KOSGEB Kahramanmaraş Hizmet Merkezi Müdürü Dr. Sadık Gözek, KOSGEB Kahramanmaraş Müdürlüğü olarak 7 farklı Destek Programı ile işletmelere ve girişimci adaylara yönelik desteklerinin devam ettiğini söyledi.
Kahramanmaraş Valisi Mustafa Hakan Güvençer'i makamında ziyaret eden KOSGEB İl Müdürü Dr. Sadık Gözek , KOSGEB çalışmaları hakkında Vali Güvençer'e bilgiler verdi.
Gözek, KOSGEB tarafından verilen destekler hakkında şunları belirtti; "KOSGEB Kahramanmaraş Müdürlüğü olarak 7 farklı Destek Programı ile işletmelerimizi ve girişimci adaylarımızı desteklemekteyiz. Bunlardan birisi olan Girişimcilik Destek Programı kapsamında Uygulamalı Girişimcilik Eğitimini KOSGEB kendi bünyesinde ve farklı kurum ve kuruluşlarla protokol imzalayarak vermektedir. Bu kapsamda DOĞAKA, İŞKUR, KMESOB, KMTSO, Kahramanmaraş Belediyesi, Gençlik Spor İl Müdürlüğü ve benzer birçok kurumla bu eğitimleri verdik.
Eğitim sonrası KOSGEB olarak işini kurmak isteyen ve eğitime katılmış olan girişimci adaylarına "KOSGEB Yeni Girişimci Desteğimi" veriyoruz. Bu eğitimlere katılarak kendi işini kuran ve KOSGEB Yeni Girişimci Desteğine başvurarak destek almaya hak kazanıp işletmelerini açanlar oldu. Girişimcilik eğitimi bitiren ve başarılı olupta sertifikayı alanların da KOSGEB Desteğine başvurmaları halinde desteklerden faydalanabilirler" dedi.
Gözek verilen destekler hakkında ise şunları belirledi; " KOSGEB Yeni Girişimci Desteği ile işletmelerini kuran girişimcilere 30.000 TL Geri Ödemesiz, 70.000 TL Faizsiz Geri Ödemeli Destek Toplam 100.000 TL Destek veriyoruz.
A) İşletme Kuruluş Desteği: desteğin üst limiti 3.000 TL'dir.
* İşletme kuruluş aşaması noter masrafları, ticaret/esnaf sicil kaydının yapılması,
* İşletmenin sicil gazetesinde ilanı,
* İlgili odalara kayıt yaptırılması, Fatura, irsaliye ve gider pusulası belgelerinin basımı ve tasdiki,
* İşyeri açma ve çalışma izin ve ruhsatlarının alınması,
* Yazar kasa alımı, Mali müşavir ve muhasebeci ücreti
B) Kuruluş Dönemi Makine, Teçhizat, Yazdım ve Ofis Donanım Desteği
* İşletmenin kuruluş tarihinden itibaren 12 ay içinde satın alınacak makine, teçhizat, yazılım ve ofis donanımları için geri ödemesiz olarak verilen bu desteğin üst limiti 15.000 TL'dir.
C) İşletme Giderleri Desteği
Desteğin başlangıç tarihinden itibaren 24 ay içinde gerçekleşen işletme giderlerine yönelik geri ödemesiz olarak verilen desteğin üst limiti her ay için 1.000 TL olmak üzere toplam 12.000 TL'dir.
* Personel net ücretleri, İşyeri kirası, elektrik, su, ısıtma, telekomünikasyon, işyerinde ürün/hizmet üretim amaçlı kullanılan makine ve teçhizata ait yakıt giderleri
D) Sabit Yatırım Desteği
* Desteğin başlangıç tarihinden itibaren 24 ay içinde satın alınacak, makine ve teçhizat için teminat karşılığı geri ödemeli olarak verilen bu desteğin üst limiti 70.000 TL'dir." Dedi.
HABER MERKEZİ