanarak kürsünün üçüncü basamağında yer aldı. Haydar Aliyev Spor Salonu'nda yapılan maçlarda 53 kiloda mücadele eden genç sporcu Merve Kenger, ilk müsabakasında Azerbaycanlı sporcu Anzhela Dorogan'a 4-2 mağlup oldu. Rakibinin finale yükselmesi neticesinde repesaj maçına çıkan Kenger, Macar rakibi Mercedesz Denes'i 4-0 ile geçerek akşam seansında Moldovalı Natalia Budu ile bronz madalya için güreşti. Kenger, Moldovalı Budu'yu 6-4 gerideyken tuş ederek galip geldi ve 1. Avrupa Oyunları'nda bronz madalya kazandı.
58 kiloda Fransız sporcu Aurelie Basset karşısında aldığı 4-0'lık galibiyet ile yarı finale adını yazdıran Elif Jale Yeşilırmak, Ukraynalı rakibi Tetyana Lavrenchuk karşısında 4-3 önde iken şansız bir pozisyon neticesinde tuş olarak final şansını kaybetti. Bronz madalya mücadelesinde Belaruslu Anastasiya Huckok karşısında 6-5 galip gelen Yeşilırmak, 1. Avrupa Oyunları'nda üçüncü oldu.
ŞEYTANIN BACAĞINI KIRDIK
Merve Kenger, madalya kazandığı için mutluluğunu dile getirerek daha önce de gençlerde dünya ikinciliğinin bulunduğunu bildirdi. Azerbaycanlı seyircilere destek için teşekkürlerini sunan Merve, kendisine yapılan dualar sebebiyle Türk halkına da şükranlarını sundu.
İleride şampiyon olmayı hedeflediğini belirten Merve, "Önümüzde dünya şampiyonası var. Orada ilk beşe girerek Olimpiyatlara vize almak istiyorum. Arkadaşlarımla beraber çok çalışmıştık. Birçoğu sakatlıklarından dolayı kaybetti. Bazıları da son saniyelerde yenildi. Bir türlü madalya nasip olmadı. Bugün biz şeytanın bacağını kırdık" dedi.
Merve Kenger, olimpiyatlara katılmak istediğini söyledi. Azerbaycanlı seyircilerin desteğini hissettiğini belirten Merve Kenger, "Bana ettikleri dualardan dolayı Türk halkına gerçekten teşekkür ediyorum. Onları arkamda hissederek buraya geldim. Kısmette olan bronzmuş. İnşallah ileride altınlar olur. Önümüzde Dünya Şampiyonası var orada vize alarak olimpiyatlara katılmak istiyorum. İnşallah ilk 5'e girerek olimpiyat vizesini alırım" dedi.
Kenger, Azerbaycanlıların kendilerini çok iyi desteklediğini belirterek, "Arkadaşlarımla birlikte gerçekten çok güzel çalıştık. Arkadaşlarım sakatlıklardan dolayı maç kaybettiler ya da son saniyelerde maç kaybettiler. O gün nasip olmadı. Bugün şeytanın bacağını kırdık çok şükür. Eminim Türkiye'de de olsa böyle destek olurdu. Azerbaycan kardeş ülke olduğu için bizi çok güzel desteklediler. Türk halkına da Azerbaycan halkına da çok teşekkür ediyorum" diye konuştu.
BU BİR BAŞLANGIÇ VE DEVAMI DA GELECEK
1. Avrupa Oyunları'nda (Bakü 2015) kadınlar 53 kiloda bronz madalya kazanan milli güreşçi Merve Kenger, bunun bir başlangıç olduğunu ve yeni madalyalar hedeflediğini söyledi. Merve Kenger, Bakü'de Anadolu Ajansı muhabirine yaptığı açıklamada, Bakü 2015'te büyüklerde elde ettiği üçüncülüğün spor kariyeri açısından önemli olduğunu dile getirdi.
Oyunlarda şampiyonluk hedeflediğini ancak bronz madalyayla yetinmek zorunda kaldığını ifade eden Merve, "İlk oyunlarda ilk madalyamı aldım. Hedefim olimpiyatlar" dedi. Babası Süleyman Kenger ve ablası Büşra ile kadın güreşine gönül verdiklerini dile getiren Merve, "Büyüklerde kazandığım bronz madalyada ailemin desteği büyük. Beni buraya gelmeye onlar ikna etti. Madalyada antrenörlüğümü yapan babamın emeği var" ifadelerini kullandı.
Merve, yıldızlar kategorisinde derecelerinin bulunduğunu artık büyüklerde milli formayı giymeye başladığını belirterek, şöyle devam etti:
"Madalya kazanınca tarif edilemez duygular yaşadım. Bu benim için bir başlangıç. Madalyalar beni bekliyor. Artık öncelikli hedefim dünya şampiyonası. Orada ilk beşe girenler 2016 Rio Olimpiyatları'na kota alacak. Olimpiyatlarda da ülkeme madalya heyecanı yaşatmak istiyorum. Bunun için her gün 7 saat antrenman yapıyorum. Altın madalya için çalışıyorum. Başlangıcı Avrupa Oyunları'nda yaptım. Bunu dünya şampiyonası ve 2016 Rio Olimpiyatları'nda devam ettirmeyi hedefliyorum."
BABASI VE ANTRENÖRÜ NE DİYOR?
Merve'nin babası ve antrenörü Süleyman Kenger ise 8 yıldır bayan güreşinde özveriyle çalıştıklarını anlattı.
Kengerspor Güreş Kulübü olarak birçok kupa kazandıklarını belirten Kenger, "Kızımın madalya alacağına inanmıştım. Arzum şampiyon olmasıydı. Sakatlıktan yeni çıkmasına rağmen elde ettiği bronz madalya da bizim için çok değerli" şeklinde konuştu.
Kenger, oyunlardaki madalyanın diğer şampiyonalar için moral olacağını anlatarak, "Hedefimiz dünya ve olimpiyat şampiyonluğu. Kızlarımın gönüllü sponsoruyum" diye konuştu.