guncel46.com

ÇİFTÇİLERE TARIM SİGORTASI ANLATILDI

GÜNDEM

Toplantıda, yeni yılda, tüm Türkiye’de, buğday ürününde İlçe Bazlı Kuraklık Verim Sigortasının uygulamaya alındığı belirtildi. Yapılan açıklamada, 2017 yılında yeni uygulamaların hayata geçtiği, bu uygulamalardan birinin de üreticilerin merakla beklediği İlçe Bazlı Kuraklık Verim Sigortası olduğu belirtildi.

 KAHRAMANMARAŞ’ TA ÇİFTÇİLERE TARIM SİGORTASI (TARSİM) ANLATILDI

TARSİM bilgilendirme toplantısı programları kapsamında, Göksun, Andırın, Afşin, Merkez Ziraat Odası, Narlı Sol Sahil Sulama Birliğinde TARSİM bilgilendirme toplantısı yapıldı.

Toplantıda yapılan açıklamada, yeni yılda, tüm Türkiye’de, buğday ürününde İlçe Bazlı Kuraklık Verim Sigortasının uygulamaya alındığı belirtildi.  Yapılan açıklamada, 2017 yılında yeni uygulamaların hayata geçtiği, bu uygulamalardan birinin de üreticilerin merakla beklediği İlçe Bazlı Kuraklık Verim Sigortası olduğu belirtildi.

“Değişen iklim şartları, frekansı ve şiddeti artan doğal afetler ve riskler nedeniyle tarımsal faaliyetler son yıllarda önemli ölçüde etkilenmekte ve TARSİM üreticiler için giderek önem kazanmaktadır. Başta Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı ve Başbakanlık Hazine Müsteşarlığı olmak üzere ilgili tüm tarafların kıymetli destekleri ile hayata geçirilen yeni uygulama ile üreticilerimiz, buğday ürününü, kuraklık, don, sıcak rüzgâr, sıcak hava dalgası, aşırı nem, aşırı yağış risklerinin yol açtığı verim kaybına karşı güvence altına alabiliyor. Kuraklık Sigortasında buğdayda dane, tohumluk ve sap unsuru teminat kapsamında olup, poliçe priminin %60’ı devlet tarafından karşılanıyor ve aynı zamanda çeşitli indirim imkânları da sunuluyor. Üreticilerimiz, Çiftçi Kayıt Sistemi’ne kayıt olduktan ya da kayıtlarını güncellemelerinin ardından yetkili sigorta şirketlerinin acenteleri aracılığıyla kolaylıkla başvuruda bulunabilirler.

Toplantıda konuşan Malatya Bölge Müdürü Mehmet Ali DOĞAN “Sigorta priminin %60 ‘lık kısmının devlet destekli olduğunu; sadece % 40’lık kısmın çiftçiden alındığını, poliçe priminin peşin ödenmesi halinde ise %5’lik ek indirim gerçekleştiğini söyledi. İlçe bazlı kuraklık verim sigortasını başta kuraklık olmak üzere, don, sıcak rüzgâr, sıcak hava dalgası, aşırı nem, yağış gibi risklerin sebep olduğu mağduriyetlerin giderilmesi ve çiftçilerimizin gelir kaybına uğramaması için çiftçilerimizin ürünlerini en son 28 Şubat 2017 tarihine kadar sigorta yaptırmaları gerekmektedir.” dedi.

Toplantı çiftçilerin sorularına cevaplar ile son buldu.

 

 

 

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.