Dedeoğlu, Konuşmasında ülkemizin artan ve büyüyen sorunlarına her geçen gün yenileri eklendiğini belirterek, eğitim ve sağlık alanında yaşanan sorunların içinden çıkılmaz bir hâle dönüştüğünü söyledi.
Milletvekili Dedeoğlu, ülkemizde ve Kahramanmaraş'ta hastanelerde ve acil servislerde yabancı uyruklu hastalar nedeniyle yer bulmanın, muayene olmanın artık çok zor ve çok güç hâle geldiğini belirtti.
Katkı ve katılım paylarına her geçen gün yenilerinin eklendiğine de işaret eden Dedeoğlu, "Sendikalar arasında ayrım yapılmaktadır. Türk Sağlık-Sen'e kayıtlı yöneticiler maalesef yoktur. Bu ayrımcılık neden yapılmaktadır? Böylece, Kahramanmaraş'ta çalışma barışı da kalmamıştır." dedi.
MHP Kahramanmaraş Milletvekili Mesut Dedeoğlu, Sağlık Uygulama Tebliği'nde yapılan yeni fiyat artışıyla mide, kalp, hepatit, tansiyon ve astım gibi tedavi gruplarındaki ilaçlardan 2 katına varan oranda katkı payı alınması konusunda hükümet tarafından uygulama başlatıldığına dikkat çekerek, sözlerini şöyle sürdürdü:
"Sağlık alanında bunlar yaşanırken eğitim alanında da temel öğretimden ortaöğretime geçiş sistemi konusunda da büyük sıkıntılar yaşanmaktadır. Bu sistem kapsamında, öğrenciler evlerinden kilometrelerce uzakta olan okullara gitmek zorunda bırakılmışlardır. Öğrenciler ve öğretmenler kalabalık sınıflarda ders yapmaktadır. Çoğu okulda ikili eğitime geçilmiştir. Öğrenciler geç saatlere kadar okullarda eğitim görmek ve sokaklarda kalmak zorunda bırakılmaktadırlar. Bu uygulamanın büyük sıkıntıları vardır.
Ülkemizde ve Kahramanmaraş'ta Türk eğitim sendikalı veya başka sendikalı başarılı ve tecrübeli, çalışkanlıklarıyla rüştünü ispat etmiş okul müdürleri, yine bu hükümet döneminde haksız yere görevden alınmışlardır. Sebep nedir? Ülkeyi ayrıştırmak mıdır? Çalışanları ayrıştırmak mıdır? Ayrıca, öğretmenler ve müdür yardımcıları rotasyon konusunda kaygılı bir bekleyiş içerisindedirler.
Terörle Mücadele
İşsizlik ve terör konusu, ülkemizin halen en önemli sorunlarının başında yer almaktadır. Son günlerde sokaklarda yaşanan olaylar ve ortaya çıkan can kayıpları, ülkemizde hükümetin izlemiş olduğu iç ve dış politikanın ne kadar yanlış olduğunu açık bir şekilde ortaya koymaktadır. Hükümet, olaylar karşısında güvenlik ve asayişi sağlayamamıştır.
Hükümet, en kısa sürede iç ve dış politikasını tekrar gözden geçirmelidir. Açılım politikalarını bir kenara bırakarak, milletimizin can ve mal güvenliğini sağlayacak, huzur ve güven ortamını temin edecek politikalara yönelmelidir. Hükümet, bölücülerle müzakere yapmak yerine, milletimizle müzakere yapmalıdır. Terörle mücadele daha etkin bir şekilde sürdürülmelidir.
Elektrik ve Doğalgaz Zamları
Hükümet, elektrik ve doğalgaz fiyatlarına, özellikle kış aylarında yüksek oranda zamlar yapmayı âdeta bir alışkanlık hâline getirmiştir. AKP hükümeti, bu kış da 1 Ekim 2014 tarihinden geçerli olmak üzere, elektrik ve doğal gaz fiyatlarına yüzde 9 oranında zam yapmıştır. Hükümet, bu zamlarla sanayiye ve her aileye yeni bir yük getirmiştir. Elektrik ve doğal gaz fiyatlarına yapılan bu zamlardan piyasada pek çok ürünün fiyatı etkilenmeye başlamıştır.
Yapılan bu zamlar, tüketim mallarının maliyetine doğrudan yansımıştır. Zamlar sadece konutlarda değil, sanayide ve üretimde maliyetlere yansıdığı için tamamen vatandaşın cebinden çıkacak hâle gelmiştir. Ülkemizde elektrik ve doğal gaza yapılan son zamlar, başta tekstil olmak üzere birçok sanayi dalını, özellikle de yoğun enerji kullanan çelik ve çimento gibi sektörleri de sıkıntıya sokmuştur.
Her geçen gün ağırlaşan ekonomik şartlar karşısında bir destek beklediği dönemde, elektrik ve doğalgaza yapılan yüksek oranlı zamlar toplumun bütün kesimleri için yeni bir yük ve üzüntü kaynağı hâline gelmiştir. Elektrik ve doğalgaz fiyatlarına sürekli olarak yapılan bu zamlar neredeyse konutlarda elektrik ve doğalgaz kullanımını da imkânsız hâle getirmeye başlamıştır.
Bu nedenle, emekli ve dar gelirli vatandaşlarımıza devlet mutlaka maddi anlamda elektrik ve doğalgaz yardımı veya desteği yapmalıdır. Konutlarda emekli ve dar gelirli ailelere maddi anlamda elektrik ve doğalgaz yardımını sağlayacak olan hükümet, sanayi kesimine de daha ucuz elektrik ve doğalgaz temin etmelidir. Bu nedenle, Milliyetçi Hareket Partisi Grubu olarak, yapılan zamların yeniden gözden geçirilmesini talep etmekteyiz.
Kavlaklı Sanayi Sitesi
Kahramanmaraş, 1984 yılından sonra, verilen teşviklerle büyük bir sanayi şehri, üreten bir şehir hâline gelmiştir. O dönemlerde kurulan fabrikalarda şu anda 100 bine yaklaşan personel, işçi istihdamı sağlanmaktadır. O tarihlerden sonra Kavlaklı bölgesinde kurulan ilk organize sanayi bölgemiz Kahramanmaraş'ın göz bebeğidir. 63 tane tesisimiz orada bulunmaktadır. Yaklaşık 3.500 dönüm arazinin üzerinde kurulmuş ilk organize sanayimiz.
Bu organize sanayimizde tekstil ve diğer çelik eşyayla beraber, yaklaşık 10 bin kişiye iş istihdamı sağlayan göz bebeği tesislerimiz bulunmaktadır. Ama maalesef ki bu organize sanayimizde, Kahramanmaraş'ımızda doğalgaz olmasına rağmen bu 63 tesisimizde doğal gazımız bulunmamaktadır.
Kahramanmaraş'ın merkezinde doğalgaz olmasına rağmen 4-5 kilometre uzaklıktaki organize sanayimizdeki bu tesislerimizde doğalgazın olmaması çok büyük bir eksiklik. Aynı zamanda, burada bulunan 63 tesisimize maliyetler açısından çok büyük yükler getirmektedir. Getirdiği en önemli yüklerden bir tanesi rekabet piyasasının içerisinde bulunamamaları ve diğer şehir merkezinde veya başka şehirlerde doğalgaz kullanan sanayi tesislerine göre geride kalmalarıdır.
Şimdi buradan sesleniyorum: Bu doğalgazı yerel yönetimler mi oraya getirecek, oraya temin edecek; 63 tesisimizi, göz bebeği tesisimizi rahatlatacak, yoksa Mersin 6'ncı Bölge Kara Yolları mı, yoksa Ankara'dan ilgili bakanlarımız mı buraya doğalgazın temini konusunda yardımcı olacak? Kahramanmaraş'ın en büyük problemlerinden bir tanesi de bu doğalgazımızın orada olmaması. Temenni ediyorum ki en kısa sürede ilgili kuruluşlar bu konuya bir önce el atar ve bu tesislerimize doğal gazın bir an önce verilmesini temin ederler.
Yine bu bölgemizde günlük 10 bin kişinin girip çıkmasına rağmen yollarımızda bozukluklar var. Özellikle elektrik sinyalizasyon sistemlerimiz trafikte olmadığı için ölümlü kazalar olmaktadır. Bir an önce yetkililerden de bu konuya bir el atılmasını temenni ediyorum.
Hava Kirliliği
Kahramanmaraş'ın yalnız bu problemleri yok. Birçok problemleriyle beraber, yine sağlıkla ilgili, yine eğitimle ilgili, yine kuzey kazalarımızda, özellikle Afşin-Elbistan Termik Santrali'nde filtrelerinin olmamasından dolayı çok büyük sıkıntılar, hava kirliliği yaşanmaktadır.
Devlet Yatırımları
Kahramanmaraş'ın Cumhuriyet döneminden beri devletten çok alacağı var. Birçok konularda devlet yardımını istediği şekliyle almamıştır. On iki yıldan beri de Kahramanmaraş'ın çözülmesi gereken problemleri maalesef ki çözülememiştir. Temenni ediyorum ki bundan sonra, ilk etaplarda 81 ilin içerisinde 'Kahramanmaraş' diye de bir ilimiz var. O'nun problemleri de bir an önce gözden geçirilir ve buraya istenilen devlet yatırımları yapılır."
HABER MERKEZİ