Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi tarafından engelli vatandaşlarımıza yönelik hizmet verecek Engelliler Akademisi eğitimlerine başlayacak.
Büyükşehir Belediyesi Sağlık ve Sosyal Hizmetler Dairesi Engelliler Şube Müdürlüğü bünyesinde oluşturulan Engelliler Akademisi’nde eğitimler haftada bir gün olarak gerçekleştirilecek.
Kültürpark Konferans Salonu’nda 18 Kasım 2016 tarihinde başlayacak olan Engelliler Akademisi 30 Aralık 2016 tarihinde sona erecek. Her hafta Cuma günü yapılacak dersler saat 15.00’te başlayacak.
‘Engelsiz bir Kahramanmaraş’ için yola çıktıklarına dikkat çeken Büyükşehir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Erkoç: “Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi olarak, sosyal belediyecilik anlayışımızın gereği, 2014 yılından bugüne görme, işitme, ortopedik, zihinsel, otizm tanılı, süreğen vb. tüm engelli ve engelli ailelerini dinleyerek çözüm üretmeye çalışıyoruz. Kahramanmaraş’taki bütün engelli ve ailelerine, yerinde hizmet ulaştırmayı amaç edindik ve birçok alanda özgün çalışmalar yapmak üzere projeler geliştirdik. Ürettiğimiz hizmetlerle, engelli bireylerin şehir yaşamında karşılaştıkları sorunlara model alınabilecek çözümler geliştirmeye çalışırken, ulusal düzeyde engelli bireylerin yaşam kalitelerini artırmak amacıyla girişimlerde bulunuyoruz. Modern yaşamda pek çok sorunla baş etmeye çalışan aileler, engelli bireyle yaşarken daha fazla güçlüğün üstesinden gelmek durumundadırlar. Engelli olmak veya engelli bir bireye sahip olmak ailelerde bazı zorlukları beraberinde getirmektedir.
Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi Engelliler Şube Müdürlüğümüz, engelli bireylere ve ailelerine psikolojik destek konusunda da hizmet vermektedir. Engelli bireylerin toplumsal hayata katılımları geçmişe oranla günümüzde artmış olmasına rağmen, engelli çocuğa sahip ailelerimiz, çocuklarını kabullenme, sosyal beceri kazandırma ve toplumsal hayata kazandırma noktasında psikolojik desteğe ihtiyaç duymaktadır. Ekonomik destek ve sosyal destek tek başına yeterli değildir, psikolojik destek de engelli ve engelli aileleri için çok büyük önem arz etmektedir.
Bu akademide engelli ve ailelerine; engellilik ve kabul süreçleri, engellilerin aile ve toplum ile iletişimi, engelli bireylerin istismarı ve istismara karşı refleks kazandırma, engellilerde ergenlik ve cinsellik, engelli bireylere sosyal beceri kazandırma, engelli bireylerin anne-baba tutumları, engelli bireye sahip ailelerin yaşadığı sorunlar ve bunlarla baş etme yöntemleri, engelli bireylerde öfke kontrolü, engelli kardeşi olan çocuklarda kardeşler arası ilişkiler, engellilerin problem davranışlarıyla baş etme yöntemleri ve otizmli çocuğu olan ailelere öneriler konularında bilgiler verilerek destek olunacaktır” diye konuştu.