guncel46.com

20 METRELİK TEZGAHTAN FABRİKAYA UZANAN SERÜVEN

EKONOMİ

Kahramanmaraş'ta 20 metrekarelik terzihaneden yola çıkan Atlas Giyim A.Ş, ‘Piserro’ markasıyla günlük 1200 takım elbise ve gömlek üretimi gerçekleştiriyor.

2011'de 13 mağaza açan firma franchising sistemi ile büyümeyi hedefliyor. 1973 yılında Ali Rıza Kısakürek tarafından temelleri atılan Atlas Giyim A.Ş, ‘Piserro’ markasıyla takım elbise ve gömlekte aranan firma haline geldi. 20 metrekarelik terzihanede takım elbise üretimi yapan Kısakürek'in kurduğu fabrikada bugün 680 kişi çalışıyor ve günde 1200 adet takım elbise üretimi gerçekleştiriyor.
Baba Ali Rıza Kısakürek, son bir yıldır fabrikanın yönetimini oğlu Uğur Kısakürek'e bıraktı.
13 yıldır babası ile birlikte çalışan ve firmanın yönetim kurulu üyeliğini yapan Uğur Kısakürek, geldikleri noktayı büyük bir başarı olarak değerlendiriyor.
Takım elbise sektöründe Türkiye'de ve dünyada söz sahibi olmayı hedeflediklerini ve ‘Piserro’ markasının değerini daha da artırmayı planladıklarını kaydeden Kısakürek, şöyle konuştu: ''Babamın 1973'de 20 metrekarelik terzi dükkanından alarak firmayı bugünlere getirmesi çok büyük başarı. İkinci kuşak olarak daha da büyük işler yaparak yolumuza devam etmek istiyoruz. Amacımız gerçekten Akdeniz'den marka çıkabileceğini dünyaya gösterebilmek ve bunun da katma değerini öncelikle kendi şehrimizin kazanması sonra ülkemizin kazanmasını istiyoruz. Avrupa'ya baktığımızda 200 yıllık geçmişi olan firmalar var. Demek ki bu firmaların bir anayasası var. Kim gelirse gelsin firma yoluna yürümüş gitmiş. Bizler de aynı felsefe ile hareket ediyoruz.''
    
    
2011 yılının şirketleri açısından güzel geçtiğini anlatan Kısakürek, sözlerini şöyle sürdürdü: ''Şu an itibarıyla 8 tane shop mağazamız, 5 tane franchising mağazamız var, yani 13 tane mağazamız oldu. 2011'de en çok dövizdeki hareketlenmelerden dolayı zorlandık. İhracat rakamımızı geçen yıla oranla yüzde 20 arttı. Ülkemiz ve memleketimiz için güzel gelişme. Ancak karlılık açısından iyi geçmedi diyebiliriz. Neden artık dünya ne kadar ürettiğinize bakmıyor çünkü çok fazla ürün var. Ne kadar üretirseniz üretin karlılığınızdan feragat etmek zorundasınız. Bir yıl boyunca tam kapasite çalıştık. Bu bizim için çok güzel bir şey. Ayrıca gömlek bandımız çok güzel oturdu. 2012'de 5-6 mağaza açmayı daha düşünüyoruz. Ankara Kızılay'da ilk mağazamızı açacağız. Ayrıca 2012 ihracatında da yine artış bekliyoruz.''
Piserro markasını 41 ülkede tescillediklerini ve üretiminin yüzde 60'nın ihracata yönelik olduğunu kaydeden Kısakürek, ''Ağırlıklı Almanya, Rusya, İsrail, İran'a ihracatımız devam ediyor. İsrail, İran, Irak ve Rusya'ya kedi markamızla satış yapıyoruz. Almanya'ya ise kendi markaları ile üretim yapıyoruz. Genel itibariyle franchising sistemi ile büyümeyi hedefliyoruz. Dolayısıyla 2012'de değişik bir yapılanmaya gidiyoruz ve mağazacılık bölümü ile üretim bölümünü tamamen ayıracağız. Ancak bunu yaparken şirketimizin genleri ile oynamayacağız'' şeklinde konuştu.
Günlük 1200 takım elbise ve gömlek ürettiklerini ve 680 kişiye de istihdam sağladıklarını vurgulayan Kısakürek, bundan sonra Piserro markasının değerini artırma gayreti içerisinde olacaklarını dile getirdi. ''Bizim diğer markalardan en önemli farkımız kalitesi ve fiyatının yüzde yüz örtüşmesidir'' diyen Kısakürek, ''Yüksek rakamlar yazıp aşırı indirmiyoruz. Müşteri Piserro aldığı zaman hem kalitesinin hem fiyatının örtüştüğünü kullandıkça görüyor. Bizden bir ürün alan bir kişi 3 ay sonra yine mağazamıza geliyor. En güvendiğimiz nokta da bu'' diye konuştu.
    

AR-GE TARLAYA ATILAN TOHUMDUR
Tesislerinde Ar-Ge biriminin bulunduğunu ve özellikle ihracat yaptıkları ülkelerin beden yapısını analiz etmeye çalıştıklarını ifade eden Kısakürek, ''Avrupa'daki bir erkekle Rusya'daki veya Ortadoğu’daki birinin anatomisi fizyolojisi bir değil. Almanya'daki bir ihracata gönderdiğimiz ürünün kalıbı ile Rusya'ya gönderdiğimiz ürünün kalıbı da bir değil. Sürekli olarak Ar-Ge'ye bütçe ayırıyoruz. Ar-Ge'yi tarlaya atılan bir tohum olarak görüyoruz. Şu anda tüm çalıştığımız ürünlerin kalıpları çok farklı ve yurt dışından teknik yardım da alıyoruz ve kendimizi sürekli revize ediyoruz'' dedi.
    

Piserro'nun şu anda Spor Toto Süper Lig'de Gaziantepspor ve Orduspor'un resmi giyim sponsoru olduğunu anımsatan Kısakürek, ''Bundan sonra amacımız 4 büyük kulübümüzün sponsoru olmak, daha da ilerisi milli takımın sponsoru olabilmek. Şehrimizin ve markamızı daha büyük kitlelere ulaştırarak markalar liginde de şampiyonlar liginde oynamak istiyoruz'' diye konuştu.
Kısakürek, ayrıca 2012'de ''PSR'' markasıyla spor giyime yönelik farklı bir konseptle müşterilerinin karşısına çıkmayı planladıklarını kaydetti.
    

Firma olarak hizmet sektörüne yatırım yaptıklarını belirten Kısakürek, sözlerini şöyle tamamladı: ''Merkeze bağlı Döngele beldesinde önümüzdeki yıl termal yatırımız olacak. İnşallah 2012'de bu yatırıma başlamayı düşünüyoruz. Burada otel yapmayı planlıyoruz. Çok kaliteli bir su var ve 38 derece. Ayrıca önemli bir su rezervi var. Uzun vadede düşünüyoruz. Gerçek anlamda şehrimizi turizm açısından cazibe merkezi haline getirmeyi düşünüyoruz. Çünkü oteli yapacağımız bölgenin arkası ormanlık, önü baraj ve müthiş bir manzarası var. Kahramanmaraş'ın geleceği için bu yatırımı çok önemsiyoruz.''

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.