guncel46.com

ARICILIK KURUSU SONA ERDİ

GÜNDEM

KURSU BAŞARIYLA BİTİREN KURSİYERLERE SERTİFİKALARI VERİLDİ











ARICILIK KURUSU SONA ERDİ

Kahramanmaraş İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü İhsan Emiralioğlu, denizde yüzen balıktan tutunda havada uçan kuşa kadar faaliyetleri olan büyük bir kurum olduklarını belirterek, “Kahramanmaraş zengin bir coğrafyaya sahip, güzel yaylalarımız var arıların bal alabileceği ormanlarımız var' dedi.

 

Kahramanmaraş İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü ve Suzan ve Abdulhakim Bilgili Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü işbirliği ile açılan Arıcılık Kursu sona erdi. Kurs İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğünde görevli Veteriner Hekim Hüseyin ÖNER tarafından verildi. Suzan ve Abdulhakim Bilgili Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü konferans salonunda yapılan törenle kursiyerlere sertifikaları verildi.

Törene İl Gıda Tarım Ve Hayvancılık Müdürü İhsan EMİRALİOĞLU, Suzan ve Abdulhakim Bilgili Halk Eğitim Merkezi Müdürü Hamza BÜYÜKSAKALLI, İl Müdür Yardımcısı Mustafa BOZKURT, Koordinasyon Ve Tarımsal Veriler Şube Müdürü Sadık Yılmaz GÜLLÜ, Tarımsal Altyapı ve Arazi Değerlendirme Şube Müdürü Mesut ARI ve kursiyerler katıldı.

Sertifika kapanış konuşmasında İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü İhsan EMİRALİOĞLU, Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü olarak denizde yüzen balıktan, havadaki uçan Kuş'a kadar birçok faaliyet alanı olan bir kurumuz, arıcılık kursu arkadaşlarımın bana anlattığına göre kursiyerlerimizin ilgili ve alakalı olduklarını söylediler bende öncelikle sizlere teşekkür ediyorum. Kursumuz son derece başarılı geçmiş hem devam anlamında hem de karşılıklı soru cevap olarak olayın içine girip tam anlamıyla anlaşılması adına çok verimli bir kurs olmuş. Kahramanmaraş zengin bir coğrafyaya sahip, güzel yaylalarımız var arıların bal alabileceği ormanlarımız var' dedi.

Suzan ve Abdulhakim Bilgili Halk Eğitim Müdürü Hamza BÜYÜKSAKAL; Müdürlüğümüz olarak her zaman bu gibi kursların açılmasında vesile olmaya biz hazırız diyerek, hem halk eğitim merkezi müdürü olarak hem de kursiyer olarak kursa katıldım ve ben çok şey biliyor idim diye  düşünürdüm ama bu kursta çok şey öğrendim.' dedi.

Kursiyerlerden Necmettin AZİMLİ; kursa başladığımız ilk anda hocamız bize kursa gerçekten arıcı olmak için mi geldiniz diye bir soru yöneltti ve sadece sertifika alma amacıyla olmaması gerektiğini vurgulayarak bizlere, arı ürününün sadece "bal"dan ibaret olmadığını, diğer arı ürünlerinin (balmumu, arı sütü, polen, propolis, arı zehiri) de bal kadar faydalı ve ekonomik değerinin yüksek olduğunu öğretti diyerek kursun açılmasında emeği geçenlere teşekkür etti.

Kursiyerlere Veteriner Hekim Hüseyin ÖNER tarafından kursta arı ırklarından, geçmişten günümüze değin yapılan arıcılık faaliyetlerinden, bal arısının yapısı-gelişimi yaşamından, mevsimsel bakım işlerinden, bal üretiminden, diğer arı ürünleri üretiminden, ballı bitkiler, arı hastalıkları ve diğer konular ayrıntılı olarak kursiyerlere anlatıldı.

65 kişinin katılımı ile 80 saat süreyle arıcılıkla ilgili temel ve teorik bilgiler verilen kursta 40 kişi sertifika almaya hak kazandı. Kursa katılımın ve ilginin yüksek olması sebebiyle İl Müdürü İhsan EMİRALİOĞLU teşekkür ederek yüksek verim bol kazanç temennisinde bulunarak kursiyerlere kurs bitirme belgelerini takdim etti.

 

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.