guncel46.com

FATİH PROJESİ DEĞERLENDİRME TOPLANTISI YAPILDI

GÜNDEM

TABLET VE YAZICILAR OKULLARIMIZA HAYIRLI OLSUN

 Kahramanmaraş’ta 1.Faz kurulum çalışmaları tamamlanan 2. Faz kurulum çalışmaları devam eden Milli Eğitim Bakanlığımızca yürütülen Fatih Projesi kapsamında yapılan çalışmalar düzenlenen bir programla tanıtılarak değerlendirmesi yapıldı.
İl Milli Eğitim Müdürlüğünce düzenlenen program Dulkadiroğlu- Sevim Şirikçi Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nde gerçekleşti. Okul Müdürü Cemal Küçük’ün açılış konuşmasına müteakiben Fatih Projesi Koordinatörü Bülent Eshabil Bilir, ilimizde başlangıcından günümüze Fatih Projesi ile ilgili yapılan çalışmaları sunum eşliğinde anlattı. Katılımcıların sorularını cevaplandırdı.
Protokol sunum sonrasında Fatih Projesi uygulanan Sevim Şirikçi Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nin bölümlerini gezerek yerinde sağlıklı bilgi sahibi oldular. Sıralara oturup öğrencilerle birlikte akıllı tahta ile ders anlatan öğretmeni dinlediler. Öğretmenler odasında bulunan Dulkadiroğlu ilçesinde dağıtımına başlanan (100 adet) Çok Fonksiyonlu Yazıcının çalışma sistemi hakkında bilgi sahibi oldular. 
Fatih Projesi İle Yapılan çalışmaların değerlendirildiği tanıtım programına Dulkadiroğlu ilçe Kaymakamı  Mehmet Türköz,İl Milli Eğitim Müdürü Mehmet Emin Akkurt, İl Milli Eğitim Müdür Yardımcıları Sıddık Şirikci, Ahmet Akküncü, Ertan Göl, Dulkadiroğlu İlçe Milli Eğitim Müdürü Halil İbrahim Çolakkadı, Şube Müdürleri: Mehmet İspir, Yahya Dertli, Yunus Haskılıç, İl Bilgisayar Koordinatörü Bülent Esabil Bilir, Sevim Şirikçi Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdürü Cemal Küçük, Fatih Projesi Ekibi ve servis şefi Yunus Tıraş da katıldılar.
Dulkadiroğlu ilçe Kaymakamı  Mehmet Türköz, proje ile ilgili şu açıklamayı yaptı:
“Bir çağ kapatıp, bir çağ açan  Sultan II. Mehmet adını taşıyan Fatih Projemiz var. Bu projemiz doğrultusunda yapılan çalışmaları gördük. Ben 1988 yılında liseden mezun olduğumda kara tahta ve tebeşir vardı, sonra tahtaları yeşile çevirdik, videolar, televizyonlar, projeksiyon derken onlar da yetmedi bilgisayar ve son olarak ta akıllı tahtayı getirdik. Bundan böyle öğretmen ve öğrencilerimiz karşılıklı olarak dersleri daha aktif, daha sağlıklı anlatacaklar, aktarabilecekler. Ben, eğitim ve öğretimin kalitesinin bu proje sayesinde daha da artacağına eminim, bu vesileyle öğretmen ve öğrencilerimize başarılar diliyorum, projeyi gerçekleştiren Milli Eğitim Bakanlığımıza ve tüm emeği geçenlere teşekkür ediyorum” dedi.
Etkileşimli Tahtaların montajı, hızlı internet erişimini sağlayacak yerel alan ağı (alt yapı) kurulum çalışmaları, A3-A4 yazıcı ve tablet bilgisayar dağıtımı ile ilgili çalışmaların devam ettiğini belirten İl Milli Eğitim Müdürü Mehmet Emin Akkurt ise proje ile ilgili şu bilgileri verildi:
“ 1.Faz kapsamında 49 okulumuza 1158 adet etkileşimli tahta kurulumunun yapılmıştır, 47 okulumuzun yerel alan ağı alt yapısının tamamlanmıştır, 2086 öğretmenimize ve 11096 öğrencimize Tablet Bilgisayar dağıtımı yapıldı, 61 okulumuza A3 yazıcı, 237 okulumuza A4 yazıcının verildi; 2015 yılında yapılacak 2.Faz kapsamında ise 90 okulumuza 1639 adet etkileşimli tahta kurulumu gerçekleştirilecek  ve 611 okulumuza A3-A4 çok fonksiyonlu yazıcı dağıtımı yapılacaktır.
FATİH Projesinin 2. faz çalışmaları da tamamlandıktan sonra proje ile amaçlanan hedeflere bir adım daha yaklaşılmış olacak. Bugüne kadar etkileşimli tahtaların kullanımıyla ilgili çok satıda kurs verildi ve kurslar aynı hızla devam edecek. 2. faz eğitim kapsamında tabletlerin etkileşimli tahtalarla bir arada kullanılması sürecine geçilecek. Böylece öğretmen ve öğrencilerimiz ve öğretmenlerimiz eğitimde teknolojiyi hem daha yakından tanımış olacaklar hem de kullanmış olacaklar.”
Etkileşimli tahta ve tablet kullanımında temel amacın eğitimimizde yapılandırmacı anlayışın yerleştirilerek araştıran, konuşan, soran ve sorgulayan bir gençlik yetiştirmek istediklerini belirten İl Milli eğitim Müdürü Mehmet Emin Akkurt, “Eğitim, eskiden bireyde istendik davranışlar kazandırma süreci olarak tanımlanırdı. Şimdilerdeyse eğitim kişideki potansiyeli ortaya çıkararak, daha kimlikli bir birey yetiştirme olarak değerlendiriliyor. Bu düşüncelerle, FATİH Projesiyle hem Kahramanmaraş’a hem de ülkemize değerler katacak bir gençlik yetiştireceğimize inanıyor, etkileşimli tahtalarımızın, tabletlerin ve yazıcıların okullarımıza hayırlı olmasını diliyorum.” dedi.
Program günün anısına çekilen fotoğraf enstantanesiyle  son buldu.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.