guncel46.com

ENGELLİLER İÇİN “HAYAT KARANLIK DEĞİL“ PROJESİ

GÜNDEM

VALİ GÜVENÇER, PROJE ENGELLİLERE KOLAYLIK SAĞLAYACAK












ENGELLİLER İÇİN "HAYAT KARANLIK DEĞİL" PROJESİ

 Kahramanmaraş'ta yürütülen "Hayat Karanlık Değil Projesi" kapsamında hazırlanan görme engelliler için özel bilgisayar laboratuvarı, törenle açıldı
- Laboratuvarda, engelliler bilgisayarlardan braille alfabesiyle çıktı alıp yazıları okuyabilecek


Aile ve Sosyal Politikalar Kahramanmaraş İl Müdürlüğünün yürüttüğü "Hayat Karanlık Değil Projesi" kapsamında görme engelliler için özel bilgisayar laboratuvarı açıldı.

Kahramanmaraş Engeliler Derneği'nde kurulan laboratuvarın açılış töreninde konuşan Kahramanmaraş Valisi Mustafa Hakan Güvençer, Türkiye Cumhuriyeti'nin eskisi kadar imkansızlıklar içerisinde olmadığı belirtti.

Söz konusu projenin hayata geçirilmesinin kolay olmadığını vurgulayan Güvençer, SODES desteğiyle hazırlanan projenin engellilere kolaylıkla sunacağını söyledi.


Çalışmanın görme engellilere "hayırlı" olmasını dileyen Güvençer, şunları kaydetti:

"Görme Engelliler Derneği ile işbirliği içerisinde bu bilgisayar laboratuvarının hizmete açtık. Proje kapsamında bu laboratuvara özel program yüklü 6 bilgisayar ve özel bir yazıcı alındı. Bu sisteme kullanabilen görme engelli vatandaşlarımıza hizmet ederken, proje süresince eğitim ve desteklerle sürdürülebilirliğini sağlayacağız. Bu çok güzel bir proje. İlimize ve görme engelli arkadaşlarımıza hayırlı olsun."

Görme Engelliler Kahramanmaraş Şube Başkanı Doğan Nurluyol da projenin kendileri açısından yararlı ve önemli olduğunu belirtti.

Projenin hayata geçirilmesinde emeği geçenlere teşekkür eden Nurluyol, "Bizler artık dünya ile entegre olmak konusunda önemli bir imkana ulaşmış olduk. Görme engelliler artık burada internete girerek merak ettikleri kavram ve terimleri inceleme fırsatı bulacaklar. Buraya gelen öğrencilerimize örneğin, Yahya Kemal Beyatlı'nın bir şiirini kabartma olarak verme imkanımız olacak" diye konuştu.

Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Mehmet Sertpolat da SODES desteğiyle hazırladıkları projenin engellilerin önemli bir ihtiyacını karşılamış olacağını söyledi.

Sertpolat, bazen gazete bazen de beğendiği yazarın eserini okumak isteyen ancak piyasada braille alfabesiyle yazılmış kitap ya da gazeteyi bulamayan görme engelliler için laboratuvarın önemli bir fırsat olduğunu kaydetti.

Konuşmaların ardından bilgisayar laboratuvarının açılış kurdelesi kesildi.

Vali Güverçer, engelli vatandaşların bilgisayarı nasıl kullandığı hakkında bilgi aldı.

Laboratuvardan ücretsiz yararlanabilecek engelliler, bilgisayarlar aracılığıyla internetten indirdikleri yazıları braille alfabesiyle okuyabilecek.

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.